PKO BP EKSTRAKLASA ⚽PL⚽
-
Kto spodziewał się, że Wisłą Płock z Cracovią będą na czele naszej Esktraklasy? @Language-pl -
Wyniki 2. kolejki Ekstraklasy
Tabela
"11" kolejki
-
Wisła Płock, Cracowia i Stal Mielec na pierwszych trzech miejscach po 2 niepeónych rozegranych kolejkach. Kto się spodziewał przed rozpoczęciem ligi, że taka będzie kolejność na starcie? Chyba nikt .
-
Wyniki 3. kolejki Ekstraklasy
Tabela
-
@damian_skinek Raków Częstochowa wyrasta na murowanego kandydata do mistrzostwa w tym sezonie, patrząc na styl gry i to jak drużyny są prowadzone i wzmacniane. Ale Lech Poznań, aktualny mistrz Polski na ostatnim miejscu w tabeli? To nie sensacja, to kompromitacja Poznaniaków.
-
Wyniki kolejek nr 4, 5, 6, 7, 8 i 9.
-
Wyniki 10. kolejki Ekstraklasy
Tabela
-
11. kolejka
Tabela
-
12. kolejka
13. kolejka
14. kolejka
-
15. kolejka
16. kolejka
17. kolejka
-
Tabela Ekstraklasy
-
Jeszcze jutro jest jeden mecz...
Lechia z Górnikiem grają i dopiero przerwa. -
@Dooshek Wiem, ale dziękuje za przypomnienie.
-
W piątek rozegrano zaległy mecz 2. kolejki Ekstraklasy. Lechia Gdańsk wygrała 2:1 z Górnikiem Zabrze, wydostając się tym samym ze strefy spadkowej.
Drugi zaległy mecz, w którym zmierzą się Miedź Legnica i Lech Poznań, zostanie rozegrany 1 lutego.
-
Czy wy również wyczekujecie powrotu Ekstraklasy?
-
@Damian_Skinek to już wraca w styczniu? Byłem pewny że dopiero okolice marca! To muszę z statku wracać jak niedługo się zaczyna najlepsza liga świata
-
@jasiuk88 Przez nienormalny termin MŚ 2022, wszystkie ligi mają napięty terminarz. Zobacz sobie chociażby Anglię, ile oni już grali od czasu zakończenia mundialu.
-
@Damian_Skinek ale w Anglii Boxing day to tradycja
-
@jasiuk88 said in PKO BP EKSTRAKLASA PL:
@Damian_Skinek ale w Anglii Boxing day to tradycja
Nie mówię o samym Boxing Day, ta tradycja jest mi znana. Miałem na myśli ilość spotkań rozegranych od czasu zakończenia MŚ. Na przykładzie 4 klubów:
- Liverpool - 8 spotkań od 22 grudnia,
- Manchester City - 10 spotkań od 22 grudnia,
- Manchester United - 10 spotkań od 21 grudnia,
- Arsenal Londyn - 7 spotkań od 26 grudnia.
Są to mecze Premier League, Pucharu Anglii oraz EFL Cup.
Ale wracając do wątku, dla którego ten temat został utworzony. W dwóch pierwszych meczach 2023 roku nie zobaczyliśmy bramek:
Miedź Legnica 0:0 Radomiak Radom
Stal Mielec 0:0 Lech Poznań -
@Damian_Skinek jak narazie najlepsza liga świata nie rozpieszcza nas chociaż wczoraj mecz Lecha to dwa karne nie przyznane to skandal...