Fantasy Premier League 21/22
-
Oto skład zwyciezcy GW1 Pana @Dino-Ligenza:
-
@fajresss Bardzo mocne rozpoczęcie sezonu. Średnia 69 pkt na start to całkiem wysoki wynik. Z resztą nie ma się co dziwić - zarówno Salah (17 pkt) jak i Fernandes (20 pkt) od początku odpalili bomby, także nieposiadanie jednego z nich od razu pozbawia nas parunastu pkt na start. Ale jak mówiłem przed sezonem obaj to 'must have' w składach. W tym momencie obaj mają po 54,5% posiadania. Z kilku bardziej popularnych opcji ładnie punktowali Antonio (13 pkt), Ings (7pkt), nie zawiedli też TAA i Tsimikas (po 6 pkt), Son (10 pkt) i Mount (6 pkt).
Gratulacje dla @Dino-Ligenza. Pierwsza kolejka i od razu setka przekroczona. Bardzo dobry wybór składu. Większość opcji zrobiła dobre wyniki punktowe. Najsłabiej z całego składu wyglądał Grealish i do tego złapał żółtą kartkę (w sumie to całe City wyglądało słabo), ale teraz wchodzą w łatwy terminarz, także szanse na lepsze zdobycze punktowe są spore, ale mogą też być rotacje. Jedyne co mógłbym doradzić to żeby z czasem podmienić Daviesa i Pietersa, bo obaj to opcje mocno rezerwowe w swoich drużynach, ale w grajkach za 4,5 na obronę można dowolnie przebierać.
-
@toomanyways Bez Pana @lomaniTTTo któremu ta pierwsza kolejka kompletnie nie poszła (musisz obserwować zawodników i sytuacje, bylo info ze Auba moze nie zagrac, tak samo z Kane, takich zawodników lepiej unikać mimo wszystko jesli chce sie miec pkty) mielismy średnią 84pkt, to mega dobre rozpoczecia sezonu, Dino jest 95 000 na świecie na 7 milionów graczy wiec ten fakt sam to potwierdza.
Macie jakieś przemyślenia przed GW2? Bedziecie robić jakies transfery? Bruno czy Salah tym razem na kapitana? Ja sie zastanawiam nad Smith Rowem jedynie, nowa 10 w Arsenalu ale mam przeczucie, ze nie bedzie robił liczb.
-
@fajresss Ja od 2-3 sezonów po pierwszej kolejce nie robię transferów. Zazwyczaj czekam do drugiej kolejki po po pierwsze mam już jakąś próbkę kto jak gra, a po drugie dwa darmowe transfery bez minusowych punktów. Ale jak ktoś tragicznie zaczął jak np. @lomaniTTTo to zalecam co najmniej dwie zmiany, a nawet wzięcie Wildcarda (można zmienić cały skład bez minusowych punktów, ale można wykorzystać go tylko raz do 31.12 i raz po 1.01).
Co do przemyśleń to fajne terminarze mają Liverpool i United. Długo będę się zastanawiał nad opaską między Bruno a Salahem. Everton całkiem dobrze w ofensywie, ale na obronę trzeba uważać, bo znowu przytrafił im się jeden babol po którym padł gol. Pozytywnie dzisiaj wypadł Tottenham - Son w formie, obrona spisała się dobrze - jest potencjał na dalsze kolejki. Rozważałbym też opcje z Brentford - Toney i Mbeumo mimo, że nie zrobili liczb zagrali dobre mecze, obrona i bramkarz też wypadli solidnie. Drugi z beniaminków - Watford również dobrze wypadł - Sarr za 6 i napastnik Dennis za 5 wyglądają ciekawie w perspektywie kilku kolejek. West Ham z przodu też wygląda bardzo dobrze. Ings na dwie najbliższe kolejki powinien być spoko opcją.
