Fantasy Premier League 21/22
-
@josue-antonio Ja na razie jadę z Salahem XD TAA i Torres też u mnie w składzie, a z rezerwy wejdzie Williams z 0 pkt i Reguillon, który gra przeciwko Chelsea, tak więc bez szału.
-
WZROSTY CEN:
Sarr (WAT) - £6.1m
SPADKI CEN:
Werner (CHE) - £8.6m
El Ghazi (AVL) - £5.9m
Djenepo (SOU) - £5.4m
Dubravka (NEW) - £4.4m
Dla nowych graczy: cena piłkarza może zmienić się o 0.1m każdej nocy, maksymalnie 0.3m na kolejkę, zmiany te przede wszystkim zależą od aktywności transferowej graczy. -
@toomanyways ja też dziś pecha miałem, mógłbym mieć 71 pkt a będzie 63, wystarczyło zmienić bramkarza, a nad tym myślałem, do tego rozważałem dać Duffiego na pierwszego rezerwowego, a tak to wejdzie Fornals za 2 pkt, byłoby 5 także no średnio, ładnie trafiłem z Alonso i z napastnikami, no i Salach na C dopisał, choć jakby miał ponad 30 to bym się nie pogniewał, no i sporo za 2 pkt, także średniawo, żałuję, że nie zmieniłem Greenwooda, a kupiłem GRaya, który zawiódł, trochę inaczej było pokombinować
-
WZROSTY CEN:
Ronaldo (MUN) - £12.7m
Salah (LIV) - £12.6m
Saint-Maximin (NEW) - £6.7m
Dias (MCI) - £6.1m
Duffy (BHA) - £4.3m
SPADKI CEN:
Fernandes (MUN) - £11.9m
Willock (NEW) - £5.9m
Chilwell (CHE) - £5.6m
Connolly (BHA) - £5.3m
Bailly (MUN) - £4.9m
Areola (WHU) - £4.8m
Adrián (LIV) - £4.4m
Aarons (NOR) - £4.4m
Forster (SOU) - £4.4m
Chambers (ARS) - £4.3m
Roerslev (BRE) - £4.3m
Dla nowych graczy: cena piłkarza może zmienić się o 0.1m każdej nocy, maksymalnie 0.3m na kolejkę, zmiany te przede wszystkim zależą od aktywności transferowej graczy. -
WZROSTY CEN:
Sánchez (BHA) - £4.6m
Alonso (CHE) - £5.8m
Gray (EVE) - £5.8m
Livramento (SOU) - £4.2m
SPADKI CEN:
Maitland-Niles (ARS) - £5.3m
Sambi Lokonga (ARS) - £4.9m
Ings (AVL) - £7.9m
Wood (BUR) - £6.8m
Norris (BUR) - £4.4m
Saúl (CHE) - £5.4m
Oxlade-Chamberlain (LIV) - £5.8m
Phillips (LIV) - £4.3m
Walcott (SOU) - £5.8m
Adams (SOU) - £6.9m
Masina (WAT) - £4.4m
Panowie, panowie kolejna kolejka za nami a wiec czas na podsumowanie naszej zabawy, najlepszym składem w kolejce 5 może pochwalić się:
Zdobył łącznie 75pkt.
-
Tabela.
- @Ochowiak - TFC Trollface - 359pkt (GW5 - 65pkt)
- @Byku-Duma-Warmii - Giżycko Team - 359pkt (GW5- 62pkt)
- @Fajresss - FC WRO - 355pkt (GW5 - 48pkt)
- @bramkarz111 - analne_widmo - 350pkt (GW5 -75pkt)
- @ToomAnyWays - Devil in heaven - 343pkt (GW5 - 54pkt)
- @Dino-Ligenza - Division 303 - 324pkt (GW5 - 44pkt)
- @Kamson73 - FC Kamson - 317pkt (GW5 - 53pkt)
- @Janex123 - Pogromcy Kosmitów - 302pkt (GW5 - 63pkt)
- @Josue-Antonio - KS CHOMENTÓW - 284pkt (GW5 - 41pkt)
- @Babaduk-Sarri - Babadook - 277pkt (GW5 - 32pkt)
- @Zbyysiu-v2 - PrOLAND - 276pkt (GW5- 43pkt)
- @Dooshek - Jojo's - 270pkt (GW5 - 44pkt)
- @Tomek-K - Kapcany - 269pkt (GW5 - 43pkt)
- @lomaniTTTo - Lagol - 242pkt (GW5 - 57pkt)
- @Zbrzyzny-Tomek - NoSterlingYesParty - 242pkt (GW5 - 48pkt)
- @Damian_Skinek - North Warriors- 212pkt (GW5 - 48pkt)
-
