⚽️🦵IMP OSM 2021 - dyskusja/wyniki
-
22 kolejka grupa F
Tabela końcowa grupa FAwans do kolejnej rundy @ochroniarz_123
@Vanderus @Josue-Antonio @Pakooo00 reszcie dziękuję za wspaniałą rywalizację -
Aj ilu awansuje z 5 miejsca? Ja dziś zagrałem i aż jestem w szoku że padł remis bo nawet się nie ustawiłem i o awansie mogę pomarzyć . Od****ło się z tą godzina wcześniej symulacji... Niby była jak zawsze ale człowiek jednak patrzy na godzinę tak jak zawsze 20 to 20 trzeba się ustawić, a tu wyniki 19:34.
-
@seba191995 kolego z tego co czytałem regulamin to z 5 miejsca nie awansuje nikt W tym roku finał jest tylko na 10 graczy więc z każdej awansuja tylko gracze z miejsc 1-4. Do nich dołączy 20 graczy z finału ostatnich IMP.
-
Kolejka 22 Grupa A
Awans wywalczyli @PawełPaweł @Zbyysiu-v2 @kiler-1979 @Everlast933 grraulacje dla was i powodzenia w kolejnej rundzie a ja dziękuję wszystkim uczestnikom za udział, to było super doświadczenia i wracam za rok mocniejszy brawo dla wszystkich za walkę
-
@jasiuk88 a to nawet dobrze, przynajmniej sprawiedliwe, bo część z piątego co by nie awansowała czuła by się pokrzywdzona.
-
@seba191995 sądzę że to bardzo dobra decyzja bo gdyby liczyła się liczba pkt to niektórzy mieli bota w lidze więc 6 pkt mieli na plus od razu. Poza tym w IMP w tym roku naprawdę duży przesiew i do finału bardzo skromne grono się dostanie
-
Kolejka 22 - R1-L5 Grupa E
Pewnie wygrał grupę @cogito.
Awans uzyskali również @koto85, @Damiś27 oraz @OnlyDybi.
Mało zabrakło @troczek13.
Dziękuję wszystkim za rywalizację
@Wodzu1902, @Pawel-Wis, @Ravvuu, @Marcin-kolasa, @Czaki77, @lomaniTTTo
Gracz @Daxidoo nie dokończył ligiPowodzenia
-
Ćwierćfinały za Nami. Oto ostateczne rozstrzygnięcia
Liga 1
Liga 2
Liga 3
Liga 4
Liga 5
Liga 6
Liga 7
Liga 8
Liga 9
Liga 10
Liga 11
-
Półfinały:
Liga: Club Stars - 4 ligi po 16 uczestników
Liczba uczestników: 20 (awans "Dzika karta" finaliści 2020) +44 (awans z 1 Rundy) = 64 osób
Udział potwierdziło 15 finalistów IMP 2020. Mamy więc dodatkowo 5 wolnych miejsc dla pięciu menadżerów z 5 miejsc w lidze, którzy osiągną najlepszy bilans wg tabel OSM (punkty, bilans bramek, więcej strzelonych bramek i jeżeli nadal nie będzie rozstrzygnięcia to nazwa drużyny wg alfabetu, ostatecznie: nazwa menadżera wg alfabetu, jeżeli nazwy drużyn są takie same.
-
Gratulacje dla wszystkich, co zdobyli awans. Ci co nie wywalczyli jak ja, głowa do góry, za rok znowu powalczymy .
-
@mati-colchoner kiedy planowane losowanie i start kolejnej rundy?
-
@mati-colchoner Teraz tak wiem że w niektórych ligach były boty.
Wiem tez że uwzględnianie tego nie miało by sensu w lidze między pośrednimi graczami, ale według menadżerami gdzie rywalizowali swoje wszystkie mecze między rywalami to niestety taki menadżer może mieć na 5 lokacie parę pkt mniej niż ci w tych ligach co grali boty. ( teraz pytanie jak to oszacować ? by awans dostali naprawdę ci którzy zasłużyli.) Troszkę powinno być to inaczej policzone.... jak ktoś zainkasował 6 pkt z botem powinni wyciągnąć średnia i policzyć to jak 3 pkt, bo też owszem nie jest powiedziane że dany menadżer by nie ugrał żadnego pkt z drużyną prowadzona przez bota jak drużyna była by prowadzona przez menadżera, ale każdy wie jaki był poziom w IMP i uzyskać 6 pkt w dwóch meczach między jednym menadżerem dom wyjazd to naprawdę jest wyczyn na tak wysokim poziomie. -
@seba191995 W jednej z lig w dosyć niespodziewany sposób wycofał się zasłużony @Daxidoo. Moim zdaniem najprościej biorąc pod uwagę piąte miejsca w takiej sytuacji nie liczyć nikomu meczy z ostatnim miejscem w tabeli na koniec. To by było w miarę sprawiedliwe, ale nie wiem czy najlepsze rozwiązanie, być może w regulaminie jest coś na taką okoliczność zawartego.
