MPG 2017 - przygotowanie
-
@Łukasz-Kowalski PWA odpada z gry.
-
This post is deleted!
-
@ToomAnyWays A dlaczego PWA ma odpaść z gry?Skoro grupa jest aktywna nie zasłużyła,żeby grać??
-
@huzar-shakir 0 bitew rozegranych do tej pory nie przemawia na ich korzyść. Do tego w grupie ludzie bez doświadczenia bitewnego, więc lepiej nie wystawiać grupy do gry na tym etapie. Rozmawiałem z kalką i podzielił moje zdanie.
-
Jeżeli grupa PWA nie rozegrała do tej pory żadnej bitwy i nie zdąży zakończyć chociażby jednej do rozpoczęcia MPG, nie zostanie dopuszczona do turnieju.
Wymóg to jakiekolwiek doświadczenie bitewne.
A jak jest z grupą AG? -
@Łukasz-Kowalski Marcin dogaduje z nami bitwę, tak więc raczej będą grać.
-
@Łukasz-Kowalski Ja bym dopuścił PWA i niech zbierają doświadczenie.
Jestem za zagrania bez obozów. Proponuje zagrania systemem jedna grupa.... czyli każda grupa gra z każdym. Miejsca zależne od ilości wygranych i przegranych -
@ToomAnyWays Jeżeli AW nie grało bitwy też wtedy nie powinni być dopuszczeni.A skoro chesz grać bitewkę,to niech zagra z AW PWA.I po sprawie.Doświadczenie bitewne jest?Jest.Obydwie grupy będą mieć po 1 bitwie przed MPG.Nie rozumiem ,dlaczego PWA ma nie grać.
-
@Łukasz-Kowalski Proponuję rozważyć sytuację.PWA zagra bitwę przed turniejem i wtedy co?W MPG mogą grać,prawda?
-
@Łukasz-Kowalski said in MPG 2017 - przygotowanie:
Czas najwyższy pomyśleć nad kolejną edycją naszej rywalizacji grup
na dziś mamy 7 aktywnych polskich grup:
- Spartacus
- PL
- H_PL
- PE
- PW
- PWA
- AG
w takim wypadku przewiduję rywalizację w grupach 3 i 4 zespołowych, ewentualnie przy zaproszeniu jednej grupy zagranicznej zagramy w komplecie lub zupełnie coś innego*
start: druga połowa lutegomoim celem na rok 2017 jest większa lub mniejsza reorganizacja naszych polskich turniejów aby odświeżyć ich format
na mpg planuję grę bez obozów (oszczędność blisko 200 monet na bitwie) oraz mam inne propozycje, które rozważamy na forum personelu*szczegóły niedługo
A gdzie są grupy Polish Bullterier i Małe Wilki ( sorry ,nie wiem czy dobrze zapamiętałem nazwy) , już nie istnieją ?
-
@huzar-shakir
Jeśli ani PWA ani AW nie mają doświadczenia bitewnego to jest to bitwa bez sensu. Muszą te grupy zagrać z jakimś rywalem w miarę doświadczonym moim zdaniem. Co do gry-każdy chce uniknąć sytuacji,że komuś nie będzie szło w bitwie i opuści ligę zostawiając kolegów na lodzie..A może się zdarzyć sytuacja,że kilku odejdzie z ligi i co wtedy? Wiadomo-walkower,ale dezorganizuje to cały harmonogram i psuje całe święto jakim są MPG. -
@pimus1910 Ja to oczywiście Adam rozumiem,tylko skoro jedna czy druga grupa nie grała bitwy,a sobie cyknie 1 bitewkę to trochę jest to nie fair.
-
@kuba-fala gdybyś nie odchodził z MW to może grupa by istniała nadal:D
-
@huzar-shakir tego się już nie dowiemy czy dalej by istniała gdybym w niej został.
-
@huzar-shakir
Czyli sugerujesz,żeby żadnej z grup nie dopuszczać do Mistrzostw? -
@pimus1910 Nie o to chodzi.Ja jestem za tym,żeby właśnie zagrały.Czym więcej tym lepiej dla samego turnieju.Tylko dlaczego jedna grupa,która nie grała bitwy niema zagrać w MPG,a druga ,też nie zagrała bitewki,a ma zamiar dopiero może zostanie dopuszczona.Gdzie tu logika?Ja rozumiem,że tak jak napisałeś,są obawy czy któryś z menago nie zrezygnuje z gry w trakcie imprezy,jednak chyba moderatorzy wiedzą co mają w składzie?
-
Punkt, że "grupa bez doświadczenia bitewnego nie będzie zaproszona do turnieju" tyczy się każdej polskiej grupy, nie ma wyjątku.
Bitwa pomiędzy sobą jest jakimś rozwiązaniem, tylko trzeba to zrobić a nie rozmawiać o tym.
-
@Łukasz-Kowalski Zrozumiano.