Koloseum - Wojna Gladiatorów/ turniej Polskiego Personelu OSM
-
@Dino-Ligenza Serio? Dostałem zaproszenie lecz nie dostałem żadnej informacji powtórzę żadnej ze mam wybrac jakiś konkretny zespół i że 100% pewnością wnioskuje o cofnięcie tej zaskakującej kary.
-
Teraz widzę że jest lista z przypisanymi zespołami. Tak czy siak wybrałem słabszy zespół z mniejszymi dochodami. Nie wchodze na forum codziennie więc nie miałem pojęcia że mam przypisany zespół. Pierwszy raz biorę udział w koloseum a 15 PTK to jest naprawdę sroga kara za nieświadomy błąd zresztą i tak nie na moją korzyść.
-
Czyli ja zabrałem drużynę czołgowi, czołg Jackowi a Jacek zamiast celu 12 dostał cel 1 który to ja miałem mieć. Nie wiem na jakim etapie czołg wybrał tamten ale to ja wybrałem zespół nie świadomie więc może chociaż jemu nie zabierajcie bo ja to zrobiłem.
-
@Menago-1939 W każdej edycji Koloseum przeprowadzane jest losowanie drużyn, a to już trzeci sezon tego turnieju. Dlatego nie rozumiem Twojego uzasadnienia, bo jeśli nigdy nie brałeś udziału w Koloseum, to przed startem należało zajrzeć na forum i poznać zasady obowiązujące w koloseum oraz zobaczyć krok po kroku jak wygląda proces startu edycji. Jeśli jednak gracz startujący czeka na informację i to poddane na srebrnej tacy, to nie do mnie powinien kierować swoje oburzenie, ale do swojego szefa, kapitana, który powinien poinformować go jaką drużyną zagra. Jedyny powód, który przemawia na Twoją korzyść, to to, że losowanie odbyło się tego samego dnia, co start, ale i to jestem w stanie usprawiedliwić, bo 3h przed startem ligi losowanie się pojawiło i tym samym lista z przypisanymi klubami, czyli czas na zapoznanie się był.
-
Czooołg zapoczątkował tę aferę, bo to on pierwszy wybrał niewłaściwą drużynę.
-
@Dino-Ligenza gdy wybierałem drużynę którą mam a powinien mieć czołg , to ta która powinienem mieć była wciąż dostępna, a skoro czołg wybrał zły jako pierwszy to nikomu krzywdy teoretycznie nie wyrządziłem oprócz tego wiadomo powinienem wybrać lepszy zespół. Nawet jest ż tego benefit że pokrzywdzony przez czołga dostał cel 1 a nie 4.
Losowanie na ostatnią chwilę przychyla się decyzji aby nie ponosić tak srogiej kary. -
@Dino-Ligenza Ależ oczywiście że zapoznawałem się z zasadami, ale sam popatrz w jaki sposób jest zrobiona tablica informacyjna. Przeczytałem wszystko, na końcu jest powodzenia i zamknąłem przeglądarkę reszta jest już później. Czy nie może to człowieka wprowadzić w błąd?![Screenshot_20230218-174350.jpg](Request Entity Too Large)
-
@Menago-1939 Jeśli ktoś komuś zabiera drużynę, to automatycznie pokrzywdzony wybiera drużynę winnego, w tym wypadku Ty zabrałeś tę drużynę i dlatego Jacek musiał wybrać Twoją. Owszem losowanie na ostatnią chwilę wypadło i mogło w prowadzić zamieszanie, ale jeśli ktoś zna zasady Koloseum, to wie, że tu nie obowiązuję zasada „kto pierwszy ten lepszy” tylko losowanie dobiera kluby, a twierdziłeś, że znasz zasady, a mimo to wybrałeś drużynę na chybił trafił?
Musisz zmniejszyć grafikę, inaczej jej nie dodasz (limit to 1MB)
-
@Menago-1939 Słowo Powodzenia znajduję się na samym końcu podsumowania, a losowanie jest powyżej.
-
@Dino-Ligenza Tak, ale chodziło mi o kary że jest to po powodzenia. Powiedziałem jak było bez owijania w bawełnę, zasad trzeba przestrzegać i to nie ulega wątpliwości jednakże każdą sprawę wypada rozpatrzyć indywidualnie. Ze względu na znikomą szkodliwość czynu,jak już wspominałem wybrałem drużynę słabsza, która nikomu nie zabrała możliwości grania nią bo czołg już miał wtedy inną. Proszę tylko o ponowne przeczytanie moich ostatnich paru wiadomości i zastanowienie się czy akurat w tym przypadku dostane te 15 lat bo zasady są twarde i nigdy nie były dla nikogo choć trochę łaskawsze. Czy jednak rzeczywiście można do tego podejść łagodniej. Decyzję przyjme jaka by nie była.
Pozdrawiam. -
@Menago-1939 Zgadzam się na zmniejszenie kary symbolicznie do -3PKT i to pod warunkiem, że nie zobaczę sprzeciwu ze strony innych uczestników Koloseum. Argumentując to tym, że wybrałeś drużynę kogoś, kto już wybrał wcześniej inną oraz to, że losowanie odbyło się w dniu startu.
Zdrówka.
-
@Dino-Ligenza Dziękuję za zdrowe podejście, pozytywna atmosfera i uczciwa rywalizacja idą w parze, każdemu może się zdarzyć gafa i puki nie jest to celowe działanie można znaleźć rozwiązanie. Od razu wracają chęci by planować i analizować.