-
This post is deleted!
-
@seba191995 nie w niektórych ligach tylko w jednej, mojej niestety Twoje wywody nie mają tutaj teraz żadnego sensu, bo jakbyśmy mieli każdemu piątemu graczowi odejmować wyniki z ostatnim to jak to teraz udowodnić jakie one były? Nie ma na to reguły bo IMP były rozlosowane na full, bez botów. To, że ktoś niespodziewanie odszedł i było za późno żeby go kimś zastąpić to zrządzenie losu. Nie ma co tu rozkręcać kolejnej afery, to tylko gra
-
@seba191995 said in ️🦵IMP OSM 2021 - dyskusja/wyniki:
@mati-colchoner Teraz tak wiem że w niektórych ligach były boty.
Wiem tez że uwzględnianie tego nie miało by sensu w lidze między pośrednimi graczami, ale według menadżerami gdzie rywalizowali swoje wszystkie mecze między rywalami to niestety taki menadżer może mieć na 5 lokacie parę pkt mniej niż ci w tych ligach co grali boty. ( teraz pytanie jak to oszacować ? by awans dostali naprawdę ci którzy zasłużyli.) Troszkę powinno być to inaczej policzone.... jak ktoś zainkasował 6 pkt z botem powinni wyciągnąć średnia i policzyć to jak 3 pkt, bo też owszem nie jest powiedziane że dany menadżer by nie ugrał żadnego pkt z drużyną prowadzona przez bota jak drużyna była by prowadzona przez menadżera, ale każdy wie jaki był poziom w IMP i uzyskać 6 pkt w dwóch meczach między jednym menadżerem dom wyjazd to naprawdę jest wyczyn na tak wysokim poziomie.W eliminacjach była podobna sytuacja, wtedy tego nie uwzględnialiśmy, więc myślę, że powinno zostać jak jest.
@Mati-Colchoner te "5" osób będzie branych pod uwagę z graczy którzy zajęli 5 miejsce w swoich ligach?
-
@pawełpaweł said in ️🦵IMP OSM 2021 - dyskusja/wyniki:
@seba191995 W jednej z lig w dosyć niespodziewany sposób wycofał się zasłużony @Daxidoo. Moim zdaniem najprościej biorąc pod uwagę piąte miejsca w takiej sytuacji nie liczyć nikomu meczy z ostatnim miejscem w tabeli na koniec. To by było w miarę sprawiedliwe, ale nie wiem czy najlepsze rozwiązanie, być może w regulaminie jest coś na taką okoliczność zawartego.
Myślę, że w tej chwili będzie to ciężko wyegzekwować, bo nie wszyscy wrzucali wyniki na bieżąco
-
W jednej lidze był bot więc nie widzę powodu dla którego byśmy mieli w 10 pozostałych ligach odejmować jakieś pkt lub dzielić na pół. Jeden graczy zrezygnował i to gdzieś w połowie ligi więc niektórzy zagrali z nim 2 razy. Według mnie prosta kwestia awans tych 5ciu graczy według aktualnych tabel bez żadnych kombinacji, odejmowania, dzielenia itp.
-
@łysy-bolcownik zrobią jak uważają ją tylko wrzuciłem wpis o co chodzi bo dostałem informację że grału boty i tak na grupowym forum powstała dyskusja, że ktoś kto miał bota w lidze przejdzie sobie dalej. Nie chodzi tutaj o mnie czy awansuje czy też nie.... jest paru chłopaków co ma więcej pkt przede mną i będą grali ale nie chciałbym by ktoś lejąc sobie bota dostał szansze gry, bo nie widzę tutaj sprawiedliwości jakby dodać każdemu tak przynajmniej łatwe 3 pkt co by nie którym a nawet mi dały awans ;).