Fantasy Premier League 21/22
-
WZROSTY CEN:
Pinnock (BRE) - £4.6m
SPADKI CEN:
Mané (LIV) - £11.9m
Wood (BUR) - £6.9m
Sigurdsson (EVE) - £6.9m
James (EVE) - £6.9m
Mwepu (BHA) - £5.9m
McNeil (BUR) - £5.9m
Shaqiri (LIV) - £5.9m
Bryan (TOT) - £5.9m
Maitland-Niles (ARS) - £5.4m
Hudson-Odoi (CHE) - £5.4m
Thiago (LIV) - £5.4m
João Pedro (WAT) - £5.4m
Gomez (LIV) - £4.9m
Hughes (WAT) - £4.9m
Roerslev (BRE) - £4.4m
Phillips (LIV) - £4.4m
Femenía (WAT) - £4.4m
Sierralta (WAT) - £4.4m
Dla nowych graczy: cena piłkarza może zmienić się o 0.1m każdej nocy, maksymalnie 0.3m na kolejkę, zmiany te przede wszystkim zależą od aktywności transferowej graczy. -
WZROSTY CEN:
Ings (AVL) - £8.1m
Pogba (MUN) - £7.7m
Jota (LIV) - £7.6m
Greenwood (MUN) - £7.6m
Duffy (BHA) - £4.1m
SPADKI CEN:
Traoré (AVL) - £5.9m
Ghoddos (BRE) - £5.4m
Thiago Silva (CHE) - £5.4m
Dowell (NOR) - £5.4m
Louza (WAT) - £5.4m
Yarmolenko (WHU) - £5.4m
Targett (AVL) - £4.9m
Jensen (BRE) - £4.9m
Kanté (CHE) - £4.9m
Godfrey (EVE) - £4.9m
Bertrand (LEI) - £4.9m
McLean (NOR) - £4.9m
Placheta (NOR) - £4.9m
Boly (WOL) - £4.9m
Kolasinac (ARS) - £4.4m
Rose (WAT) - £4.4m
Dla nowych graczy: cena piłkarza może zmienić się o 0.1m każdej nocy, maksymalnie 0.3m na kolejkę, zmiany te przede wszystkim zależą od aktywności transferowej graczy. -
WZROSTY CEN:
Antonio (WHU) - £7.7m
Benrahma (WHU) - £6.2m
Tsimikas (LIV) - £4.2m
SPADKI CEN:
Kane (TOT) - £12.3m
Rashford (MUN) - £9.4m
Werner (CHE) - £8.8m
Pépé (ARS) - £7.3m
Buendía (AVL) - £6.4m
Trossard (BHA) - £6.4m
Rodrigo (LEE) - £6.4m
Joelinton (NEW) - £5.9m
Redmond (SOU) - £5.9m
Trincão (WOL) - £5.9m
Dasilva (BRE) - £5.4m
Barkley (CHE) - £5.4m
Loftus-Cheek (CHE) - £5.4m
Stones (MCI) - £5.4m
Fraser (NEW) - £5.4m
Hugill (NOR) - £5.4m
Gray (WAT) - £5.4m
Konaté (LIV) - £5.3m
Leno (ARS) - £4.9m
Hendrick (NEW) - £4.9m
Hernández (NOR) - £4.9m
Tella (SOU) - £4.9m
Doherty (TOT) - £4.9m
Gosling (WAT) - £4.9m
Fofana (LEI) - £4.4m
R.Williams (LIV) - £4.4m
Ait Nouri (WOL) - £4.4m
Kilka przemyśleń odnośnie ostatniej kolejki.