Unikałbym Arsenalu na dwie najbliższe kolejki. W obronie z beniaminkiem wyglądali fatalnie, a z przodu również nie wyglądało to dobrze. Nie ma też jeszcze informacji o powrotach Auby i Lacy, także potencjał ofensywny nadal wygląda słabo. W City trzeba uważać na rotacje, bo takie zapewne nastąpią na mecz z Norwich, De Bruyne złapał już paręnaście minut, więc może zagra od początku. Chelsea wchodzi w trudny terminarz, więc może wstrzymałbym się z ich obroną, bo też mogą rotować, ale jak do ataku wejdzie Lukaku to z przodu będzie ciekawie. Poza tym odradzałbym Crystal Palace i Norwich (ciężkie terminarze na początku) oraz Southampton (odeszli Ings i Vestergaard, a sama drużyna nie dokonała jakichś wielkich wzmocnień).
-
WZROSTY CEN:
Fernandes (MUN) - 12.1m
Richarlison (EVE) - 7.6m
Pogba (MUN) - 7.6m
SPADKI CEN:
Brak zmian
Dla nowych graczy: cena piłkarza może zmienić się o 0.1m każdej nocy, maksymalnie 0.3m na kolejkę, zmiany te przede wszystkim zależą od aktywności transferowej graczy. -
@Fajresss Dziękuję za wyróżnienie, ale to po prostu szczęście nowicjusza. @ToomAnyWays Stryjku Dzięki, za rady uwzględnię je na pewno w przyszłym tygodniu. Powodzenia Wszystkim!
-
Dzisiaj dowiedzialem sie o istnieniu bardzo fajnej aplikacji kontrolującej ceny zawodników - "fantasy fotball fix" na androida, bedzie w google play.
Szkoda, ze Richarlison podrozał, to był mój pierwszy wybór do składu, ale naczytałem sie, ze "jest po IO, nie zagra bla bla" i zrezygnowałem ostatecznie Teraz bedzie ciezko go znowu do składu włożyć ale ma mega potencjał na duzo punktów i to tylko za 7.5mln.
-
Licze nadal na Toneya chociaz nie spodal mi sie styl w jakim gral w GW1, cofał sie niczym Kane i próbował rozgrywać, powinien jak typowy napastnik czyhać na okazje. Dam mu szanse, najwyzej wjeżdża Lukaku gdzies w okolicach GW4.
Ings moze tez sie rozrkecic, cierpliwość to cnota najlepszych graczy FPLa wiec trzeba czekać Ale najwieksza niewiadoma to Smith Rowe u mnie i White, jak obaj stanieją do 5.4 i 4.4 to mega słabo, mam nadzieje ze Arsenal z Chelsea pokaze chociaz odrobine czegos na plus, bo jesli przegraja z kretesem z 3:0 albo wiecej to porażka.
-
@toomanyways said in Fantasy Premier League 21/22:
Witam witam, dałem się przekonać i rzutem na taśmę wszedłem hehe
-
No niestety z 5 razy w ostatnie dni zmieniałem skład. Nie widziałem nic o Kane i zawodnikach arsenalu także tak wyszło.
-
@lomanittto Dobry research to podstawa, ale jeszcze nic straconego To nie sprint tylko maraton
-
@toomanyways ustawiłem caly na nowo zobaczymy. Bo i tak 4 by nie zagralo prawdopodobnie także skorzystałem z tej opcji
-
@lomanittto Pochwal sie jak teraz wyglada!
-
@Fajresss jedenastu Bruno Fernandes (ów)
-
@dino-ligenza Ojj, to 300 punktów na kolejke z takim składem
-
i o to chodzi @Fajresss liczy się zabawa i punkty, tylko niestety nie ma takiego buga, co pozwoliłby na taki skład, ale można pomarzyć.
-
-
@lomanittto Ciekawy zespół, trzymam kciuki by równie mocno punktował!
I z tego miejsca, chciałbym podziekować @Dino-Ligenza za swietne logo które mozecie podziwiać na pierwszej stronie. Bede je umieszczał za każdym razem gdy bede pisał wyniki.
-
-
WZROSTY CEN:
Tsimikas (LIV) - 4.1m
SPADKI CEN:
Aubameyang (ARS) - 9.9m
Pépé (ARS) - 7.4m
Daka (LEI) - 7.4m
Lanzini (WHU) - 5.9m
Dla nowych graczy: cena piłkarza może zmienić się o 0.1m każdej nocy, maksymalnie 0.3m na kolejkę, zmiany te przede wszystkim zależą od aktywności transferowej graczy.