Koloseum - Wojna Gladiatorów/ turniej Polskiego Personelu OSM
-
Trochę smutne że przy okazji turnieju który jest bardziej "towarzyski" dzieją się takie rzeczy jak świadomy wybór złej drużyny. Według mnie gracze którzy źle wybrali drużynę lub mówiąc dosłownie ukradli drużynę innemu graczowi podobnie jak w MPP powinni mieć ujemne pkt. Nie wierzę w wytłumaczenie ze nie wiedział o tym jaka drużynę ma brać bo a przeciwieństwie do MPP tutaj od samego początku drużyny są losowane. Mamy 6 edycji? Może więcej i obowiązuje od samego początku ten system! Gracze którzy mówią że nie wiedzieli próbują z nas zrobić iditow a wystawiają się tylko na pośmiewisko. Rozumiem że grac Husaryi zbiera pkt managerskie i chce jak najniższy cel aby ich jak najwięcej zdobyć i osiągnąć cel ale skoro boi się rywalizacji to po co w takim turnieju gra? Sorry Panowie ale to się robi żałosne kiedy dzieją się takie rzeczy w turnieju który ma być w założeniu towarzyski. Nie będę namawiać aby założyć od nowa liga (jak w MPP) bo szkoda monet już wydanych ale według mnie od następnej edycji powinny być kary za takie praktyki. Bo co edycja się takie coś powtarza a w tej osiągnęło to jakieś apogeum.
-
@troczek13 sorry ale dopiero teraz miałem czas się tym zająć...
przecież ten gracz powinien grać ... ale na swojej wylosowanej drużynie ... jak widać za trudne zadanie dla Niego ... to może na następnych turniejach niech nie występuje. -
@jasiuk88 krótka piłka, taki gracz nie tylko ujemne punkty, ale też wykluczenie z kolejnych edycji i się skończy "przypadkowe" wybieranie innych klubów niż te wylosowane. 90% graczy się stosuje ale musi się znaleść zawsze jeden czy dwóch gości, którzy zachowują się jakby grali pierwszy turniej, albo tyle co rozpoczęli grę.
-
@janex123 i co ciekawe (tak samo jak w MPP) zawsze gracze "mylą się" na swoją korzyść, cóż za przypadek co nie?
Takie osoby od razu powinny być usuwane z turnieju i tyle, bez możliwość wypełnienia miejsca innym graczem z tej samej grupy.
Jak nie zacznie się karać takich osób to nigdy się to nie skończy. Nie może odejść bo dni przygotowawcze? Ban na 5 minut i nie ma go w lidze. Usunie go wtedy z innych slotów? Trudno, to cena pomyłki. Tak by się wszyscy nauczyli. -
@troczek13 ciekawe spostrzeżenie ze gracze właśnie myla się na swoją korzyść trochę przykre że zachowują się tak nie gracze z początkujących grup bez doświadczenia tylko gracze z topowych grup gdzie nie jeden turniej grali. Rozumiem że czasem z jakiś powodów można popełnić błąd ale to co się dzieje to już perfidne zachowanie tych graczy. Zgadzam się z wami zs za takie coś powinno być wyrzucenie z tego turnieju tym bardziej że to turniej dla zabawy
-
@jasiuk88 @troczek13 niech organizator da Paumrinho punkty ujemne bo się zapłaczecie tutaj. Akurat bardzo rzadko korzystamy z forum to niedopilnowanie z naszej strony za co przeprosiliśmy i tyle a nie celowa zagrywka w turnieju towarzyskim zastanów się co piszesz.
@Dino-Ligenza daj karę i tyle albo wyrzuć naszego zawodnika z turnieju lub daj zakaz całej grupie i po kłopocie.
-
@daroo933 to nic osobistego, powinno każdego to dotyczyć. A to, że nikt z Was forum nie czyta to chyba żart a nawet jeśli by tak było (a nie jest), to nie jest pierwsza edycja tylko 5-6 i nie debiutujecie w tym miesiącu
Ponownie przypomnę moje zdanie na temat zakładania lig, w każdym turnieju powinien być zapis, że moderator owej ligi kilka godzin przed wysłaniem zaproszenia najpierw wysyła wiadomość przypominającą do każdego gracza o tym jaka drużyna została mu przydzielona.
Ktoś rzeczywiście może nie czytać forum, rozumiem to i wtedy to jest skuteczne rozwiązanie. Wtedy już będzie wiadomo czy pomyłka jest rzeczywiście pomyłką.
Ja tak robię w naszej lidze grupowej i nie ma pomyłek, także potwierdzam moją powyższą tezę za skuteczną -
@daroo933 to jest forum na którym mam prawo swoje zdanie na ten temat wyrazić i to robię. Przestań pisać że płacze z jakiegoś powodu bo to obraża moja prawo do swobody wypowiedzi. To nie pierwsza wasza edycja w Gladiatorach plus nawet na Discordzie było wrzucone losowanie (skoro nie czytasz forum ani nikt z waszej grupy) a tam jesteś bardzo aktywny. I nie chodzi że wasz gracz pomylil zespół tylko że pomału się staje to normą że każdy robi co chce i wybiera zespół jaki chce to po co nam regulamin? Przy MPP było źle bo zasada kto pierwszy ten lepszy panowala więc słusznie jest losowanie na które ktoś poświęca czas a gracze robią i tak co chcą
-
Dobra panowie grajmy bez kar bo to bez sensu. Do liderów PL2 oraz Husarya trzeba pilnować takich rzeczy A podobno to moje Lwy są niezorganizowaneżyczę wszystkim powodzenia niech wygra najlepszy
-
Dajcie mi czas, na ogarniecie tej lawiny, bo mnie przygniotła, a psa ratownika jeszcze nie widać.