Ta kolejka nie była już tak łaskawa jak poprzednia. Znowu najpopularniejszym pickiem na kapitana okazał się Salah, jednak tym razem zaliczył potężnego blanka przeciwko Burnley zdobywając całe 3 pkt. Co gorsza drugi najpopularniejszy wybór, czyli Bruno Fernandes zawiódł jeszcze bardziej wykręcając zawrotny 1 pkt. Ci, którzy poszli w mniej popularne wybory mogli być zadowoleni, o ile ich zawodnicy zdołali zapunktować lepiej niż wymieniona dwójka. Za to nie zawiedli Alexander-Arnold i Tsimikas, którzy zdobyli odpowiednio 12 i 11 pkt. Niestety może to być ostatni mecz Greka w wyjściowej 11, bo po kontuzji wraca Robertson. Na szczęście cena Tsimikasa skoczyła o 0,2 (do 4,2), także przy ewentualnej sprzedaży zyskamy 0,1. Przyglądałbym się też Jocie, który znowu kończy mecz z golem, a kosztuje 7,6. Kolejny występ Ingsa z golem, tym razem nie byle jakim, bo z przewrotki , co ucieszyło pewnie sporo osób - szkoda tylko, że El Ghazi robi karne w Villi, chociaż pod jego nieobecność być może Ings będzie je wykonywał. Mings udział przy dwóch golach (asysta i wywalczony karny) i 15 pkt - zdecydowanie opcja do rozważenia. Również z kolejnym trafieniem Calvert-Lewin, do tego chyba będzie pierwszym wyborem na karne. Z trafieniem mecz skończył nasz rodak - Klich (jedyne 5.5) oraz jego popularniejszy w FPL-u kolega Raphinha. W City znowu rotacje - Pep znowu rotuje składem, także nigdy nie można być pewnym kto akurat wyjdzie w podstawie. Tym razem błysnęli Grealish (pierwsze trafienie w barwach City) i Jesus, który zaliczył dwie asysty. Z ławki w drugiej połowie weszli Mahrez i Sterling, którzy dołożyli po trafieniu. Szczęścia zabrakło Torresowi, któremu nie uznano gola. Do tego na razie kontuzjowani są De Bruyne i Foden, którzy też będą chcieli otrzymać swoje minuty, a wtedy ruletka Pepa rozkręci się na dobre Brighton zagrało solidny mecz, w ofensywie wyglądali dobrze, w defensywie też solidnie - obrońca Duffy za 4.1 z golem, a Sanchez z czystym kontem - zdecydowanie dobra wiadomość dla prawie 25% jego posiadaczy. Trochę zawiodło United, chyba, że ktoś miał Grenwooda. Tottenham z kolejnym czystym kontem, a przed nimi dobry terminarz. Chelsea przejechało się po Arsenalu - Reece James 18 pkt (gol, asysta, czyste konto i 3 pkt bonusu), Lukaku z trafieniem, a jego cena pewnie niedługo wzrośnie. No i na koniec crème de la crème, czyli West Ham - lider po dwóch kolejkach oraz ich najlepszy strzelec, czyli Antonio. W poprzednim meczu 2 gole i asysta. Benrahma z golem i asystą - już ich ceny rosną, a w samym WHU jest sporo opcji do wyboru - od boków obrony poprzez ofensywną czwórkę.
Teraz kilka pytań, które część z was może sobie zadawać:
- Robertson wraca do składu. W takim razie kto za Tsimikasa?
Grek skoczył z ceną do 4,2, także można go sprzedać za 4.1. Najciekawszą opcją jest chyba Livramento z Soton, który fajnie pokazał się w meczu z United, widać u niego zapędy ofensywne (patrz pojedynek biegowy z Fredem). Drugą opcją jest Duffy, który zagrał solidny mecz i stwarzał zagrożenie przy stałych fragmentach gry w polu karnym przeciwnika. Trzecia opcja to Amartey z Leicester, który przy obecnych kontuzjach w środku obrony powinien mieć przez jakiś czas pewny skład. No i ostatnią opcją może być Brandon Williams, który przeszedł na wypożyczenie z United do Norwich, ale to raczej opcja do obserwacji i co najwyżej do wzięcia od GW5. Reszta to na razie typowi zapychacze. - Co z Salahem? Czy pojedzie na mecze reprezentacji?
Jeśli wyjechałby na mecz z Angolą do Egiptu to czeka go pauza w meczu z Leeds w GW4. Jeśli poleci tylko na mecz z Gabonem to zagra. Na razie sytuacja jest niewiadoma - tutaj więcej info. - Toney in czy out?
Ja jeszcze przytrzymam go jedną kolejkę, żeby zobaczyć jak sobie poradzi. Jeśli znów nie zrobi liczb pewnie trzeba będzie się go pozbyć, bo cena zleci. - Co z Maddisonem i Barnesem?
Lisy na razie przeciętnie zaczęły sezon ale, pewnie zaczną łapać punkty. Ich następny rywal to Norwich, więc jest spora szansa, że któryś z ich zapunktuje. Szkoda tylko, że Maddison już spadł z ceną do 6.9, a Barnes do 6.9 spadnie w nocy. - Wywalać Digne?
