⚪⚫MPP 2022 - DYSKUSJA/WYNIKI⚫⚪
-
I już wszystko wiadomo, ale było do końca nie wiadomo kto awansuje!
Awans z 1 miejsca dla @k0siorororo i @pawel02121 - oni ugrali solidarnie po 32 punkty, nawet pomiędzy sobą grając dwa remisy
Awans z 2 miejsca dla @eryko99 i slimandren. Pierwszy zajał ostatnie miejsce w lidze, a drugi - wygrał ligę. I suma ich punktów dała awans, niesamowita sprawa
O awans drżą @jasiuk88 z @troczek13, świetne zawody panowie zagrali, ale czy awansują to dopiero okaże się po porównaniu 4 tabel, ja ich jeszcze nie widze, więc nie wiem .
GRATULACJE!
Odpadamy my czyli:
4 miejsce: @bangello i @tristan1982
5 miejsce: @Dino-Ligenza i @Siarkowy-Mag
6 miejsce: @Dovco_HandF i @Majkelowich.
Dawno nie pamiętam tak wyrównanej ligi. Dziękuję za grę i finalistom życzę powodzenia w walce o medale .
-
Wszystkie tabele par z 4 lig od A do D :
-
@jasiuk88 z @troczek13 ugrali 57 punktów i jako pierwsi uzyskali awans .
Pozostałe pary mają po 55 punktów i w takim przypadku w korespondenycjnym pojedynku patrzymy na najwyższe miejsce w tabelach ligowych zawodnika z pary, zgodnie z Regulaminem rozgrywek MPP 2022. Poniższe zestawienie trzech tabel wskazuje jasno i wyraźnie, że awans do finału uzyskują jako drudzy:
@xSilverGhost i @Babaduk-Sarri .Tabele ligowe na koniec i najwyższa miejsce zawodnika z pary:
@xSilverGhost 3 miejsce w tabeli/awans!
@Wybitny 5 miejsce/brak awansu.
@gorkins 4 miejsce/brak awansu.Gratulacje zwycięskim parom, pozostałym parom dziękujemy za fascynującą walkę, zadecydowałe detale o awansie lub jego braku. Taka sytuacja pierwsza raz nam się zdarzyła. Ktoś musiał awansować, ktoś musiał odpaść.
-
Jako ciekawostkę napiszę że ja oraz @troczek13 jesteśmy jedynymi uczestnikami którzy byli rok temu oraz są w tym roku w finale. Strasznie wyrównał nam się poziom graczy w Polsce i to pokazuje że ciężko utrzymać wysoki poziom bo każdy może z każdym wygrać. W zeszłym roku zajęliśmy 7 miejsce i liczę na poprawę w tym
-
@jasiuk88 z waszymi umiejętnościami dacie radę ziomeczki
-
Na wstępie Gratuluję finalistom, już jesteście w Top 10 par w Polsce, a to jeszcze nie koniec Waszej drogi. Dla jednych to rutyna, a dla innych jest to debiut i to, z jakim przytupem. Powodzenia w rozstrzygnięciu Top 3.
Dziękuję za tę przygodę, emocję, zdrową sportową rywalizację. Nie wiem jak Wy, ale ja nabawiłem się nawyku w postaci czatowania na symulację. Do zobaczenia na jednym z wielu boisk osm.
-
W tym roku w finale kto pierwszy ten lepszy, czy losowanie i przydział zespołu na sztywno?
-
@dovco_handf said in MPP 2022 - DYSKUSJA/WYNIKI:
Informacja dla finalistów MPP 2022:
MPP 2022 (Runda 4)
All Stars (zespołów 20)
Uczestników 20 / 10 Par
Jak w porzednich mistrzostwach każdej finałowej parze zostanie przydzielona w drodze losowania para klubów do gry w finale. Poniżej zestawienie klubów, jakimi zagraliśmy w finale 2021.
- Para ma 2 zespoły, które zostaną wylosowane. Mają szansę na dogadanie się między sobą, który z was bierze zespół "a", a który "b"
- Losowanie ma na celu wyrównanie szans.