Pozdrawiam -
@Dino-Ligenza zanotowaliśmy bardzo ciekawy wynik pomiędzy kolegami z POL, z których jeden, o dziwo ten będący na 1 miejscu, wygrał 10 (słownie: dziesięć) - 0 z tym, który, podobnie jak ja, nie walczy już o nic. Kolega, który przegrał wystawił bardzo ciekawy skład, idąc do tego stopnia "po bandzie" , że w bramce wystawił pomocnika, a w napadzie Januszy na poziomie 50+.
PANOWIE, OSZUKIWAĆ TO TRZEBA UMIEĆ.
Z mojej perspektywy, to jest bez znaczenia, gtsm sobie na luzie i o nic już nie walczę, ale takie akcje są po prostu niesmaczne.
Pozdrawiam
-
@Marek-Overmars Spokojnie, wyjaśniamy tę sprawę. Oddanie przez @Jyndrek-Potkon nie budzi żadnych wątpliwości i jego dyskwalifikacja z turnieju jest uzasadniona. Pozostaje wyjaśnić udział bądź jego brak @Benio-Team Dlatego wrzuciłem wszelkie dowody na forum „modów” w celu rozpatrzenia „winny”
-
@Marek-Overmars bo oszukiwać trzeba umieć...
-
@Dino-Ligenza ja jestem bardzo spokojny
-
@Marek-Overmars Kurde ale jaja a ja zawsze myślałem, że gracze POL grają "fair play"
-
Pozwólcie ze jako sprawca całego zamieszania napisze coś od siebie, co do tego ze oddałem ten mecz to chyba nikt nie ma wątpliwości wiec nie będę na ten temat próbował się jakoś bronić, po prostu już od jakiegoś czasu zanoszę się na zakończenie mojej rocznej kariery w tej grze i od jakiegoś czasu jestem na to zdecydowany z tym ze nie chciałem uciekać z lig tylko poświecić jeszcze trochę brakującego mi czasu na to aby dokończyć to co było już rozpoczęte. To co zrobiłem wczoraj było ewidentnie głupie z mojej strony ale cóż czasu już nie cofnę wiec stało się to co się stało akurat po usłyszeniu budzika przed symulacja nie miałem zbytnio ruchu na barze na kręgielni i poniosły mnie jakieś głupie fantazje gdy zdałem sobie sprawę z tego ze gram w ten dzień z kimś z mojej grupy a ze mam zamiar zrobić sobie dłuższa przerwę czy może nawet nie wrócić już do gry w OSM to średnio obchodziły mnie konsekwencje jakie mogę z tego względu ponieść lecz nie zdałem sobie sprawy z tego ze przez moje głupie pomysły może ucierpieć ktoś inny wiec nie szukajcie jakiejś ukrytej współpracy czy tymbardziej winy @Benio-Team bo takowej z jego strony nie ma nawet gdyby chciał mnie upomnieć co ja odpierdzielam gdy sprawdził analityka to nie miał na to czasu bo zrobiłem to przed sama symulacja.
Wiec jeśli chcecie mnie zdyskwalifikować to to zróbcie i jeśli jest taka potrzeba to mogę od razu opuścić ta ligę ale nie szukajcie problemu do Benia bo szkoda żeby on miał ucierpieć w jakimś stopniu przez moja głupotę.
Pozdrawiam @Jyndrek Potkon -
@Jyndrek-Potkon trochę pokrętne to wytłumaczenie jest.
Ale masz rację nie było to zbyt mądre zachowanie. Chociaż nie potrafię tego zrozumieć bo grasz w tej lidze i widzisz jaka wyrównana walka jest na górze tabeli o zwycięstwo. Aktualnie Benia jest na czele dzięki różnicy bramkowej na którą ogromny wpływ miała wygraną z Tobą. A co jeżeli zdobędzie tytuł mistrza dzięki różnicy bramkowej? (Powiedzmy 1 bramka strzelona więcej niż zawodnik z drugiego miejsca?). Jest to trochę dziwne że akurat to graczowi z Twojej grupy i to temu który walczy o zwycięstwo. I czemu nie ustawiłes zwykłego składu? Skoro już i tak coś ustawiłes to czemu nie chociaż tak aby zawodnicy byłi w swoich formacjach? -
Decyzja zapadła dnia 21.02.2022
W związku z powyższą wypowiedzą głównego winowajcy, a także po rozmowie z @Benio-Team postanowiliśmy, że @Jyndrek-Potkon zostaję usunięty z listy Finalistów „Wielkiego Finału”, czyli do końca dnia zobowiązany jest opuścić ligę, o której mowa i otrzymuję zakaz gry w tym turnieju na okres roku (12 edycji) Co do drugiego podejrzanego poddania po uprzednim zbadaniu sprawy, w sposób najdokładniejszy z możliwych uznajemy, że nie odegrał żadnej roli w tym procederze i sam jest osobą poszkodowaną, bo w chwili zgłoszenia przewinienia był liderem ligi i miał najwięcej do stracenia, jedyne co w takim wypadku możemy zrobić, to usunięcie 10 bramek z bilansu bramkowego @Benio-Team, Jeśli ktoś nie zgadza się z takim werdyktem, to przypominamy, że @Benio-Team w swoim debiucie w Koloseum wybrał niewłaściwą drużynę, za co otrzymał -15pkt, które przyjął bez marudzenia. Także, dlaczego mielibyśmy nie zaufać mu teraz, skoro mówi, że jest niewinny?!