Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||
-
-
@maziu90 said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
@janex123 Szkoda ale zawsze wszystkim sie nie dogodzi... no trudno. To jak piszesz po połowie bys zrobił to i tal bede wdzięczny
Jak najbardziej Rafał, będę pilnował jak coś
-
@janex123 no szok z tą sprawą...
-
Znaczy ja jestem w stanie uwierzyć, że @ŁukSal totalnie przez omyłkę opuścił kolegę z pary....
-
@janex123 zgadzam się z tobą...
-
@cezarro said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
@janex123 said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
@cezarro said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
@janex123 said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
@maziu90 said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
Jakiś chętny do wrzucenia tabelki i wyników z grupy A? Ja sie nie nadaję do tego niestety... nie zrobie zwykłej tabelki na tym telefonie...
@Maziu90 niestety spotkałem się z krytyką moich działań, mogę co najwyżej po połówce ligi wysłać tabelkę
@maziu90 nie ma co się przejmować krytyką , wszędzie jest pełno tych którzy potrafią tylko krytykować bo nic innego nie potrafią zrobić. Wrzucaj tutaj filmy i tyle
Ten post ja pisałem XD
no tak ,trochę pomieszałem , ale generalnie chodzi o to że był taki pomysł żeby @Maziu90 zamieszczał taki filmiki z wynikami jak robi na yt , ale tabelka też by się przydała a on pisał że nie zrobi.
Nie no też to czytam i powiem szczerze jestem pełen uznania dla pomysłu, jak tylko będzie mieć czas, chęci i zdrowie to taki pomysł to duże urozmaicenie rozgrywek
I @Maziu90 nie musisz mówić cały czas, że nie jesteś w pełni dyspozycji, raz napisałeś i każdy rozumie; to jak najbardziej normalne, a zdrowia nie wolno przedkładać nad jakąś grę
Także @Maziu90 powodzenia i na pewno masz nasze wsparcie -
Co do całej sprawy to według mnie wyjście z ligi @ŁukSal było przypadkowe , nie było specjalne. Ktoś powie ok, za błędy się płaci ale jednak trzeba być człowiekiem. Myślę, że pomysł aby za Łukasza z Kacprem zagrał ktoś inny jest jak najbardziej słuszny i właściwy, powiedziałbym nawet, że konieczny. Jednakże wydaje mi się, że powinna być to zmiana za kogoś kto jeszcze nie grał w tej edycji MPP, nie wiem co myślicie o tym @everyone a szczególnie @Dovco_HandF @Damiś27, jeśliby mógł zagrać ktoś kto już grał w MPP, to mogłoby to spowodować niebezpieczny proceder takich sytuacji w przyszłości i to na każdym poziomie, a tego nie chcemy raczej, chociaż też mogę się mylić albo jestem za bardzo zapobiegawczy
Niemniej sprawa powinna być szybko wyjaśniona i jak najbardziej pomysł z zastępstwem jest właściwy -
Z racji że @ŁukSal opuścił ligę przez przypadek oraz wykazał chęć powrotu do ligi. (niestety na ten moment nie możliwy)
Czekam na potwierdzenie uczestnictwa @Zbrzyzny-Tomek
Zostanie sprawdzone jego konto oraz jeśli będzie wszystko ok, zostanie mu wysłane zaproszenie
Decyzja podjęta przez głosowanie organizatorów. Na podstawie wad i zalet dla każdej decyzjiChciałbym zaznaczyć, że każdy z nas analizuję zawsze sprawy indywidualny oraz ogólny. Oznacza to że w przypadku większego zbiegu okoliczności czy dziwnych sprawy, że decyzję mogą być inne.
Mam nadzieję, że utnę tym przyszłościowe plany na próby "kombinowania". -
@damiś27 said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
Z racji że @ŁukSal opuścił ligę przez przypadek oraz wykazał chęć powrotu do ligi. (niestety na ten moment nie możliwy)
Czekam na potwierdzenie uczestnictwa @Zbrzyzny-Tomek
Zostanie sprawdzone jego konto oraz jeśli będzie wszystko ok, zostanie mu wysłane zaproszenie
Decyzja podjęta przez głosowanie organizatorów. Na podstawie wad i zalet dla każdej decyzjiChciałbym zaznaczyć, że każdy z nas analizuję zawsze sprawy indywidualny oraz ogólny. Oznacza to że w przypadku większego zbiegu okoliczności czy dziwnych sprawy, że decyzję mogą być inne.
Mam nadzieję, że utnę tym przyszłościowe plany na próby "kombinowania".Potwierdzam.