- Za złe wybranie drużyny kara umowna: -15 punktów. (kara dotyczy każdego pojedynczego przypadku, a nie pary). Jeżeli dojdzie do takiej sytuacji to zrobimy reset ligi ze wszystkimi w składzie i z właściwymi drużynami! Menadżer/Menadżerowie zostaną ukarani punktami karnymi, jeden/obaj po -15 punktów za wybranie złych drużyn. Nowa liga zostanie założona w następnym możliwym terminie w godzinach rannych. Każda następna pomyłka w wyborze drużyn, zostanie potraktowana jako działanie na niekorzyść innych graczy i bojkotowanie turnieju, co będzie skutkować natychmiastową dyskwalifikacją.
Ze względu na dużą różnice zespołów All Stars:
1. Pamiętaj podane wartości mogą być zaokrąglone.
2. Możliwość podnoszenia wartości do 454
3. Zakaz podnoszenia wartości 455 oraz wartość bez kary ze względu na ryzyko powiększenia umiejętności/wartości
4. Zakaz podnoszenia wartości 456 oraz kara ujęta w VIII
Tabela poglądowa przedstawia zespoły w czerwonej ramce, których wartość nie może być podnoszona nawet o milion:
Zespoły poniżej czerwonej tabelki mogą podnieść wartość max do 454 mln, decyduje wgląd do wartości kadry na komputerze stacjonarnym ( na urządzeniach mobilnych wartości mogą się różnić).
Zespoły poniżej czerwonej tabelki mogą podnieść wartość max do 454 mln, decyduje wgląd do wartości kadry na komputerze stacjonarnym ( na urządzeniach mobilnych wartości mogą się różnić).Ostrzeżenie oraz rada dotyczącej wartości kadr.
Pamiętaj, dajemy szansę na równe zasady. Uważaj na podnoszenie wartości i przy zbliżaniu się wartości do dozwolonej wartości wykorzystaj czas i puszczaj/rób mniej treningów.Start finału: 29.03.2022 (wtorek) godzina do ustalenia z Moderatorem Ligi.
Losowanie zestawów klubów dla par dzień lub 2 dni wcześniej. -
Drużyny wylosowane - Powodzenia
-
Może najwyższa pora zgłosić twórcom gry prośbę, o udostępnienie możliwości zakładania ligi z automatyczną blokadą treningu, towarzyskich? Technicznie to jest na pewno do zrobienia.
Może nawet nie permanentnie, ale w jakichś wyjątkowych sytuacjach, jak gruby, ogólnokrajowy turniej?
-
Po co mamy się wszyscy kontrolować nawzajem, jak to można zrobić technicznie?
-
Oczywiście rozumiem, że ligi bez transferów, bez towarzyskich nie generują zysków dla gry, ale znowu bez tych super imprez nie ma klimatu, nie ma zawodników.
-
@toomanyways said in MPP 2022 - DYSKUSJA/WYNIKI:
Drużyny wylosowane - Powodzenia
Dziękujemy Michał za przeprowadzenie sprawnego losowania
@xSilverGhost Kacper, podtrzymujesz chęć założenia ligi we wtorek? O której godzinie planujesz założyć ligę finałową? -
@dovco_handf jasne założę ligę między godziną 20 a 20;30
-
@xsilverghost said in MPP 2022 - DYSKUSJA/WYNIKI:
@dovco_handf jasne założę ligę między godziną 20 a 20;30
Dzięki Kacper, wtorek, pojutrze .
-
@pawel02121 wylosowałeś drużynę Africa All Stars. Potwierdź proszę, że wiesz o tym jakim zespołem grasz w finale
-
@Byku-Duma-Warmii wylosowałeś drużynę Argentina. Potwierdź proszę, że wiesz o tym jakim zespołem grasz w finale
-
@Mateusz-Nujo wylosowałeś drużynę Belgium. Potwierdź proszę, że wiesz o tym jakim zespołem grasz w finale
-
@troczek13 wylosowałeś drużynę Brazil. Potwierdź proszę, że wiesz o tym jakim zespołem grasz w finale
-
@Wodzu1902 wylosowałeś drużynę Czechoslovakia. Potwierdź proszę, że wiesz o tym jakim zespołem grasz w finale