10-lecie Spartacus-a WIELKI TURNIEJ 🏆 👑
-
Z tego co widzę start poszedł super , każda ekipa zaangażowana na 100 procent co cieszy .
Liga A pełna
Liga B pełna
Liga C brak jednego menadżera.
Liga D brak 5 menadżerów.
Myślę że do 8 rana wszystko będzie pękać w szwach.
Powodzenia chłopaki.
Thansk friends, thank you for your commitment, 0 problems yeaaaGod Luck ️
-
Wszystkie ligi pękają w szwach, teraz tylko pozostaje życzyć wszystkim udanego turnieju
all leagues are filled to last place.
We wish you all a successful tournament -
Legue A
Legue B
Legue C
Legue D
-
Wrzucam drabinkę, będzie ona aktualizowana z przejściem do następnych faz, co pozwoli nam i wam mieć pełną kontrole nad wynikiem punktowym.
XXXXXXXXXXX
I'm throwing up a ladder, it will be updated with the transition to the next phases, which will allow us and you to have full control over your score.
League A
League B
League C
League D
-
There was some misunderstanding with the rules.
Instant sales are allowed.Direct sales (from other managers) are allowed until the manager is out of the Tournament.
It was made so the eliminated manager doesn't help others with the transfers.Dodatkowy Punkt Regulaminu , przez pomyłkę nie uwzgledniony w głównym poście.
Transery miedzy manadzerami sa zakazane po odpadnieciu z turnieju, aby nie pomagac w transferach manadzerowi ktory jeszcze gra . -
@dooshek no jak do meczu tego nie zniweluje i tak zagra to będą minusowe
-
@dooshek ale ckw czy pójdzie w zaparte, i się narazi przynajmniej na -12 pkt czy więcej, i jak ta cała ekipa Arab Glory czyta regulamin, no mecze kiedy ruszają dziś czy jutro?
-
@seba191995 dziś. Za 12,5 godziny
-
@dooshek ooo to czas na fajerwerki
-
@seba191995 się okaże
-
@dooshek wychodzi na to że nie będzie minusowych, każdy wie i zna zasady, to jest ich taktyka, do meczu kadra będzie miała 100 mln. Ckw podejście, ja już wiem chyba na czym to będzie polegało.
-
@seba191995 u nas też dwóch już kadra ponad 100mln
-
ss sniki, a i pamiętajcie punkty minusowe będę uwzględniane co kolejkę, gdy w czasie rzeczywistym od czasu gdy wyskoczy "mecz trwa" i kadra będzie większa, zamiast 100 będzie 101mln wtedy mamy podstawę do naliczenia -1 pkt na kolejkę meczowa. Jeżeli do startu meczu zniweluje do 100, nie mamy podstawy karać.
Dodatkowo dla wszystkich napisze, bo gdzieś nam uciekło to z regulaminu.
Jeżeli cos nie jest ujęte w regulaminie oznacza ze jest dozwolone, np rozbudowa stadionu, a jeżeli jest ujęte w regulaminie to dana możliwość określa regulamin danej opcji.
Dodatkowo transfery miedzy graczami są dozwolone do czasu aż nie zostanie gracz zdyskwalifikowany w fazie grupowej bądź w ćwierćfinale czy półfinale, jeżeli odpadnie np w fazie grupowej i nie opuści ligi nie może wykonywać transferów kupując graczy od innego gracza z ligi. Każdy transfer równa się -1 pkt ( ma prawo zostać do końca, lub ja opuścić) ale zakaz handlu miedzy graczami.Np gracz xxx odpada w fazie pucharowej zostaje wykonuje transfery ma na koncie 40mln i pomaga innemu z grupy bo go lubi kupując od niego piłkarzy, których wystawił, by zrobić przewagę nad innymi jedni maja kadrę w 7 kolejce 150mln a on z pomocą kolegi 200.
Ta zasada ma zapobiegać temu żeby menadżerowie z tych samych krajów nie pomagali sobie w uzyskaniu np po rundzie fazowej w parę godzin kadry 200 mln ( Tak trzeba zrobić to umiejętnie by zaskoczyć rywala w ćwierćfinale swoja kadra, ale bez pomocy graczy) unikniemy wtedy "a wezmę kupie od xxx zawodnika za maxa" i dzięki mojej pomocy uzyska szubka wymianę zawodnika, bądź polepszy kadrę
Pierwsza nasz organizacja na taka skale turnieju i jednak musimy czuwać cały czas, wszystko rodzi się na bieżąco i pokazuje gdzie jest błąd lub niesprecyzowana zasada, pracujemy na 3 frontach platformowych, mam nadzieje ze na końcu będzie to turniej do którego będziecie tęsknic i będziecie zadowoleni z jego przebiegu, oraz zostanie on rozegrany bez karania grup, bo jednak tego chcemy uniknąć
czas pokaże. -
@seba191995 Regulamin mówi o tym, że w fazie grupowej wartość kadry nie może przekraczać 100 mln, a w fazie pucharowej 200 mln. Zapis jest precyzyjny, przynajmniej dla mnie. Rozumiem go, że dopóki gramy w grupie, nie przekraczamy 100 mln. Wytłumacz, skąd ta interpretacja o niwelowaniu wartości do czasu symulacji, bo nigdzie w regulaminie nie znalazłem o tym wzmianki. Wiadomo, oby kar było jak najmniej, lecz regulamin wyznacza zachowanie graczy w turnieju. Tutaj ewidentnie coś nie zagrało.
-
@łowkiet-łukasz źle to sprecyzowaliwmy, jedni zrozumieli tak drudzy znowu dobrze.
Chodziło nam dokładnie o to by w meczu z rywalem skład nie przekraczał 100mln. Więc jak rywal zagra z tobą w trakcie meczu będzie przekraczał dozwolona wartość robisz ss że mecz trwa i wartość jest większa wtedy naliczamy ujemne pkt. -
@seba191995 w porządku, rozumiem, dobrze, że zostało to wyjaśnione. Mam nadzieję, że nasi zagraniczni koledzy też to wiedzą, bo co niektórzy mają jeszcze kadry powyżej 100 mln. Do symulacji jeszcze trochę zostało, przynajmniej u nas, oby zdążyli z redukcją
-
@łowkiet-łukasz Ich problem...Nagłaśnialiśmy wszędzie o tym gdzie się dało, a dla zagranicy x5 razy więcej zasady tłumaczyliśmy niż naszym gracza, albo i jeszcze więcej, dlatego jak nie dociera to myślę ze pkt ujemne dość szybko dotrą ze cos jest nie tak
-
@seba191995 mecze trwają, a tuu duuuużo nadmiaru
-
@dooshek
-34pkt
I -2pkt dla drugiego. Poszli jak kuny.