★ 📚 Książka ★ 🎬 Film ★ 🎶 Muzyka...
-
Oglądałem jakieś 2 miechy temu i muszę przyznać, że Chińczycy mają rozmach, nawet Hollywood może pozazdrościć, ale mocno średni jak dla mnie. Za dużo patosu i za dużo wątków rodzinno-młodzieżowych, które są za mocno rozciągnięte i przez to gorzej mi się oglądało ten film. Ale wizualnie jest naprawdę dobrze.
Dzisiaj obejrzałem Netflixowy film "Platforma" i muszę przyznać, że naprawdę dobry film.
Platforma -
Jeśli ktoś jeszcze nie widział to polecam film Dogville von Triera. Chyba najlepszy film jaki widziałem w ciągu ostatnich 3 lat. Od razu mówię, że nie każdemu może przypasować, bo filmy von Triera są zwykle dość ciężkie w odbiorze, ale jak ktoś lubi dziwne, niekonwencjonalne kino to polecam.
-
Potraficie sobie wyobrazić rosyjski serial, gdzie nie możecie się doczekać kolejnego odcinka? Polecam ten:
Trzyma w napięciu od 1 do ostatniej minuty. Oczywiście tu nie ma Avengersów, czy coś podobnego, film bardzo na czasie, bardzo realistyczny i oby nakręcili drugi sezon -
Ja w ubiegłym tygodniu obejrzałem świetny polski miniserial, trzymający w napięciu przez wszystkie 6 odcinków, z naprawdę świetną grą aktorów w tym thrillerze:
"
-
@Dovco_HandF Zacząłem pierwszy odcinek, ale dzieci uniemożliwły kontynuację... na pewno tam wrócę;) Aktualnie na tapecie najnowszy sezon DARK
-
@Rusewicz Też znam, to już trzeci sezon. Mocny film, ale nie dla każdego:
-
@Dovco_HandF No film jest mocny i trzeba na prawde go oglądać i skupić się na maksa, aby zrozumieć o co chodzi i nie pogubić się. Najlepiej chyba byłoby ciągiem obejrzeć od nowa, niż zaczynać kolejny sezon po takiej przerwie
-
Niemniej ciekawa jest adaptacji sławnej historii opowiedzianej przez S. Kinga, znana polskim czytenikom pod tytułem: Mgła... tym razem w postaci serialu. Warto zobaczyć jak ktoś lubi Kinga.
-
@Dovco_HandF @Rusewicz
Dużo osób chwali, chyba trzeba będzie nadrobić -
Pamiętacie jaką rozpierduchę robił Nieśmiertelny? A wyobraźcie sobie teraz kilku takich Nieśmiertelnych...
-
Lubicie fantasy? A opowieści o królu Arturze i Merlinie, to "Przeklęta" wam się spodoba. Od wczoraj ten mini serial można oglądać na Netfliksie:
-
"W głębi lasu" i "The Old Guard" obejrzane. "Przeklęta" jest w trakcie. Ja polecam thriller "Mrocze pożądanie" - mnie wciągnął.
-
Tydzień po zagranicznej premierze na Netflix film "Sala Samobójców. Hejter" trafił już na listę Top10 serwisu między innymi w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Francji, Hiszpanii, Portugalii, Włoszech, Belgii, Holandii, Danii, Finlandii, Norwegii, Szwecji, Brazylii, Meksyku, Tajwanie, Kenii, Nigerii oraz Turcji. Obejrzałem i jestem w szoku, równie dobrze ten film mógłby powstać w Hollywood. Absolutnie świetny i na czasie.
-
@Dovco_HandF Lepsze niż jedynka?
-
@ToomAnyWays said in ★Książka ★Film ★Muzyka...:
@Dovco_HandF Lepsze niż jedynka?
Jak dla mnie... lepsze, powala
-
A gdyby tak wszystko odwrócić do góry nogami i czarnoskórzy Afrykanie podbiliby Europę? I to "białasy" byliby ci biedniejsi, szykanowani przez czarnych rasistów? Zapraszam. Świetna historia alternatywnej rzeczywistości.
-
Polski serial kryminalny inny niż wszystkie, cieszący się ostatnio dużą popularnością. Za nami już 2 sezon, a przed nami 3? Pewnie tak, bo dużo się dzieje w Sowich Dołach...
-
Wyprawa na Marsa... to już nieodległy zew przyszlości. Wielu z nas dożyje tej chwili. O takiej wyprawie mówi świeżutki amerykański serial pt. "Rozłąka"...
-
Mogę powiedzieć, że jeden z lepszych eksperymentów społecznych jakich widziałem.