Nie była to kolejka obfitująca w wiele punktowych zdobyczy. Średnia kolejki to 55 pkt. ale widziałem wiele składów które miały zdecydowanie poniżej tej średniej. Wiele składów ucierpiało na nieobecności TAA (choroba) i Torresa (cały mecz na ławce, mimo słabej gry City). City mocno zawiodło, chyba, że ktoś zainwestował w obronę - wtedy wleciały punkty za czyste konto. Everton przegrał 3-0, chociaż początkowo to oni mieli przewagę. Tym razem Lukaku nie dołożył liczb z przodu. Zawiodło też Wolves, które mimo prawie 30 min z przewagą zawodnika nie potrafiło nawet strzelić gola Brentford ostatecznie przegrywając 0-2. Tak samo Tottenham został rozjechany przez Chelsea. Za to swoje zrobił Salah - gol, asysta i w rezultacie 12 pkt. Najpopularniejsza opcja na kapitana nie zawiodła. Gola i asystę zaliczył też Toney w starciu z Wolves. Ten, kto mimo wszystko przetrzymał go w składzie do tego meczu na pewno mógł być zadowolony. Swoje zrobił Ronaldo dokładając kolejnego gola. Dwa gole przeciwko Norwich zdobył Sarr z Watfordu. Odpalił też Leon Bailey, który wszedł z ławki przeciwko Evertonowi i zaliczył gola oraz asystę, jednak kilka minut przed końcem zszedł z kontuzją. Matty Cash strzelił świetnego gola. Arsenal wygrał po trafieniu Odegaarda z rzutu wolnego. Brighton po dosyć szczęśliwej wygranej z Leicester 2-1 (dwa nieuznane gole dla Lisów) wskoczyło na 4-te miejsce w po tej kolejce.
Krótkie podsumowanie mniej popularnych opcji, które obserwowałem przed tą kolejką:
Oddsone Edouard (2,6% 3,2%) - FWD - 6,5 - Tym razem też z ławki, ale już bez efektu wow.
Hee-Chan Hwang (1,8% 2,3%) - FWD - 5,5 - Znowu zaczął jako rezerwowy, wszedł na 45 min.
Andros Townsend (1,0% 1,9%) - MID - 5,5 5,4 - zagrał nieźle, ale to Villa była lepszą drużyną w tym meczu wygrywając pewnie 3-0. Na Norwich może to być dobra opcja.
Leandro Trossard (0,8% 1,0%) - MID - 6,4 - zaliczył asystę przy golu Welbecka
Takehiro Tomiyasu (0,7% 1,3%)- DEF - 4,5 - czyste konto w meczu z Burnley i rozegrane 90 min.Inne obserwowane opcje: Allan Saint-Maximin (7,0% 11,4%) - FWD - 6,5 6,7 - gol i 2 pkt bonusu; Youri Tielemans (4,4% 4,3%) - MID - 6,5 6,4 - asysta przy golu Vardy'ego; Andrew Omobamidele (2,7% 3,6%) - DEF - 3,9 - cały mecz na ławce.
Pozwolę sobie zawołać uczestników ligi:
@Dino-Ligenza @Ochowiak @Fajresss @Byku-Duma-Warmii @ToomAnyWays @bramkarz111 @Josue-Antonio @Janex123 @Kamson73 @Zbyysiu-v2 @Babaduk-Sarri @Dooshek @Zbrzyzny-Tomek @lomaniTTTo @Damian_Skinek @Tomek-K -
WZROSTY CEN:
Benrahma (WHU) - £6.5m
Rüdiger (CHE) - £5.6m
SPADKI CEN:
Havertz (CHE) - £8.2m
Torres (MCI) - £7.1m
Barnes (BUR) - £5.4m
Long (SOU) - £5.4m
Neves (WOL) - £5.4m
Young (AVL) - £4.9m
WZROSTY CEN:
van Dijk (LIV) - £6.6m
Schmeichel (LEI) - £5.1m
SPADKI CEN:
Martial (MUN) - £7.6m
Elliott (LIV) - £5.4m
Leno (ARS) - £4.8m
WZROSTY CEN:
Dennis (WAT) - £5.3m
SPADKI CEN:
Lucas Moura (TOT) - £6.4m
Laporte (MCI) - £5.5m
Højbjerg (TOT) - £4.9m
Mata (MUN) - £4.8m
Randolph (WHU) - £4.4m
N.Williams (LIV) - £3.9m
Polecam jako lekturkę przed tą kolejką
https://www.fantasypl.pl/fantasy-premier-league/wiesci-z-szatni-gw6-3/ -
