Koloseum - Wojna Gladiatorów/ turniej Polskiego Personelu OSM
-
@ToomAnyWays Działa odpalone, czas Koloseum wybił! Chwała Ci Kanonierze!
-
Podsumowanie:
Zasady:
- Jeden gracz może wziąć udział w trzech turniejach w roku.
Dozwolone:
-
transfery
-
treningi
-
mecze towarzyskie
-
rozbudowa stadionu
-
lekarz, prawnik, skaut, analityk (szpieg)
-
transfer błyskawiczny (za 5 monet)
-
eventy (bonusy) oferowane przez grę
-
utajniony trening
Zakazane:
-
kupno zawodnika od innego gracza z własnej ligi
-
zgrupowania
Liga:
-
Liga + Puchar
-
Amerykańska z czternastoma klubami
Tytuły:
- Gladiator Miesiąca (wygranie ligi)
- Gladiator Roku (najlepszy w ciągu 12 miesięcy) Nad tym systemem prace dobiegły końca. Po zakończeniu ostatniej edycji Koloseum (12) Każdy Gladiator Miesiąca oraz Stalowy Gladiator zmierzą się o tytuł Gladiatora Roku! w lidze bez pucharu. Gladiator, który zdobędzie to miano, nie tylko odzyska „wolność” ale zostanie nowym cesarzem, jego nick i herb (zaprojektujemy według uznania) będzie widniał przez kolejne 12 miesięcy na grafice promującej Koloseum, w miejscu obecnego cesara.
- Stalowy Gladiator (za puchar ligi)
@xSilverGhost ligę założy 20-23:00
Wytyczne dla Ciebie:
Nazwa Ligi KWG Maj 2021
Koło zębate
Opcje ligi
Potwierdź
POWODZENIA
-
Zaproszenia zostały rozeslane , gdyby ktos przypadkiem nie dostal prosze o wiadomosc na priv ,wysle ponownie. Powodzenia wszystkim
-
@Dino-Ligenza
@Paumrinho z HPL wybral zly zespol , co teraz? -
@xSilverGhost Sprawa załatwiona, dzięki uprzejmości i wyrozumiałości ze strony @IliasMontana
Brawo Ty!
-
@dino-ligenza dziekujemy i przepraszamy za blad
-
jevabacsku2343 to też kolejny zamotaniec ? czy specjalna zagrywka ? wyraźna jest chyba rozpiska kto ma jaki klub do wyboru ... ?
-
@kosa1234567890 wziął skład kolegi z pl2 bo on zabrał mu zespol @kosa1234567890 nadrobisz w transferkach szybko w dwumeczu poproszę o dwocyfrowke
-
jak skład kolegi ? on miał mieć Orlando City a ja Chicago .. a wszedł na mój ...
-
@kosa1234567890 dacie rade sie dogadac z tymi zespolami czy nie za bardzo?
-
@xsilverghost
wziąłem to Orlando .. niech stracę ...
mam nadzieję ,że grupa postawi gościa do pionu ... albo do szkoły ...:) -
Weź Orlando
-
- Gladiator Roku (najlepszy w ciągu 12 miesięcy) Nad tym systemem prace dobiegły końca. Po zakończeniu ostatniej edycji Koloseum (12) Każdy Gladiator Miesiąca oraz Stalowy Gladiator zmierzą się o tytuł Gladiatora Roku! w lidze bez pucharu. Gladiator, który zdobędzie to miano, nie tylko odzyska „wolność” ale zostanie nowym cesarzem, jego nick i herb (zaprojektujemy według uznania) będzie widniał przez kolejne 12 miesięcy na grafice promującej Koloseum, w miejscu obecnego cesara.
Szkoda, że tak późno o tym napisaliście (po przydzieleniu zespołów) bo wygląda na to, że mój gracz niepotrzebnie gra dalej a mógł zagrać ktoś inny...
-
Trochę smutne że przy okazji turnieju który jest bardziej "towarzyski" dzieją się takie rzeczy jak świadomy wybór złej drużyny. Według mnie gracze którzy źle wybrali drużynę lub mówiąc dosłownie ukradli drużynę innemu graczowi podobnie jak w MPP powinni mieć ujemne pkt. Nie wierzę w wytłumaczenie ze nie wiedział o tym jaka drużynę ma brać bo a przeciwieństwie do MPP tutaj od samego początku drużyny są losowane. Mamy 6 edycji? Może więcej i obowiązuje od samego początku ten system! Gracze którzy mówią że nie wiedzieli próbują z nas zrobić iditow a wystawiają się tylko na pośmiewisko. Rozumiem że grac Husaryi zbiera pkt managerskie i chce jak najniższy cel aby ich jak najwięcej zdobyć i osiągnąć cel ale skoro boi się rywalizacji to po co w takim turnieju gra? Sorry Panowie ale to się robi żałosne kiedy dzieją się takie rzeczy w turnieju który ma być w założeniu towarzyski. Nie będę namawiać aby założyć od nowa liga (jak w MPP) bo szkoda monet już wydanych ale według mnie od następnej edycji powinny być kary za takie praktyki. Bo co edycja się takie coś powtarza a w tej osiągnęło to jakieś apogeum.
-
@troczek13 sorry ale dopiero teraz miałem czas się tym zająć...
przecież ten gracz powinien grać ... ale na swojej wylosowanej drużynie ... jak widać za trudne zadanie dla Niego ... to może na następnych turniejach niech nie występuje. -
@jasiuk88 krótka piłka, taki gracz nie tylko ujemne punkty, ale też wykluczenie z kolejnych edycji i się skończy "przypadkowe" wybieranie innych klubów niż te wylosowane. 90% graczy się stosuje ale musi się znaleść zawsze jeden czy dwóch gości, którzy zachowują się jakby grali pierwszy turniej, albo tyle co rozpoczęli grę.
-
@janex123 i co ciekawe (tak samo jak w MPP) zawsze gracze "mylą się" na swoją korzyść, cóż za przypadek co nie?
Takie osoby od razu powinny być usuwane z turnieju i tyle, bez możliwość wypełnienia miejsca innym graczem z tej samej grupy.
Jak nie zacznie się karać takich osób to nigdy się to nie skończy. Nie może odejść bo dni przygotowawcze? Ban na 5 minut i nie ma go w lidze. Usunie go wtedy z innych slotów? Trudno, to cena pomyłki. Tak by się wszyscy nauczyli. -
@troczek13 ciekawe spostrzeżenie ze gracze właśnie myla się na swoją korzyść trochę przykre że zachowują się tak nie gracze z początkujących grup bez doświadczenia tylko gracze z topowych grup gdzie nie jeden turniej grali. Rozumiem że czasem z jakiś powodów można popełnić błąd ale to co się dzieje to już perfidne zachowanie tych graczy. Zgadzam się z wami zs za takie coś powinno być wyrzucenie z tego turnieju tym bardziej że to turniej dla zabawy