Koloseum - Wojna Gladiatorów/ turniej Polskiego Personelu OSM
-
Liga, w której zmierzycie się o tytuł Gladiatora Sierpnia to: Mroźna Islandia pełna aktywnych wulkanów, 12 dwunastoosobowa. Gospodarzem areny jest @troczek13 Chwała MU!
Losowanie ok. 21
-
Za parę minut losowanie Koloseum.
-
Dziękujemy @ToomAnyWays za Salwy z dział na tle Koloseum, które stały się symbolem tej imprezy!
-
-
@toomanyways dzięki za losowanie, jak zwykle efektowne
Powodzenia wszystkim
-
Podsumowanie:
Zasady:
- Jeden gracz może wziąć udział w trzech turniejach w roku.
Dozwolone:
-
transfery
-
treningi
-
mecze towarzyskie
-
rozbudowa stadionu
-
lekarz, prawnik, skaut, analityk (szpieg)
-
transfer błyskawiczny (za 5 monet)
-
eventy (bonusy) oferowane przez grę
-
utajniony trening
Zakazane:
-
kupno zawodnika od innego gracza z własnej ligi
-
zgrupowania
Kary:
-
Wybór złej drużyny -15PKT, kolejny taki błąd kosztuje dyskwalifikacją na rok
-
Za każdy transfer wewnątrz ligi -3PKT (prekursor @przemas1122 )
Liga:
-
Liga + Puchar
-
Islandzka z dwunastoma klubami
Tytuły:
- Gladiator Miesiąca (wygranie ligi)
- Gladiator Roku (najlepszy w ciągu 12 miesięcy) Po zakończeniu ostatniej edycji Koloseum (12) Każdy Gladiator Miesiąca oraz Stalowy Gladiator zmierzą się o tytuł Gladiatora Roku! w lidze bez pucharu. Gladiator, który zdobędzie to miano, nie tylko odzyska „wolność” ale zostanie nowym cesarzem, jego nick i herb (zaprojektujemy według uznania) będzie widniał przez kolejne 12 miesięcy na grafice promującej Koloseum, w miejscu obecnego cezara.
- Stalowy Gladiator (za puchar ligi)
@troczek13 założy ligę pomiędzy 19:00-23:00
Wytyczne dla Ciebie:
Nazwa Ligi: KWG Sierpień 2021
Koło zębate
Opcje ligi
Potwierdź
Ciekawostki:
-
W tej edycji zaszczycił Nas, ciągle „głodny” wrażeń, sukcesów Gladiator Marca @Rhett1
-
@PawełPaweł spróbuje swoim sił po raz trzeci (ostatni). W Styczniu był drugi, w Marcu też (bilans bramek) Czy do trzech razy sztuka sprawdzi się w jego przypadku? Przekonamy się już wkrótce!
-
Pierwszy raz Koloseum przeniosło się na Islandię.
-
Najwięcej Gladiatorów wystąpiło w edycji Styczniowej 18, a najmniej 12 (obecnie)
POWODZENIA
-
Liga założona, zaproszenia rozesłane!
Dziękuję @Dino-Ligenza za cenne wskazówki i świetną organizacje!
Wszystkim Gladiatorom życzę dobrej zabawy! -
Tak myślałem, że się worek kar rozwiąże i tak też się stało. W związku z powyższym dowodem winny gracza michał_6140 w postaci screenu przedstawionego przez „prokuratora” @Dooshek Przewinienie „oskarżonego” nie budzi żadnych wątpliwości, dlatego wyrok w tej sprawie to -9PKT
-
Następny transfer
-
Kolejka 1
-
Kolejka 2
-
@dino-ligenza Moja wina, ze względu na wyjazd i niedopatrzenie o braku wytycznych dla @michał_6140 całą pokutę chciałbym wziąć na siebie. Chłosta przyjęta będzie w pełnym wymiarze kary. Reakcja z mojej strony możliwa była dopiero wczoraj, eskalacja tego czynu mogła być mniejsza. Oboje bardzo przepraszamy
-
@Imx_PL Nie trzeba przepraszać w formie dosłownej, przyznanie się do winy to najlepsza cecha przeprosin. Każdy ma prawo popełniać błędy, to cześć Naszego jestestwa, mi też się zdarza. Kara zostanie sumowana na koniec ligi, jeśli będzie miała znaczenie w top, to zostanie uwzględniona. (jeśli chcecie, aby kara zawsze była uwzględniania, to się dogadamy)
~top - Czasami jest to Top3, a czasami top5... Nie ma jednej reguły, wszystko zależy od różnicy punktowej w stosunku do Top3
-
Kolejka 3
Wartość
-
Puchar
-
Kolejki 5-6
Gracz michał_6140 opuścił ligę.
-
Po raz czwarty się nie ustawiłem, ale jeśli nie jestem w błędzie, to chyba wszyscy byli na swoich pozycjach.
-
Kolejka 7
-
Kolejka 8