Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||
-
A następnie zostało wysłane zaproszenie do ligi. Wszelkie formalności zostały dopełnione.
Okey bo mi zaraz ktoś zarzuci coś, przyjąłem tą decyzję chłodno, jak dla mnie zastępstwo ok, ale nie tym menago który już grał. Ale to moje zdanie. Patrząc w aspekcie formalnym wszystko odbyło się prawidłowo.
-
Nie, nie, @Janex123 bez takich. Nikogo nie przechytrzyłem, ponieważ to nie było zamierzone. Podjąłem decyzję w ostatniej chwili jaką uznałem może nie tyle za słuszną co za mniejsze zło, nie dołączałem wczesniej tylko dlatego że czekałem na jakiś odzew. Ciekawe czy ktokolwiek z Was (nie mówię o organizatorach) byłby w stanie powiedzieć mi czy mam wchodzić do ligi czy czekać, sądzę że nie, podjąłem decyzje wiedząc że któraś strona tak czy inaczej będzie z niej niezadowolona, wiedząc również że będziecie mnie teraz oceniać, jednak nikt inny najwidoczniej nie był w stanie podjąć żadnej decyzji w tamtym momencie.
-
@janex123 said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
A następnie zostało wysłane zaproszenie do ligi. Wszelkie formalności zostały dopełnione.
Okey bo mi zaraz ktoś zarzuci coś, przyjąłem tą decyzję chłodno, jak dla mnie zastępstwo ok, ale nie tym menago który już grał. Ale to moje zdanie. Patrząc w aspekcie formalnym wszystko odbyło się prawidłowo.
Niby wszystko odbyło się " na legalu " jednak po ostatnim komunikacie można było się spodziewać jakiejś dodatkowej reakcji czy też wyjaśnień w tej sprawie , tak aby organizatorzy rozwiali wszelkie wątpliwości. Tak się jednak nie stało ,więc pewien niesmak pozostał.
-
@zbrzyzny-tomek said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
Nie, nie, @Janex123 bez takich. Nikogo nie przechytrzyłem, ponieważ to nie było zamierzone. Podjąłem decyzję w ostatniej chwili jaką uznałem może nie tyle za słuszną co za mniejsze zło, nie dołączałem wczesniej tylko dlatego że czekałem na jakiś odzew. Ciekawe czy ktokolwiek z Was (nie mówię o organizatorach) byłby w stanie powiedzieć mi czy mam wchodzić do ligi czy czekać, sądzę że nie, podjąłem decyzje wiedząc że któraś strona tak czy inaczej będzie z niej niezadowolona, wiedząc również że będziecie mnie teraz oceniać, jednak nikt inny najwidoczniej nie był w stanie podjąć żadnej decyzji w tamtym momencie.
Spokojnie, tą wiadomością o przechytrzaniu, pozwoliłem sobie na mały żarcik, tzw. żarcik kosmonaucik
Rozumiem czekałeś do końca na ostateczną decyzję, tym bardziej, że jedna z wiadomości Damisia trochę wprowadzała zakłopotanie, niemniej wcześniej formalnie wg mnie wszystko było ok
-
@cezarro said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
Niby wszystko odbyło się " na legalu " jednak po ostatnim komunikacie można było się spodziewać jakiejś dodatkowej reakcji czy też wyjaśnień w tej sprawie , tak aby organizatorzy rozwiali wszelkie wątpliwości. Tak się jednak nie stało ,więc pewien niesmak pozostał.