WZROSTY CEN:
Sarr (WAT) - £6.2m
Gallagher (CRY) - £5.7m
Kovacic (CHE) - £5.2m
McArthur (CRY) - £4.6m
SPADKI CEN:
Kane (TOT) - £12.1m
Mahrez (MCI) - £8.7m
Calvert-Lewin (EVE) - £8.0m
Bamford (LEE) - £7.9m
Richarlison (EVE) - £7.4m
Saka (ARS) - £6.2m
Pope (BUR) - £5.4m
Ghoddos (BRE) - £5.3m
Mateta (CRY) - £5.3m
Hughes (CRY) - £4.8m
Soumaré (LEI) - £4.8m
Doherty (TOT) - £4.7m
Webster (BHA) - £4.4m
Holgate (EVE) - £4.4m
Cédric (ARS) - £4.3m
Marí (ARS) - £4.3m
Tavares (ARS) - £4.3m
Sierralta (WAT) - £4.3m
WZROSTY CEN:
Lukaku (CHE) - £11.7m
Cancelo (MCI) - £6.1m
Doucouré (EVE) - £5.6m
SPADKI CEN:
Sancho (MUN) - £9.0m
Maddison (LEI) - £6.7m
Traoré (AVL) - £5.8m
McGinn (AVL) - £5.8m
Digne (EVE) - £5.3m
Gayle (NEW) - £5.3m
Rashica (NOR) - £5.3m
Alzate (BHA) - £4.9m
Henderson (MUN) - £4.8m
Dendoncker (WOL) - £4.8m
Brownhill (BUR) - £4.4m
Butland (CRY) - £4.4m
Lewis (NEW) - £4.3m
Diop (WHU) - £4.3m
Amartey (LEI) - £4.0m
WZROSTY CEN:
Saint-Maximin (NEW) - £6.8m
Sarr (WAT) - £6.3m
Alonso (CHE) - £5.9m
Townsend (EVE) - £5.5m
SPADKI CEN:
Gündogan (MCI) - £7.2m
Iheanacho (LEI) - £7.0m
Torres (MCI) - £7.0m
Thiago (LIV) - £5.3m
Martinelli (ARS) - £5.2m
WZROSTY CEN:
Benrahma (WHU) - £6.6m
Rüdiger (CHE) - £5.7m
SPADKI CEN:
Trézéguet (AVL) - £5.4m
Saúl (CHE) - £5.3m
Coleman (EVE) - £4.9m
Chalobah (CHE) - £4.8m
Lindelöf (MUN) - £4.8m
Thompson (BRE) - £4.4m
Ruddy (WOL) - £4.4m
Halo, halo! To już 6 kolejka za nami! Jak tam nastroje?
Niestety, ta kolejka już nieco słabsza w naszym wykonaniu, średnia punktów to pewnie około ~45 wiec dosć słabo no ale cóż, taka kolejka
Najlepiej poszło Panu @Babaduk-Sarri:
60pkt! Graaaty!
-
@fajresss
Dzięki, Antonio i Saka podratowali -
Ciekawa sprawa w naszej tabeli, w czołówce baardzo ciasno, miedzy 1 a 4 miejscem tylko 6pkt róznicy. Oj jest ciekawie!
Tabela:
- @bramkarz111 - analne_widmo - 395pkt (GW6 -45pkt)
- @Fajresss - FC WRO - 391pkt (GW6 - 36pkt)
- @Byku-Duma-Warmii - Giżycko Team - 390pkt (GW6- 31pkt)
- @Ochowiak - TFC Trollface - 389pkt (GW6 - 30pkt)
- @ToomAnyWays - Devil in heaven - 377pkt (GW6 - 42pkt)
- @Dino-Ligenza - Division 303 - 363pkt (GW6 - 39pkt)
- @Kamson73 - FC Kamson - 362pkt (GW6 - 45pkt)
- @Janex123 - Pogromcy Kosmitów - 341pkt (GW6 - 39pkt)
- @Babaduk-Sarri - Babadook - 337pkt (GW6 - 60pkt)
- @Josue-Antonio - KS CHOMENTÓW - 325pkt (GW6 - 41pkt)
- @Zbyysiu-v2 - PrOLAND - 305pkt (GW6- 49pkt)
- @Tomek-K - Kapcany - 269pkt (GW5 - 44pkt)
- @Dooshek - Jojo's - 301pkt (GW5 - 44pkt)
- @Zbrzyzny-Tomek - NoSterlingYesParty - 280pkt (GW6 - 38pkt)
- @lomaniTTTo - Lagol - 273pkt (GW6 - 31pkt)
- @Damian_Skinek - North Warriors- 252pkt (GW6 - 44pkt)
-
@babaduk-sarri Brawo Ja wjechałem pierwszy raz z transferami za minusowe punkty (i to od razu za -8). Wziąłem Rudigera, Odegaarda i Vardy'ego za Aylinga, Greenwooda i Bamforda. Wyszedłem na plus kilka punktów, ale najbardziej żałuję, że nie wziąłem Smith-Rowe'a, bo rozważałem jego albo Odegaarda i niestety padło na Norwega. Może w następnej kolejce nadrobi