Jeszcze jak Za 5,5 można znaleźć solidniejszych grajków. - Pchać się w zawodników City?
Jeśli lubisz ryzyko to tak XD - Polecane opcje w perspektywie najbliższych kolejek?
Zdecydowanie West Ham i Totki, zarówno obrona jak i atak.
Kogo będę obserwował w następnej kolejce z mniej popularnych opcji?
Jadon Sancho (6.3 %) - 9.4 - cena zleci chyba do 9,3, ale trzeba poczekać czy wyjdzie w podstawie przeciwko Wolves i czy coś pokaże na boisku.
Dele Alli (2,6 %) - 6.5 - poprzedni sezon do zapomnienia, ale teraz dostaje szanse w pierwszym składzie. Strzelił ostatnio z karnego. Jak będzie w formie to jest to top grajek, który w swoim prime potrafił robić double-double.
Demarai Gray (1,0 %) - 5.5 - W ostatnim meczu gol, wygląda na to, że ma podstawę, a Everton ma spoko terminarz i dwójkę DCL-Richarlison z przodu, którym może dogrywać.
Raul Jimenez (3,0 %) - 7.5 - powrócił po ciężkiej kontuzji, ale na razie nie nie wykręcił żadnych liczb, z resztą jak całe Wolves. Teraz czeka go ważny sprawdzian przeciwko United. Następne kolejki pokażą czy Meksykanin może okazać się ciekawą różnicą.
Tino Livramento (3,5 %) - 4.0 - za 4,0 to chyba najlepszy obrońca obok Duffy'ego (już za 4,1 XD) mający miejsce w podstawowym składzie. Na 5-ty slot to może być świetna opcja. W meczu z United pokazał, że potrafi grać ofensywnie, ale czy Święci zaczną lepiej grać w obronie? Na to pewnie jeszcze trzeba będzie poczekać.
Inne obserwowane opcje: A. Armstrong (2,9 %) - 6.0; Pascal Groß (0,7 %) - 6.0; Ricardo Pereira (5,6 %) - 5,5; Jarrod Bowen (1,3 %) - 6,5 - może spaść do 6,4.Pozwolę sobie zawołać uczestników ligi:
@Dino-Ligenza @Ochowiak @Fajresss @Byku-Duma-Warmii @ToomAnyWays @bramkarz111 @Josue-Antonio @Janex123 @Kamson73 @Zbyysiu-v2 @Babaduk-Sarri @Dooshek @Zbrzyzny-Tomek @lomaniTTTo @Damian_Skinek - Robertson wraca do składu. W takim razie kto za Tsimikasa?
-
Siema, nie wiedziałem, że OSM-owcy w Fantasy PL też pocinają dopóki tematu nie odkryłem Dołączyłem również i mam pytanie - po dołączeniu zaczynam z zerowym stanem konta czy już zdobyte pkt się jakoś aktualizują i dodają po następnej kolejce na przykład ?
Aha, team "Kapcany"
-
@toomanyways Gosciu ale Ty robotę robisz, jesli te slowa do góry są Twojego autorsta to szacuuuuuun!
-
Panowie, 2 kolejka naszej kochanej Premier league za nami, a co za tym idzie, czas podsumować kto w naszej lidze jest top a kto niestety nie wstrzelił się w ten sezon najlepszej ligi na świecie.Tabela:
- @Dino-Ligenza - Division 303 - 181pkt
- @Ochowiak - TFC Trollface - 177pkt
- @bramkarz111 - analne_widmo - 161pkt
- @Fajresss - FC WRO -157pkt
- @ToomAnyWays - Devil in heaven -155pkt
- @Byku-Duma-Warmii - Giżycko Team - 155pkt
- @Babaduk-Sarri - Babadook - 135pkt
- @Kamson73 - FC Kamson - 129pkt
- @Josue-Antonio - KS CHOMENTÓW - 124pkt
- @Zbyysiu-v2 - PrOLAND - 120pkt
- @Janex123 - Pogromcy Kosmitów -118pkt
- @Dooshek - Jojo's - 113pkt
- @Zbrzyzny-Tomek - NoSterlingYesParty - 94pkt
- @lomaniTTTo - Lagol - 70pkt
- @Damian_Skinek - North Warriors- 55pkt
Na 1 miejscu nasz "rodzynek" który jest niby nowicjuszem a fenomelanie sobie radzi, @Dino-Ligenza! Oby szczescie Ci dopisywalo jak do tej pory!