Najistotniejsza sprawa to kara, w tej edycji kary nie będzie, bo działamy według regulaminu, a w nim nie ma uwzględnionej kary, to moje niedopatrzenie. Zbyt naiwny byłem, że w tym turnieju takich sytuacji nie będzie, przynajmniej tak było przez kilka edycji i to wpłynęło na mój osąd.
-
@troczek13 said in Koloseum - Wojna Gladiatorów/Nowy turniej Polskiego Personelu OSM:
- Gladiator Roku (najlepszy w ciągu 12 miesięcy) Nad tym systemem prace dobiegły końca. Po zakończeniu ostatniej edycji Koloseum (12) Każdy Gladiator Miesiąca oraz Stalowy Gladiator zmierzą się o tytuł Gladiatora Roku! w lidze bez pucharu. Gladiator, który zdobędzie to miano, nie tylko odzyska „wolność” ale zostanie nowym cesarzem, jego nick i herb (zaprojektujemy według uznania) będzie widniał przez kolejne 12 miesięcy na grafice promującej Koloseum, w miejscu obecnego cesara.
Szkoda, że tak późno o tym napisaliście (po przydzieleniu zespołów) bo wygląda na to, że mój gracz niepotrzebnie gra dalej a mógł zagrać ktoś inny...
@Troczek13 Przyjacielu -> strona 17
-
@troczek13 moim zdaniem ci którzy nie korzystają z forum nie powinni grać wogole turniejów. Rozwiązało by to wszystkie problemy związane z wybieraniem zespołów, pozdrawiam
-
@daroo933 said in Koloseum - Wojna Gladiatorów/Nowy turniej Polskiego Personelu OSM:
@jasiuk88 @troczek13 niech organizator da Paumrinho punkty ujemne bo się zapłaczecie tutaj. Akurat bardzo rzadko korzystamy z forum to niedopilnowanie z naszej strony za co przeprosiliśmy i tyle a nie celowa zagrywka w turnieju towarzyskim zastanów się co piszesz.
@Dino-Ligenza daj karę i tyle albo wyrzuć naszego zawodnika z turnieju lub daj zakaz całej grupie i po kłopocie.
@daroo933 nie rozśmieszaj mnie (bez urazy), punkty ujemne swoją drogą, zresztą teraz nie ma sensu ich dawać bo byłoby to sprzeczne z regulaminem, więc jak coś to w przyszłości dopiero można dać taki zapis. Ale tłumaczenie błędu tym, że nie czyta się forum to już nawet śmieszne nie jest lecz godne politowania. Jesteście szanującą się grupą, nie mówię, że nie bo bym skłamał, ale to w takim razie tym bardziej powinniście pilnować forum.
Ja rozumiem, że to nie discord tam pewni zaraz byście odpowiedzieli, ale no forum ogólne jest ważniejsze niż discord i szanująca się grupa regularnie powinna forum kontrolować i sprawdzać -
@xsilverghost said in Koloseum - Wojna Gladiatorów/Nowy turniej Polskiego Personelu OSM:
@troczek13 moim zdaniem ci którzy nie korzystają z forum nie powinni grać wogole turniejów. Rozwiązało by to wszystkie problemy związane z wybieraniem zespołów, pozdrawiam
Odważna deklaracja choć chyba takich drastycznych środków nie trzeba podejmować
-
Co to za usuwanie komentarzy, przecież, nie było w komentarzu @xSilverGhost niczego obraźliwego
-
@Troczek13 @Jasiuk88 @Janex123 @kosa1234567890 @kaemik92 @daroo933 @xSilverGhost
Macie rację. Od przyszłej edycji zapisy zaczną się wcześniej i zakończą dzień przed rozegraniem turnieju łącznie z losowaniem, tak by każdy gracz biorący udział w turnieju dostał wiadomość i czas na przyswojenie, jakim klubem zagra. Na dodatek pojawią się też kary, bo w powyższej sytuacji pomyłka jest awykonalna, dlatego wybór złego klubu będzie skutkować minusem i pierwszym ostrzeżeniem, kolejne ostrzeżenie to wykluczenie „winowajcy” na rok.
-
@dino-ligenza według mnie świetna decyzja niestety jak widać nie można za bardzo ufać w ludzi i ich uczciwość A skoro ktoś bierze w udział w turnieju i od kilku edycji jest ta sama zasada z losowaniem a nie śledzi forum to ciężko w to uwierzyć
-
@dino-ligenza brawo Ty, po raz kolejny stanąłeś na wysokości rozwiązania problemu
Już nie wspominając o tym, że bardzo szybko padła decyzja, gdy na inne trzeba czekać czasami kilka dni
Dobra robota, pozdrawiam -
@Dino-Ligenza Już wiem wszystko o tej sprawie, cóż, pozostaje przeprosić. Dla @jevabacsku2343 to pierwszy poważny turniej w którym bierze udział, wybrał zły zespół przez pomyłkę. Szkoda, ponieważ pierwotnie miał objąć Orlando, czyli najsilniejszą ekipę w najbliższej edycji, więc jeśli ktoś stracił, to przede wszystkim On. Życzę wszystkim dobrej zabawy w miłej atmosferze