MPG 2017 - przygotowanie
-
Nikogo się nie boimy i wcale nie musimy wygrać bo najważniesza jest zabawa i zdobywanie doświadczenia w bitwach 5x5 które są podstawą funkcjonowania grup.
A wypowiadamy się na forum bo mamy takie prawo, a niestety mierzi nas arogancja moderatorów i ich wszechwiedza.
Napiszcie kto was prosił o zmiane formuły i kto pisał że jest znudzony rozgrywkami.
Niestety wygląda na to żebjest to wasz prywatny folwark. -
@AC-Bubol said in MPG 2017 - przygotowanie:
Nikogo się nie boimy i wcale nie musimy wygrać bo najważniesza jest zabawa i zdobywanie doświadczenia w bitwach 5x5 które są podstawą funkcjonowania grup.
A wypowiadamy się na forum bo mamy takie prawo, a niestety mierzi nas arogancja moderatorów i ich wszechwiedza.
Napiszcie kto was prosił o zmiane formuły i kto pisał że jest znudzony rozgrywkami.
Niestety wygląda na to żebjest to wasz prywatny folwark.
To wszystko prawda , buta i arogancja niektórych osób z polskiego personelu wręcz odpycha od zaglądania na to forum. A najgorsze niestety jest to ,że takowe osoby w ogóle nie przyjmują żadnej krytyki wobec swoich poczynań .Tak więc uświadamianie im że są po prostu zwykłymi bucami mija się z celem,gdyż i tak nie przyjmą tego do wiadomości. -
@Stefan-Joptwojmać said in MPG 2017 - przygotowanie:
Jeśli chodzi o terminarz to muszę przeprosić, bo o tym nie wiedziałem - przepraszam.
Ok szacunek
@Stefan-Joptwojmać said in MPG 2017 - przygotowanie:
Nadal uważam, że stary system jest znacznie lepszy, a MPG nie jest miejscem na eksperymenty. Czas tutaj nie powinien odgrywać dużej roli, biorąc pod uwagę fakt, że w poprzednich MPG graliśmy 5x5 5 kolejek + jedna była powtórzona co daje nam 6 pełnych kolejek 5x5.
Rozumiem opinię ale Organizatora była nieco odmienna. Turniej był zdecydowanie za długi!
A 4x4 to żadna rewolucyjna zmiana.@Stefan-Joptwojmać said in MPG 2017 - przygotowanie:
Nikogo się nie boimy, nie chcemy tylko grać 4x4, a tak jak we wszystkich oficjalnych turniejach w tym poprzednie MPG 5x5. Wyrażamy tylko swoje niezadowolenie odnośnie całej procedury. Za terminarz przeprosiłem.
MPG nie jest oficjalnym turniejem. Jest to impreza organizowana przez Personel dla polskiej społeczności OSM.
Zmiany regulaminu są tylko i wyłącznie sprawą organizatora. Zmieniamy zapisy, gdy uznamy że wpłyną na atrakcyjność rozgrywki... te które zaistniały zostały przegłosowane w gronie Personelu.
Zdanie z zewnątrz nas także interesuje ale nie jest zobowiązujące.@AC-Bubol said in MPG 2017 - przygotowanie:
Idąc za przykładem góry która informuke na s na ostatni gwizek damy odpowiedź do 7 marca czy będziemy grać czy nie. Muszą się wypowiedzieć wszyscy w grupie.
Do moderatora każdej grupy została wysłana wiadomość z prośbą o potwierdzenie udziału w MPG.
Na odpowiedź oczekuję do końca 3 marca (piątek). Brak odpowiedzi równa się z wycofaniem się z turnieju.Naprawdę nie rozumiem tego oporu ze strony SL, regulamin jest taki sam dla każdego i mam nadzieję, że zagracie.
Kończę dyskusję na temat sensu zapisanych punktów w regulaminie. -
Rozumiem. Wasz cyrk wasze małpy, bawicie się sami, a reszta to tylko przy okazji. Nie podoba się to spadać.
"Rozumiem opinię ale Organizatora była nieco odmienna. Turniej był zdecydowanie za długi!"
Najpierw bitwy były za drogie i ograniczaliście wydatki monet, koniec końców wyjdzie i tak to samo, bo trzeba 5 bitew zagrać. W tamtym roku jakoś nikomu nie przeszkadzało granie w zasadzie 6 kolejek systemem 5x5."A 4x4 to żadna rewolucyjna zmiana."
To jest właśnie rewolucyjna zmiana. Jak można tego nie dostrzegać? Ręce same opadają.
Ja też proszę swoją grupę jeśli ma coś do powiedzenia to na forum grupowy. Tutaj już chyba wszystko powiedzieliśmy i ani organizator nie zmieni zdania, ani my także nie ma co wplątywać się w dyskusję, która do niczego nie prowadzi. Beton.