-
-
WZROSTY CEN:
Reguilón (TOT) - £5.1m
SPADKI CEN:
Sancho (MUN) - £9.3m
Havertz (CHE) - £8.3m
Martial (MUN) - £7.8m
Jiménez (WOL) - £7.4m
Iheanacho (LEI) - £7.3m
Daka (LEI) - £7.3m
Barnes (LEI) - £6.9m
Bailey (AVL) - £6.4m
Bowen (WHU) - £6.4m
Harrison (LEE) - £5.9m
Lo Celso (TOT) - £5.9m
Fabio Silva (WOL) - £5.9m
Chilwell (CHE) - £5.8m
Smith Rowe (ARS) - £5.4m
Martinelli (ARS) - £5.4m
Dervişoğlu (BRE) - £5.4m
Albrighton (LEI) - £5.4m
Costa (LEE) - £5.4m
Zinchenko (MCI) - £5.4m
Shelvey (NEW) - £5.4m
Deeney (WAT) - £5.4m
Minamino (LIV) - £5.3m
Hourihane (AVL) - £4.9m
Arrizabalaga (CHE) - £4.9m
Praet (LEI) - £4.9m
Firpo (LEE) - £4.9m
Mata (MUN) - £4.9m
Walker-Peters (SOU) - £4.9m
Areola (WHU) - £4.9m
Semedo (WOL) - £4.9m
Lewis (NEW) - £4.4m
Ngakia (WAT) - £4.4m
WZROSTY CEN:
Son (TOT) - £10.1m
Calvert-Lewin (EVE) - £8.2m
James (CHE) - £5.6m
Amartey (LEI) - £4.1m
SPADKI CEN:
Firmino (LIV) - £8.9m
Bamford (LEE) - £7.9m
Watkins (AVL) - £7.3m
Saka (ARS) - £6.3m
Gayle (NEW) - £5.4m
André Gomes (EVE) - £4.9m
Soumaré (LEI) - £4.9m
Aurier (TOT) - £4.9m
White (ARS) - £4.4m
Veltman (BHA) - £4.4m
Masuaku (WHU) - £4.4m
Diop (WHU) - £4.4m
No i White 4.4, ogólnie wymieniłem go za Williasma który odszedł teraz do Norwich, ale dziwi mnie dlaczego Lukaku nadal stoi z ceną, dla mnie to dobrze bo planuje zrobić wymiane Son ----> Bissouma, Toney --- > Lukaku po GW3, wiec najlepiej niech sie utrzma jak najdłużej na 11.5
-
WZROSTY CEN:
Antonio (WHU) - £7.8m
Benrahma (WHU) - £6.3m
Livramento (SOU) - £4.1m
SPADKI CEN:
Lingard (MUN) - £6.9m
Benteke (CRY) - £6.4m
Willian (ARS) - £6.3m
Pukki (NOR) - £5.9m
Vydra (BUR) - £5.4m
Olise (CRY) - £5.4m
Romero (TOT) - £4.9m
Chambers (ARS) - £4.4m
Sessegnon (TOT) - £4.4m
Ja na razie nie wiem nawet co zmienić w składzie, poza Lukaku w miejsce Vardiego, ale to po GW6, bo wtedy Chelsea ma "zieloną" ścieżkę. Z transferów na razie użyłem tylko jednego, sprzedałem Hoevera z Wolverhampton, ponieważ do składu wskoczył Nelson Semedo. W miejsce Hoevera przyszedł polecany przez @ToomAnyWays Livramento, który przykuł moją uwagę podczas meczu przeciwko Manchesterowi United. Kusi mnie by zmienić Shawa, ale nie widzę zbytnio opcji ofensywnych za 5.5mln, a obawiam się, że Anglik wystrzeli z formą od razu po tym jak go sprzedam xd
-
@ochowiak Z Shawem może tak być. Ja na razie wstrzymałem się z większymi ruchami. Zmieniłem tylko Digne na Reguillona. Czekam z większymi zmianami do GW3, bo wtedy będą repy, może jakieś transfery, ew. Wildcard będzie grany. Może ogłoszą CR7 w United XD. Zobaczymy.