MPG 2017 - przygotowanie
-
tak samo to widzę ale nie chciało mi się tyle pisać:) zgoda 100 procent
-
Ludzie, sami napisaliście już kilka różnych pomysłów! Sami widzicie że co osoba to inna opinia a co za tym idzie nie da się wszystkim dogodzić! Chcieliśmy odświeżyć format, uatrakcyjnić wszystko no ale jak zawsze jedyna odezwa to narzekanie. Polskie piekiełko w formie
-
Bitwy w osm 3.0 to jest fatalna sprawa. Ciężko znaleźć format który nie narazi nas na wydatek wielu monet. Najlepsze rozwiązanie to zakazać wszystkiego - obozów, transferów, sparingów. Albo w ogóle nie grać MPG
-
@Michal_ACM Większość jest za starym systemem gry...Chyba,że czytamy różne posty
-
@huzar-shakir Większość podaje różne pomysły a to na limit transferów a to na limit graczy...
-
@Michal_ACM Trochę to mało poważne.Jeśli masz monety to ciśniesz obozy bądź używasz scauta itd.Dodatkowo chcecie wprowadzić limit gry danego gracza do max 3 bitew.Kapitan danej grupy może cisnąć we wszystkich.To trochę chore.A jeśli w każdej bitwie jest inny capitano?Nie bardzo podoba nam się ten pomysł.
-
nie polskie piekiełko tylko głosy rozsądku. zaczynacie gmerać w zasadach gry za pięć dwunasta. Tak jak napisał Bubol jak zmienili w ostatniej chwili zasady kwalifikacji do mistrzostw świata to wszyscy płakali. A teraz robicie dokładnie to samo.
-
Też mi się nie podoba ograniczanie wyboru graczy do bitwy i nakładanie limitu 3 bitw na menedżera. Moderator każdej grupy powinien mieć swobodę wyboru w takiej sytuacji i to od niego powinno zależeć kto zagra. Znając życie nikt nie zagra i tak wszystkich 5 bitew bo dla niektórych może to być za duży wydatek, biorąc pod uwagę ceny monet.
Co do systemu rozgrywania bitew to jednak preferuje rozgrywanie bitew 5 vs 5, większość jest do nich przyzwyczajona, a poza tym jest to najpopularniejsza opcja, a bitwy 4 vs 4 wcale nie przyniosą wielkiej oszczędności monet.
Nie podoba mi się pomysł ograniczania transferów, 6-8 to ja potrafię zrobić dziennie w jednej drużynie, w takim wypadku już lepiej byłoby grać w lidze bez transferów. Kwintesencją bitwy są transfery i one powodują że bitwy są atrakcyjne. Jeśli kogoś nie stać na grę w bitwie to niech po prostu nie gra, na pewno w grupach są inni kandydaci do gry.
Na ten moment wprowadzanie nowych pomysłów nie ma sensu, prowadzi to tylko do większego zamieszania, które w tym momencie i tak jest dosyć duże. A wywołały je osoby z polskiego staffu, które na siłę chcą wprowadzać innowacje, które nie są nikomu potrzebne. Wcześniejsze zasady rozgrywania MPG były dobre i jakoś nie widziałem żeby ktoś na nie narzekał, dlatego nie widzę sensu zmian, jeśli coś działa dobrze. Można wprowadzać małe korekty, ale nie wywracać wszystko do góry nogami. -
Personel informuję, że miejscem do dyskusji na temat regulaminu MPG jest nasze wewnętrzne forum.
-
Cieszymy się niezmiernie że chcecie coś odświeżyć ale nie robi się tego tydzień przed rozgrywkami bo zawsze pojawiają jakieś podteksty, po za tym po co uszczęśliwiać kogoś na siłe i zmieniać coś co dobrze funkcjonowało. Powiedzciw mi gdzie w profesjonalnych rozgrywkach poważni ludzie doknują takich zmian. Wszystkie zmiany na całym świecie w jakich kolwiek rozgrywkach dokonywane są minimum z wyprzedzeniem jednych mistrzostw. Przedyskutujmy zmiany na przyszłe mistrzostwa albo podajcie zasady a grupy grupy zgłoszą się lub nie . Jeżeli chodzi o dświerzenie rozgrywek to świetnym pomysłem jest puchar Polski i myślę że takie odświerzenie wystarczy. Wracając do MPG to brak obozów jest wystarczającą zmianą. Pozarym chcielibyśmy wiedzieć kto to są my co tak bardzo chcą coś zmieniać
-
Bardzo dziękuję moderatorom grup za to, że dżentelmeńsko trzymają zasadę dyskusji ze mną na wiadomościach priv.