-
@CorreThe said in MPG 2017 - przygotowanie:
Nie płaczcie z terminarzem że niby oszukany bo ja losowałem i wszystko było losowane prócz ostatniej kolejki która już była z góry narzucona, i jak wszystko pod PE (?)(,jak ja losowałem a w PE nie jestem i układów z nimi nie mam xDD to zastanów się a dopiero potem pisz) wygraliście Spartakusy rok temu a teraz boicie się że się nie uda i wszystko traktujecie jako oszukanie i zmniejszenie waszych szans xDDD xD xD xD
Mam nadzieję, że jednak dojdzie do bitwy pomiędzy naszymi i będziesz tak mocny, że nie przestraszysz się i zagrasz z nami? Czy do "4" się nie załapiesz? xD xD xD
-
Ostatnie pytanie bo tak jak pisał stefan nie ma co prowadzić polemiki bo brak jakich kolwiek argumentów z strony organizatorów. Argument bo tak postanowiliśmy to nie argument.
Dla kogo byłby to zadługi turniej bo nie rozumiem. Przecież można grać różnymi piątkami. Ktoś się gdzieś wybiera, chce rezygnować z gry. Kiedy były wyznaczane ramy czasowe i jakie ma znaczenie czy trwa to 4 czy 5 miesięcy.
Na tym kończę bo mam już dość tych mistrzostw a jeszcze się nie zaczeły. -
@Stefan-Joptwojmać Zapewne,żeby przyspieszyć wszystkie tegoroczne rozgrywki MPP i IMP zostaną połączone:)
-
@Stefan-Joptwojmać Zobaczymy, ja składu nie wybieram a w grupie jest wielu dobrych graczy. Jak nie zagram z wami to płakać nie będę xD
-
myślałem że to Ty bedziesz losował skład swojej grupy do danej bitwy:)
-
teraz już to wiem:)
-
Czyli wychodzi na to, że jednak zagramy w turnieju. W prawdzie na początku nie było chętnych, ale gorkins ma taki dar przekonywania, że w końcu dopiął swego, wykonał mrówczą pracę i jesteśmy, bo gdyby nie on to na 100% byśmy nie wystąpili. Nasz udział nie zmieni naszego zdania, że owe "udziwnienia" wcale nie dodadzą kolorytu, a w ręcz przeciwnie. Turniej został spłycony i uproszczony czym traci bardzo dużo. Został wybrakowany. Nie ważne kto wygra dla nas będzie miał mniejszą wartość niż 3 poprzednie mistrzostwa.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku organizatorowi przejdzie te "chwilowe zaćmienie". Jest takie piękne przysłowie świetnie wpasowujące się w obecne MPG, a mianowicie: "lepsze jest wrogiem dobrego". Nie ma sensu na siłę szukać niepotrzebnych rozwiązań podając je przed samym turniejem.
-
Nie można pisać że ten kto wygra ma łatwiej niż w poprzednich latach i Mistrzostwo będzie mniej warte ,gramy każdy z każdym i gdyby nie to że gramy 4x4 a nie 5x5 to w tym roku MPG są moim zdaniem trudniejsze ,trzeba wygrać więcej spotkań aby je zdobyc.
Fajnie że jednak zagracie ! -
@Stefan-Joptwojmać ...I dobrze,że zagracie.Mimo wszystko
-
To czy MPG będą gorsze czy lepsze okaże się po zakończeniu turnieju. Nie można zakładać że coś będzie gorsze zanim to w ogóle wystartowało... Dobrze, że jesteście w turnieju! :ok_hand_tone3:
-
@sniki26 said in MPG 2017 - przygotowanie:
Nie można pisać że ten kto wygra ma łatwiej niż w poprzednich latach i Mistrzostwo będzie mniej warte ,gramy każdy z każdym i gdyby nie to że gramy 4x4 a nie 5x5 to w tym roku MPG są moim zdaniem trudniejsze ,trzeba wygrać więcej spotkań aby je zdobyc.
Fajnie że jednak zagracie !Tego akurat nie wiesz. Im więcej bitew tym łatwiej odrobić ewentualne potknięcie. Pamiętaj, że w poprzednich latach najsłabsze grupy odpadały po pierwszym etapie, a teraz właśnie z tą grupą będziemy mieli dodatkowo bitwę na nowych zasadach, więc gdzie tu trudniej. Miałem na myśli bitwy 4x4 w dodatku bez obozów. Szkoda monet na budowę składu tylko na 17 kolejek..
-
@Stefan-Joptwojmać
A jaka to różnica-17 albo 22 różnica pięciu meczy jest naprawdę aż tak duża?