☆☆MISTRZOSTWA POLSKI GRUP (MPG) 2022☆☆
-
Liga 2 - kolejki 13-14/30
-
LIGA 1 - 15/30
-
Liga 3 - 15/30
-
U nas w 7 lidze również mamy połowę meczów rozegranych. Prowadzi bezdyskusyjnie z kosmiczną przewagą nad resztą @Mati-Colchoner z PL. Na drugim miejscu z mimalną przewagą nd kilkoma innymi graczami jest na półmetku ligi @devla68 z HPL. Trzecie miejsce trzyma @Marcin-kolasa z PAM, mając tyle samo punktów i idealny bilans brakmowy jak ja @Dovco_HandF, reprezentujący AMP. Nazwa drużyny zawodnika PAM i AMP mają taką samą pierwszą literę, a więc w tym przypadku system patrzy na kolejne litery. I tu druga u zawodnika z PAM to literka: H, a u mnie literka: P. H zawsze wygrywa z P, ponieważ jest bliższa początkowi alfabetu. (Przy tej okazji wytłumaczyłem kolejność w tabeli OSM przy podobnych sytuacjach).
-
Liga 3 - 16/30
ciekawa kolejka, zwyciężał dół tabeli a góra straciła punkty
-
Tu niestety będzie kara dla zawodnika
3 pomocników wyszło na boisko w roli napastników
-
LIGA 1 - 16/30
-
@dovco_handf a to nie jest tak że system przy równej ilości punktów oraz bilansie bramkowej, porównuje który menadżer miał bezpośrednio wygranych więcej meczy ? Bo ja rozumiem że jedne może wygrać 8 na 10 meczy gromadząc przy tym 24 pkt z bilansem bramek na plus 20, a kolega rywalizujący w lidze wygrywa 7 meczy natomiast 3 remisuje, też ma 24 pkt na koniec i bilans bramkowy 20 i jest za nim, gdyż wygrał bezpośrednio mniej meczy ? Miałem w całej karierze w osm takie dwa przypadki na koniec swoich lig. Gdzie byłem zawsze za menadżerem w tabeli mając te same pkt i ten sam bilans bramkowy, ale odbierałem właśnie to w ten sposób że zawsze będąc za nim po weryfikacji on miał więcej pojedynków wygranych bezpośrednich a ja więcej remisów. Zawsze twierdziłem przez te dwa przypadki że przy identycznych statach decyduje w tabeli, kto wygrał więcej meczy o 3 pkt. Niż to że nazwa menadżera czy klubu ma takie znaczenie.
-
@dovco_handf
Zresztą teraz patrząc na ten układ tabeli 3 raz widzę w karierze swojej że przy identycznych statach menadżer jest wyżej, dlatego że ma jeden mecz bezpośrednio więcej wygrany, więc dla mnie jest sprawą jasna, chyba że masz odgórnie takie info że literki alfabetycznie mają znaczenie, dla mnie było by to wgl bez sensu.) -
@seba191995 said in ☆☆MISTRZOSTWA POLSKI GRUP (MPG) 2022☆☆:
a to nie jest tak że system przy równej ilości punktów oraz bilansie bramkowej, porównuje który menadżer miał bezpośrednio wygranych więcej meczy ?
Nie wiem skąd ty czerpiesz takie informacje, ale jest tak jak napisałem wyżej. System liczenia w OSM jest prosty, nie kombinuje tak jak ty . Była o tym dyskusja na forum, było głosowanie i społeczność zadecydowała, że w turniejach organizowanych przez Polski Personel OSM bierzemy pod uwagę kolejność w tabeli, jaką ustala system OSM, bez żadnego liczenia meczów bezpośrednich pomiędzy menadżerami z taką samą ilością punktów etc.
-
@seba191995 said in ☆☆MISTRZOSTWA POLSKI GRUP (MPG) 2022☆☆:
@dovco_handf
Zresztą teraz patrząc na ten układ tabeli 3 raz widzę w karierze swojej że przy identycznych statach menadżer jest wyżej, dlatego że ma jeden mecz bezpośrednio więcej wygrany, więc dla mnie jest sprawą jasna, chyba że masz odgórnie takie info że literki alfabetycznie mają znaczenie, dla mnie było by to wgl bez sensu.)Nie wycinaj nazwy zespołów proszę jak podajesz jakiś przykład z tabeli, bo to jest akurat najważniejsze, czego nie ma na twoim zdjęciu. To jest przypadek, że zawodnik PAM ma wygranych 8 meczów, zremisowanych 3 a przegranych cztery. Gdyby on miał wygranych 7 meczów, zremisowanych 6, przegranych 2, a ja miałbym wygranych 8 meczów, zremisowanych 3 i przegranych 2 to i tak on byłby wyżej w tabeli, że względu na 2 literę alfabetu w nazwie zespołów, która jest bliższa początkowi alfabetu. Czy to jest dla ciebie zrozumiałe?
-
Za nami pierwsza kolejka rundy rewanżowej w lidze nr 7:
-
Liga 2 - kolejki 15/30 półmetek
-
Tak prezentuje się tabela po 15 kolejkach @language-PL
-
@dovco_handf no oki, nie sadziłem ze alfabet ma tutaj jednak ZNACZENIE, tak davco jest to dla mnie zrozumiałe, ale po prostu miałem 2 takie przypadki i myślałem inaczej, dlatego tez jestem zaskoczony.
-
@seba191995 Alfabet ma tutaj ogromne znaczenie, o czym była swego czasu zagorzała dyskusja na forum. Musiało cię to ominąć. Czasami znikasz na jakiś czas, jak Dr Strange pomiędzy różnymi światami.
-
Półmetek
-
-
@dooshek Sami brutale w PAM i AMP .