Po to napisałem do Was na priv, byśmy w gronie personelu i Waszym (Wy informujecie grupę na własnym forum i przedstawiacie decyzję mnie) podyskutowali na temat regulaminu.Zrywam nasze rozmowy prywatne rozmowy, możecie dyskutować sobie i popatrzyć ile ludzi, tyle opinii.
Regulamin w pełni autorski pojawi się jutro.
-
@Łukasz-Kowalski Ale często jest tak że niektórzy ludzie mają rację, więc dyskusja na takie tematy często się przydaje. Po to jest forum, aby móc wyrazić swoją opinię.
-
@Łukasz-Kowalski Poza tym skoro moderatorzy grup informują resztę o Waszych decyzjach, to wszyscy zainteresowani grą w MPG wiedzą jakie decyzje podejmujecie. Nie rozumiem oburzenia?
-
Ale z moderatorami to nie były dyskusje i rozmowy, przedstawiony został plan, a większość argumentów moderatorów nie została uwzględniona. Poza tym dyskusje powinny być jawne a decyzje pozostawione dla kapitanów i też jawne.
-
@Łukasz-Kowalski said in MPG 2017 - przygotowanie:
Personel informuję, że miejscem do dyskusji na temat regulaminu MPG jest nasze wewnętrzne forum.
To są Mistrzostwa Polski Grup czy Mistrzostwa Personelu? Strasznie mi się nie podoba taka dyktatura:)
@Michal_ACM said in MPG 2017 - przygotowanie:
Ludzie, sami napisaliście już kilka różnych pomysłów! Sami widzicie że co osoba to inna opinia a co za tym idzie nie da się wszystkim dogodzić! Chcieliśmy odświeżyć format, uatrakcyjnić wszystko no ale jak zawsze jedyna odezwa to narzekanie. Polskie piekiełko w formie
Michał tutaj dotykamy kluczowych aspektów, zmian które bardzo mocno wpłyną na rozgrywkę. Nie wywraca się wszystkiego do góry nogami i nie podaje się informacji o tym przed samymi mistrzostwami. Kto poważny tak robi? Wystarczy stary format nic nie trzeba zmieniać. Wcale więcej monet nie wydamy na to dlatego też albo Łukasz Kowalski celowo wprowadza w błąd(tylko jaki ma w tym cel?) albo nie przekalkulował tego(w to akurat nie wierzę). Jedno jest pewne grając 4x4 pięć bitew nie zaoszczędzimy monet wyjdzie to samo co starym systemem 5x5 cztery bitwy.
@Łukasz-Kowalski said in MPG 2017 - przygotowanie:
Bardzo dziękuję moderatorom grup za to, że dżentelmeńsko trzymają zasadę dyskusji ze mną na wiadomościach priv.
Po to napisałem do Was na priv, byśmy w gronie personelu i Waszym (Wy informujecie grupę na własnym forum i przedstawiacie decyzję mnie) podyskutowali na temat regulaminu.Zrywam nasze rozmowy prywatne rozmowy, możecie dyskutować sobie i popatrzyć ile ludzi, tyle opinii.
Regulamin w pełni autorski pojawi się jutro.
Nie ma co się obrażać nikt tu nie wywleka naszych rozmów na priv. Przedstawiłem tylko opinię mojej grupy, bo mocno mnie zaniepokoiła. Każdy kto się wypowiedział jest bardzo krytycznie nastawiony do Twojej propozycji, więc poczułem się w obowiązku poruszyć tę kwestię publicznie i poznać opinię innych grup. To nie jest chyba przestępstwo?
Mam też radę na przyszłość - najpierw nakreśl z góry zasady, a potem przeprowadź zapisy, bo jeśli będzie tak jak rozmawialiśmy na priv to wątpię, że uzbieram czwórkę, a co tu dopiero mówić o siedmiu?.
-
ej co tu sie dzieje? to jak my w koncu bedziemy grac?
-
@Łukasz-Kowalski Kiedy będzie regulamin?Chcielibyśmy już wiedzieć.
-
@huzar-shakir Nie wprowadzaj niepotrzebnego zamętu