MPG 2021
-
@marek-overmars z drugiej strony mądrzy ludzie mówią także ignorantia iuris nocet, a w tym przypadku jest non nocet co jest no słabe oczywiście w kontekście tych co wychodzą z lig
-
Mówią także, że tak pozwolę się wtrącić, in dubiis benigniora, a nie ukrywajmy, że właśnie dlatego, że mniej ludzi straci na moim pomyśle, jest on bardziej korzystny.
Tak naprawdę jedyne co można brać pod uwagę to to, że jak zmieni się regulamin turnieju to będzie płacz, że ale jak to bo tak nie można, w sumie słusznie to zauważasz ale no jednak in dubiis benigniora....
-
6 kolejka Liga 5
-
@janex123 hehe, miło mi, że wszedłeś w konwencję, ale nie uważam, żeby tu była jakaś niejednoznaczność. Pisali, że mogą być boty? Pisali. Pisali, że nie będą liczone od nich punkty? Nie pisali
-
Słuchaj oczywiste jest, że nie każdy będzie zadowolony z tej decyzji, ale to dopiero początkowe kolejki, więc ogólnie patrząc mniej ludzi takich będzie. Pytanie co z tym gościem który faktycznie nie wyszedł i gra dalej Co za dziwna grupa, dlatego nie powinno się każdego przyjmować, zrobić ligę na 12 drużyn i mniej grup, a nie jakieś nie tak dawno utworzone, gdzie ich gracze nie wiedzą co robić.
Janku Drogi Janku, powiem tak „mądry Polak po szkodzie” W przyszłości usprawnimy sposób przyjmowania grup, a raczej ich weryfikacji. Obecnie możemy tylko Przeprosić Was za to i jak wspomniał przedmówca @Troczek13 życzyć Wam dobrej zabawy.
Z ciekawostek Ci powiem, że Wild Tigres powstało 8 lutego 2020, czyli fakt nadal raczkuję, ale w przyszłości kto wie?!
-
@dino-ligenza teraz raczkuje a w przyszłości będzie homarować?
-
@ŁukSal "Jak tylko Twój maluszek zacznie raczkować, później jest to tylko kwestia czasu jak postawi swoje pierwsze kroki. Powoli zacznie on odkrywać..."
Nie ma co się śmiać, tylko trzeba „Mu” pomóc wstać.
-
@dino-ligenza wiem, ja bardziej miałem w planach zaśmiać się z gry słów aniżeli z grupy także na luziku
-
@Janex123 myślę że zmieniając zasady w czasie turnieju będzie nie potrzebne zamieszanie oraz wojna na forum jak to miało w przypadku MPP. Widzę że organizatorzy też się uczą i wyciągaja wnioski (widzę że np teraz są poprawki w stosunku do MPP). U mnie w grupie mamy 2 boty i to trochę utrudnia licznie pkt tym bardziej że jeden z graczy chyba opuścił ligę po 3ciej kolejce. Zbliżają się IMP i sądzę że wtedy organizatorzy już wyciągną wnioski i z tej sytuacji bo tak jak mówią to była sytuacja losowa której się nie da przewidziec
-
Kolejka 6 Liga 4
-
No i właśnie oczywiście, że miałem rację, żeby te punkty nie były liczone, nikt by się nie pogniewał, a dla grupy ban na tego typu rozgrywki, albo przyjmujemy grupy już z pewnym doświadczeniem, a jeśli sytuacja się zdarzy z pojedynczym menadżerem to usunięcie jego z grupy, chyba, że no nie wiem nie daj Boże jakiś nieszczęśliwy wypadek tego kogoś to wtedy logiczne że wyjście z ligi czasem jest koniecznie, no ale dobra, regulaminu w trakcie turnieju się nie zmienia, na przyszłość już wszystko będzie jasne.
A tak swoją drogą w lidze trzeciej kolejny gracz wyszedł z Rejkjaviku, nie wiem jaka grupa niestety tylko klub jest opuszczony
-
@janex123 wyjaśnij mi powód odejmowania pkt według Ciebie? Skoro ktoś przegrał z komputerem to oznacza że chyba jednak nie prezentuje za wysokiego poziomu lub zagrał rezerwami. Nie wiem jak to będzie liczone ale wtedy z tego co pamiętam to trzeba było by odejmować bramki strzelone komputerowi I przez komputer (Chyba różnica bramek będzie też brana pod uwagę przy liczeniu pkt) i pomału robi się to dość skomplikowane biorąc pod uwagę że mamy 8 czy 10 lig i w każdej trzeba było by to systematycznie sprawdzać i na bieżąco prowadzić alternatywną tabelę a moderatorow którzy liczą pkt mamy 3 czy 4.
-
7 kolejka Liga 5
-
Kolejka 7 Liga 4
-
@Janex123 Moim zdaniem nie powinno się zmieniać zasad gry w trakcie (sorki słaby jestem z łaciny, miałem w szkole 3+ z tego przedmiotu). Drużyny które teraz są prowadzone przez nikogo, od początku nie były zagrożeniem i nie widzę powodu, żeby sobie komplikować życie nagłymi zmianami w regulaminie w trakcie trwania imprezy.
-
@marek-overmars said in MPG 2021:
@dino-ligenza Pragnę tylko dodać, że akceptacja takiego podejścia, będzie zmianą reguł w trakcie gry. Cześć z nas gra od początku z botami. Ustawia się w miarę normalnie do tych meczy, a mogłaby grać np. rezerwami. Jeżeli mielibyśmy przyjąć takie rozwiązanie, jakie zaproponował kolega, musiałoby ono być jasne dla wszystkich od początku, a tak stracą na nim Ci, którzy poważnie podeszli do meczy z botami :).
A co to zmienia tak szczerze? Każdy wie, że grając rezerwami z botem np z celu 1 możesz się przejechać, ale mając cel 1 a grając na bota z celu 13 mając skład o 200 mln lepszy to XD jeśli zagrasz wtedy na poważnie. Dam sobie rękę uciąć, że najlepszych oszczędzisz
To dużo zmienia, bo można zagrać z botem ostrożnie, głęboką rezerwą ryzykując remis bez konsekwencji, można zagrać normalnie na zwycięstwo, kiedy punkty z botem się liczą.
-
@janex123 wyjaśnij mi powód odejmowania pkt według Ciebie? Skoro ktoś przegrał z komputerem to oznacza że chyba jednak nie prezentuje za wysokiego poziomu lub zagrał rezerwami. Nie wiem jak to będzie liczone ale wtedy z tego co pamiętam to trzeba było by odejmować bramki strzelone komputerowi I przez komputer (Chyba różnica bramek będzie też brana pod uwagę przy liczeniu pkt) i pomału robi się to dość skomplikowane biorąc pod uwagę że mamy 8 czy 10 lig i w każdej trzeba było by to systematycznie sprawdzać i na bieżąco prowadzić alternatywną tabelę a moderatorow którzy liczą pkt mamy 3 czy 4.
Nie chce mi się drugi raz pisać tego samego, wybacz oczywistym jest, że w trakcie trwania turnieju nie powinno się zmieniać zasad, tutaj się zgodzę z @PawełPaweł, w sumie sam byłem tego zdania na którymś z wcześniejszych turniejów, tutaj faktycznie wcześniej niepotrzebnie o tym pisałem, no ale pewien problem jest, o którym wspomniałem i dobrze, będzie rozwiązany w kolejnych edycjach
-
Kolejka 8 Liga 4