Oj tak ten post wprowadził trochę zamętu, nie powiem, nikt nie wiedział co się dzieje ale no formalnie wcześniej wszystko ok się odbyło. Łukasz też nie może winić organizatorów za wynik, bo on sam podejmował decyzję, zaryzykował, kto nie ryzykuje nie pije szampana ale jednak też musi liczyć się z konsekwencjami
-
@janex123 Ja wiem że żarcik, jednak myślę że napewno znalazł by się ktoś kto to podłapie i zaraz będą jakieś spiny a na pewno nie to mam w zamiarze
-
W ogóle cała sytuacja mega dziwna, nadal nie mogę zrozumieć jakim @ŁukSal wyszedł z ligi, rozumiem przez przypadek pewnie ale kurczę jak się wchodzi w zarząd masz dwa powiadomienia czy na pewno chcesz zrezygnować, a obok widzisz swój klub i ligę,
-
@zbrzyzny-tomek said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
@janex123 Ja wiem że żarcik, jednak myślę że napewno znalazł by się ktoś kto to podłapie i zaraz będą jakieś spiny a na pewno nie to mam w zamiarze
Ogólnie zarzut o brak dystansu do mnie był kiedyś tam skierowany, więc może pozostali nie będą szukać spin za ten delikatny żarcik
-
@janex123 Szkoda Tomka, bo on teraz się głupio czuje, a nic złego nie zrobił.
-
@pawełpaweł said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
@janex123 Szkoda Tomka, bo on teraz się głupio czuje, a nic złego nie zrobił.
Akurat w tej sytuacji to nie Tomek jest tą osobą która powinna czuć się głupio
-
@cezarro Z drugiej strony patrząc Twój kolega dokładnie kontrolował czas, kiedy bot zamienia się w Tomka, a nie zadał sobie odrobiny trudu, żeby upewnić się u źródła, czy ostatnia decyzja jest wiążąca, bo nikt jej nie odwołał. Tomek został zaproszony, sam się pogubił, czekał do końca, nikt decyzji nie odwołał, dołączył, być może zagrał na Łuksalowych suwach, wygrał.
-
@rusewicz tutaj akurat braku konsekwencji nie dostrzegłem, ostatnia decyzja została podtrzymana. Zabrakło komunikacji.
-
Zgadzam się z Tobą @PawełPaweł, brak komunikacji w podjęciu decyzji ale no absurdalnym jest zwalanie odpowiedzialności za wynik na organizatorów.
(kurczę napisałem tutaj post, którego teraz nie ma, mniej więcej podobny do tego, który teraz napisałem wyżej; nie wiem czy ktoś usunął czy po prostu się nie wysłało)
Co nie zmienia faktu, że no ja sobie nie mogę wyobrazić jakim cudem ŁukSal wyszedł z ligi nie wiedząc z jakiej wychodzi, zacznijmy od tego. Kwestia druga no to taka sytuacja pierwszy raz w historii się zdarzyła, milczy w takich sprawach regulamin, rozumiem więc ostrożność organizatorów, ale no tutaj powinno się być bardziej konsekwentnym albo choć nie wprowadzać wyrażających zmieszanie postów, których interpretacja budzi zastrzeżenia i może wprowadzać zamęt.
Dziwna sytuacja, trochę to nadszarpnęło wizerunek turnieju ale liczę na to, że wszystko zostanie właściwie i szybko rozwiązane i jak najmniej osób na tym straci (bo to, że ktoś będzie niezadowolony z decyzji to normalne, zawsze w przypadku takich kontrowersji tak było, jest i będzie) -
Zacięte mecze. Tabela par wieczorkiem po pracy.
-
Ciagle nie wiem jak mam liczyc pkt ale wrzucam tabele na ten moment (kolejka 4) bez zadnych pkt karnych, minusowych itp. Po prostu sumuje pkt a co zadecyduja organizatorzy tego nie wiem. Tak czy inaczej walka dosc wrownana i juz wiekszosc par grala mecze miedzy soba.
-
Ja też dostałem czerwo w meczu z Tobą i to zawiesili mi zawodnika na aż 7 meczy
-
@łysy-bolcownik said in Mistrzostwa Polski Par 2021 || DYSKUSJA i WYNIKI ||:
Ja też dostałem czerwo w meczu z Tobą i to zawiesili mi zawodnika na aż 7 meczy
Sorki, uleciała mi ta czerwona kartka dla ciebie. Dzięki temu zdobyłeś tylko jeden punkt a nie trzy
-
4 kolejka i niesamowity ścisk na trzecim miejscu: aż 4 zespoły mają po 9 punktów!