IMP 2022🙋🏻♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki
-
@dino-ligenza napisałem do niego kolejna PW bo zaproszenie zostało wysłane do niego w tym samym czasie co do reszty
-
Liga A-IMP'22,R2 - PM @Łysy-Bolcownik - liga w komplecie
-
Liga B-IMP'22,R2 - PM @Mati-Colchoner - liga w komplecie
-
Liga C-IMP'22,R2 - PM @troczek13 - liga w komplecie
-
Liga D-IMP'22,R2 - PM @tristan1982 - liga w komplecie
-
Liga E-IMP'22,R2 - PM @jasiuk88 - liga w komplecie
-
@language-pl
Komunikat Organizatora:W nawiązaniu do wydarzeń z graczem @Janex123 z grupy PAM - wprowadzamy ściślejsze regulacje odnośnie zgłaszania błedów w wyniku ustawienia zawodników na złych pozycjach lub braku zawodników w wyjściowej 11-tce. Termin 48 godzinny (2 dni) na zgłoszenie błędów obowiązuje od 2 rundy PPG 2022. Zasada ta zostaje wprowadzona do wszystkich turniejów organizowanych przez Polski Personel OSM. Wszystkie błędy z 1 rundy zostają utrzymane w mocy, w myśl zasady, że żadne prawo nie działa wstecz:
Natomiast, co do złego ustawienia zawodnika, zacytuję punkt 8 z Regulaminu gry w OSM, który nie podlega dyskusji:
- Niedozwolone jest również współdziałanie menadżerów bądź członków Grup rywalizujących w OSM mogące wpływać na wyniki takiej rywalizacji. Dotyczy to w szczególności ustawiania wyników meczów oraz wykorzystywania rynku transferowego w sposób dający jednemu klubowi w sposób niedozwolony przewagę nad innymi klubami. Działania o charakterze nielegalnym lub naruszającym zasady uczciwej rywalizacji obejmują między innymi: rozmyślne osłabianie drużyny poprzez wystawianie do meczu drużyny w rezerwowym składzie, celowe ustawianie zawodników na innych niż normalnie pozycjach; przystępowanie do rozgrywek i rezygnacja z premedytacją po kilku zaledwie dniach w wyniku zmowy z innym grającym; wykorzystywanie zgrupowań do wpływania na wyniki meczów w celu uzyskania niedozwolonej przewagi i/lub udzielenia pomocy innemu menadżerowi lub członkowi Grupy.
Nowe brzmienie punktu nr 1 odnośnie kar w PPG 2022.
◉ 1 - W każdym meczu gramy z zachowaniem zasady: "każdy zawodnik gra na swojej pozycji" (bramkarz na bramce, obrońca w obronie, pomocnik w pomocy, napastnik w ataku.).- 1.1 Każdy pojedynczy błąd w ustawieniu: kara -6 punktów dla drużyny.
- 1.2 Brak zawodnika w wyjściowej 11tce jest traktowany jak błąd w ustawieniu.
- 1.3 Błędy się sumują.
- 1.4 Każdy błąd trzeba zgłosić Organizatorowi najpóźniej w terminie 48 godzin (2 doby) od zaistnienia zdarzenia, publikując w topiku turniejowym na forum zrzuty ekranu oraz opis błędu.
-
Grupa A
Poszły konie po betonie:
-
LIGA A - 1/30
-
LIGA C - 1/30
-
LIGA E - 1/30
-
Grupa A
kol 2
-
LIGA A - 2/30
-
LIGA B - 1/30
-
LIGA C - 2/30
-
LIGA D - 1/30
-
LIGA E - 2/30
-
Przypominam wszystkim półfinalistom, że:
-
transfery bez ograniczeń w rundzie 2 i 3 finałowej (pierwsze transfery po pierwszej symulacji transferowej, za każdy transfer wcześniej: - 3 punkty, max. 4 zawodników jednocześnie można trzymać na Liście Tranferowej, za piątego i każdego następnego - 3 punkty kary).
-
dozwolona sprzedaż bezpośrednia.
-
max wartość składu 1 mld, za każdy milion więcej - 1 punkt na każdym etapie gry.
-
awans - 2 pierwsze osoby z każdej grupy (10).
-
jutro El Clasico:
-
Uwaga - mały druczek, ale bardzo ważne!
-
-
@Mati-Colchoner on z kolegą z @Jyndrek-Potkon to na kodach grają
Bariery 1 MLRD u nich raz dwa pyknie, sprzedawali się piłkarze po 75, a u mnie przystój dwa dni z piłkarzami over 65, na pewno niejedni tego doświadczyli, jakaś maskara pierwszy raz w historii spotkałem się, że takie lamuski/lamusek a nie chce schodzić.
ckw jestem czy w innych ligach przebili chociaz bariere 150mln ?
-
@seba191995 U mnie w lidze A tak ostro nie idą wartości składów: