IMP 2022🙋🏻♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki
-
@jasiuk88 said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
@xsilverghost wystarczy weekend transferowy (którego już nie było trochę) i miliard pęknie
Nie pęknie. N. 30 milionów ponad miliard w każdej chwili, screen i -30 punktów odjęte na koniec z ogólnej klasyfikacji. Warto?
-
Grupa A, kolejka 3
-
@xsilverghost no w sumie tutaj masz rację .
-
@jasiuk88 powyżej miliarda nikt nie może zbudować kadry
-
@xsilverghost oraz @Dovco_HandF Ja nie mówię że ktoś ma budować powyżej 1 mld i że warto tylko że gracze którzy budują kadrę w sposób bardzo dobry (jak Mati,.Benio czy paru innych) to bez problemu będą w stanie dobić do 1mld i tam się zatrzymać.
Po prostu odpowiadam na pytanie Kacpra który mówi że nikt nie dobije do 1mld skoro początkowa wartość to 60 mln. Mati już ponad 200 mln ma więc 300% wzrostu a wiadomo że na początku idzie ciężej a za nami kolejka numer 3. Sądzę że rekordzisci przed 20 kolejka będą mieli 1 mld -
@jasiuk88 Zobaczymy jaka będzie średnia budowania składu w każdej z lig i wtedy wyciągniemy średnią półfinałową dla wszystkich - jest pomysł, aby w oparciu o średnią ustalić limit na przyszłe IMP .
-
Zgadzam się tutaj z chłopakami, że ta forma gry w półfinale nie jest jakoś mega dobra.
O wiele bardziej podobało mi się w zeszłym roku gdzie liczyła się tylko taktyka i suwaki a transfery były tylko w finale.
Nie będę ukrywał, że nie idą mi transfery, zdarza się, że przez cały dzień sprzeda się jeden gracz o najniższej wartości gdzie innym schodzą gracze ponad 20 mln podczas tylko jednej symulacji transferowej. To nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością podczas tak ważnego Turnieju jakim są IMP. Poza tym jest 99,99% Turniejów gdzie są transfery, nie rozumiem dlaczego tutaj z tego nie zrezygnowano.
Jedynym uczciwym Turniejem gdzie liczy się taktyka bez szczęścia jest teraz tylko MPP ale obawiam się, że idąc tym tokiem i tak to zmienicie.
Już lepszym rozwiązaniem byłyby transfery + awans większej liczby graczy ( conajmniej czterech żeby było o co grać ). -
@xsilverghost said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
@jasiuk88 powyżej miliarda nikt nie może zbudować kadry
Co to jest miliard przy obecnym poziomie inflacji Powinien być limit 1,5 miliarda albo i więcej
-
-
LIGA A - 4/30
-
LIGA B - 3/30
-
LIGA C - 4/30
-
LIGA D - 3/30
-
LIGA E - 4/30
-
Grupa A
kol 4
Mecz na szczycie dla mnie. Sędzia oczywiście trochę pomógł, jedziemy dalej.
-
Nie mogę edytować więc dodaję całą tabelę
-
@everlast933 said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
Już lepszym rozwiązaniem byłyby transfery + awans większej liczby graczy ( conajmniej czterech żeby było o co grać ).
Podzielam pogląd że powinno awansować więcej niż 2 graczy z grupy. Może bowiem dojść teoretycznie do sytuacji że 2 graczy zapewni sobie dużo wcześniej awans albo taką przewagę nad pozostałymi ,że większość graczy w lidze nie będzie już miała o co grać. Wtedy będą same mecze o pietruszkę i nie będzie się już czym exajtować
-
@cezarro said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
@everlast933 said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
Już lepszym rozwiązaniem byłyby transfery + awans większej liczby graczy ( conajmniej czterech żeby było o co grać ).
Podzielam pogląd że powinno awansować więcej niż 2 graczy z grupy. Może bowiem dojść teoretycznie do sytuacji że 2 graczy zapewni sobie dużo wcześniej awans albo taką przewagę nad pozostałymi ,że większość graczy w lidze nie będzie już miała o co grać. Wtedy będą same mecze o pietruszkę i nie będzie się już czym exajtować
Dziękujemy, trafne uwagi, weźmiemy to pod uwagę w dyskusji nad nowym formatem gry w przyszłym roku, aby zwiększyć liczbę graczy w finale, a więc i kwestie większej liczby awansów