Księga skarg i zażaleń Forum OSM
-
Dziękuję sniki i Damiś :thumbsup_tone1:
Kto jeszcze chce ponarzekać na coś? -
@Dovco_HandF Ciekawe ile czasu będzie trzeba, żeby poprawili. Żeby dostawać więcej kartek na agresywnym, a na normalnym itp. mniej zwłaszcza czerwonych. Pierwsze pytanie dlaczego ciągle dostaje w pierwszych 30 minutach czerwienie na normalnym, a inni dużo później lub wcale i to na agresywnym?
-
@Damiś27 Pechowo ci silnik gry losuje. Jak to rozgryziesz dlaczego - zostaniesz mistrzem świata. Te czerwa to czarna magia tej gry
-
@Dovco_HandF Aż tak wysoko nie celuję. Staram się grać i testować przy okazji rozwiązania taktyczne, żeby się rozwijać. Cały czas się jeszcze uczę i raczej jeszcze długo muszę się nauczyć. Ale ze szczęściem lub pechem nie wygrasz
-
@Damiś27 Święte słowa :ok_hand_tone1:.
-
This post is deleted!
-
Witam.
Nie korzystam ani nie śledzę zbytnio forum więc mogłem umieścić ten post w złym miejscu za co z góry przepraszam.Mam tylko uwagę co do aktualizacji polskiej ekstraklasy. Nie wiem kto dokładnie zajmuje się jej aktualizacją, ale kompletnie nie rozumiem jak w przypadku Wisły Kraków czy Śląska Wrocław (to tylko dwa przykłady) można umieścić tak dużo zawodników w kategorii napastników. Kto śledzi uważnie naszą ekstraklasę wie że w Śląsku jest ich trzech (Biliński, Idzik, Mervo) a w Wiśle (Zachara, Brożek, Ondrasek) a na siłę mam wrażenie przypisuje się skrzydłowych właśnie do formacji ataku.
-
@Filap6 Moim zdaniem dobrze napisałeś na forum
Rozumiem Cię i uważasz że to trochę się kłuci z rzeczywistością.- Niestety w piłce światowej jest tak, że piłkarz może grać na kilku pozycjach. np. Guilherme ( Legia Warszawa) może grać na lewej obronie, lewa i prawa pomoc i jako ofensywny i jako środkowy pomocnik(8)
- Gra Ci dzięki tej aktualizacji dała możliwość gry np. 4-3-3 czy 4-2-4 co w Polskich realiach jest nie możliwe, gdyż się u nas stosuję często 4-2-3-1.
- Nie przywiązuj wagi aż takiej możliwości do nazwisk
- Pamiętaj trener może dużo nie tylko w grze, ale i w realiach rzeczywistych. Np. trener może kazać.... Piszczek grał jako napastnik kiedyś dziś gra na prawej obronie. Najwyżej straci prace albo wyjdzie z średniego piłkarza lepszy niż był na wcześniejszej pozycji.
Podsumowanie
Musi być odpowiednia liczba piłkarzy na daną pozycję, gdyż co trener(menadżer) ma własną filozofię gry. Każda gra jest oparta na jakieś filozofii. Przykład Polski kłuci się z rzeczywistością, gdyż u nas grają 4-2-3-1 najczęściej, ale w grze musi być wybór piłkarzy do danej pozycji,. Dzięki tej aktualizacji masz możliwość grania np. 4-2-4 lub 4-3-3. -
Dzięki Panowie za odpowiedź.
Choć dalej uważam, że skoro 3/4 zespołów ekstraklasy tworzy kadrę pod kontem ustawienia 1-4-2-3-1 to pod taką właśnie taktykę powinny być aktualizowane składy w grze. Menadżer, który chciałby grać 3 albo 4 napastników musiałby być aktywny podczas okienka transferowego. Oczywiście bronię swojego zdania bo sam najczęściej gram piątkom pomocników i jednym napastnikiem
Najrozsądniejszym oczywiście rozwiązaniem byłoby wprowadzenie zmian w grze i umożliwienie niektórym piłkarzom granie na kilku pozycjach tak jak w przypadku wymienionego wyżej Guilherme. Ciekawi mnie czy takie rozwiązanie jest brane pod uwagę.
-
@Filap6 Masz takie rozwiązanie Każdy obrońca może grać na każdej pozycji w obronie, a każdy pomocnik na każdej pozycji w pomocy, a napastnik w każdej formacji w ataku. Inaczej byś miał Lewy pomocnik itp jeszcze trudniej w tedy było.
Pamiętaj gra jest dla każdego. Duża cześć graczy gra różnymi taktykami -
@Didierluk said in Księga skarg i zażaleń Forum OSM:
Ja pomarańczowy i czerwony gram ostrożne, żółty normalne a niebieski albo zielony agresywne. na granicy faulu nigdy nie gram i od bardzo dawna nie dostałem czerwonej kartki.
Parę godzin po tym jak to napisałem dostałem czerwoną kartke w pierwszej minucie meczu
-
@Didierluk
No to mi ostatnio zdarzyło się dostać 2 czerwone kartki w przeciągu 2 minut. W 51 i 52 minucie -
@Byku-Duma-Warmii Takiej sytuacji nie widziałem jeszcze ale po tych dwóch czerwach ile goli dostałeś, no i jaką formacją ty i rywal?
-
@Byku-Duma-Warmii Gratuluję Byku. To chyba rekord
-
@Marcin657827 Raz gościu w lidze której grałem w meczu z kompem dostał 3 redy 1 w 20min 2 w 30min. 3w50min.