-
@zbrzyzny-tomek zaproszenie wysłane zostało jeżeli taka jest decyzja organizatorów. W takim razie proszę o info co robic z tabela i wynikami LukSal. Czy jakoś inaczej to będzie liczone czy udajemy że nic się nie stało i pkt które on zdobył sumujemy z Tomkiem
-
-
@damiś27 Czy organizatorzy mogliby wyjaśnić transparentnie podstawę prawną (regulamin) i faktyczną podjętej decyzji? Jakie decyzje rozważaliście i jakie były wady i zalety poszczególnych opcji? Tych informacji brakuje w Waszym poście o podjętej decyzji. Dodatkowo chciałbym poznać, jakie były kryteria doboru osoby, która zastąpi menadżera, który opuścił ligę i dlaczego padło na osobę, która brała już udział w tej edycji turnieju w innej parze i z niego odpadła? Kolejne pytanie dotyczy zdobytych punktów przez drużynę PSV i parę z tą drużyną do tej pory - czy nowa osoba wchodzi "w buty" starego menadżera i przejmuje jego punkty? Co z meczami, które rozegrali inni z poprzednim menadżerem? Grali przecież z ŁukSal, a nie Zbrzyzny Tomek. Uważam, że powinniście to wszystko wyjaśnić, bo na chwilę obecną Wasza decyzja jest dość kuriozalna, podobnie jak okoliczności opuszczenia ligi przez ŁukSal. To turniej par, czyli gra parami, gra w debla, a w deblu jak nie może grać z jakiegoś powodu partner, to cierpi cała para. Tworzycie dość dziwny precedens i dodatkowo nie wyjaśniacie w zasadzie niczego, poza tym, że tak zagłosowaliście. Jako uczestnik turnieju chciałbym otrzymać od Was wyjaśnienia, których niestety mi zabrakło.
-
@łowkiet-łukasz jestem jak najbardziej za zastępstwem, ale powinno być głosowanie ludu z danej grupy na zezwolenie to raz. Dwa powinna być to osoba ktora nie grala w poprzeenich rundach to dwa.
-
To normalnie nie do pomyślenia, że zgadzam się z tym co mówią koledzy z Husarii
Zastępstwo jak najbardziej, ale za kogoś kto nie grał w tej edycji MPP, rozumiem, że ciężko o takowych ale jednak kuli przyzwoitości. I nie to, że coś mam do @Zbrzyzny-Tomek czy @KACPER-Z-BEJURU, po prostu nigdzie w żadnej dyscyplinie nie ma czegoś takiego, że jak ktoś odpadł z turnieju, to może ponownie w nim zagrać bo się zwolniło miejsce nawet jeśliby to była losowa sytuacja. Przypadek trudny, bo w zasadzie się nie zdarzał on (tak mi się wydaje) ale jednak trzeba zachować pewną przyzwoitość. Kacprowi też o tym pisałem na discordzie, wydaje mi się, że jak na spokojnie opowie swoją sprawę komuś innemu, na pewno ta osoba się zgodzi. Problem by się pojawił gdyby żadnej nie znalazł, bo wtedy z jednej strony szkoda punktów, ale z drugiej no taka norma, tutaj sam miałbym problem z decyzją. Niemniej takie pośpieszne szukanie i akceptacja kogoś trochę za pochopna, mało konkretów, rozumiem czas ale jednak jeszcze raz powtórzę pewne normy przyzwoitości powinny zostać zachowane. -
@daroo933 said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
@janex123 fajnie, że mimo jest to twój kolega z grupy zgadzasz się z nami. Szanuje
Wolę grać z menadżerem aktywnym aniżeli botem. Ale niech zagra ktoś z AMP kto nie grał w MPP.Nawet nie chodzi o AMP, może być nawet z PAM, czy nawet jakiś znajomy Kacpra z innej grupy tylko właśnie taki, który nie grał jeszcze.
Co do pierwszej części wiadomości Twojej, to żeby nie było jestem za zastępstwem i to byłbym bez względu na to czy chodziło by o graczy z mojej grupy czy akademii czy ogólnie tylko no uwaga słuszna, żeby to nie był ktoś kto zagra.
-
@łowkiet-łukasz Przykład z deblem dobry, ale ja podam inny z Euro 1992. Wtedy z powodu poważnych konfliktów na Bałkanach 11 dni przed rozpoczęciem turnieju zespół Jugosławii mimo wywalczenia awansu oddał miejsce Danii, która tego awansu nie wywalczyła. Duńscy piłkarze w większości byli już na urlopach... reszta to historia. Dlaczego UEFA zdecydowała się zastąpić Jugosławię, zamiast ją po prostu zdyskwalifikować? W przypadku nie zastąpienia Jugosławii inną ekipą, rywale grupowi mieliby przewagę nad resztą uczestników turnieju głównego, jeden mecz mniej, mniejsze zmęczenie, mniej kartek, mniej kontuzji.
Wracając do MPP i problemów jaką decyzje podjąć rozważając wszelkie wady i zalety każdego z rozwiązań, głównym problemem jest wyłonienie awansu z trzeciego miejsca w tej grupie. Zakładając że nie liczymy w ogóle punktów Kacprowi/ŁukSalowi wtedy para kończąca zawody na trzecim miejscu może czuć się poszkodowana. Zakładając, że liczymy punkty w meczach z botem wtedy trzecie miejsca z pozostałych grup mogą poczuć się poszkodowane.
Zastępstwo wydaje się być najbardziej sportowym wyborem, tylko jak nie raz koledzy pisali powyżej, ja podobnie uważam, że zastępcą powinien być ktoś kto nie brał w tym roku udziału w MPP we wcześniejszych rundach. Niestety Tomek brał udział odpadając w drugiej rundzie.
-
Jeśli jednak Kacper by nie znalazł nikogo, no to może bym się na drodze wyjątku zgodził, żeby była to osoba, która już w MPP grała ale od razu z zaznaczeniem w regulaminie na przyszłość, aby w przypadku podobnych sytuacji zawsze był to ktoś kto nie grał w danej edycji MPP, inaczej po prostu trudno i dany ktoś będzie musiał radzić sobie sam. Nawet mogę Kacprowi pomóc w znalezieniu kogoś
@pawelzylicz jak zawsze chętny , ciekawe czy Paweł będzie widział tą wiadomość