IMP 2022🙋🏻♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki
-
LIGA B - 5/30
-
LIGA C - 6/30
-
LIGA D - 5/30
-
LIGA E - 6/30
-
@seba191995
Fakt, trudno to egzekwować bo nie jednemu się uda być nie zauważonym. W dodatku trochę ten przepis działa dwojako, bo nie można korzystać z szaleństwa, ale siłą rzeczy trochę korzystasz, bo szybciej Ci się gracze sprzedają czy chcesz czy nie. -
@seba191995 pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzić. Póki jeszcze jest szansa to fajnie jakby organizatorzy usunęli ten zapis
-
@daroo933 said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
@seba191995 pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzić. Póki jeszcze jest szansa to fajnie jakby organizatorzy usunęli ten zapis
I wtedy pokrzywdzeni poczują się ci, którzy nie skorzystali z tych dodatkowych 2 miejsc na LT Dura lex, sed lex. Zapis w regulaminie był od początku rozgrywek i jeśli ktoś się do niego nie dostosował to tylko i wyłącznie jego wina.
-
@ochowiak dokładnie, ja piszę to uwagę, by przy następnej rundzie bądź następnych mistrzostwach to usprawnić.
-
Karanie graczy za wystawienie 6 zawodników na LT w trakcie trwania eventu raczej nie jest dobrym i sprawiedliwym rozwiązaniem. Transferowe szaleństwo trwa przecież zaledwie 1 dzień i dobrze by było aby wtedy umożliwić wszystkim korzystanie z tego eventu. Może jednak czysto teoretycznie zdarzyć się taka sytuacja, że komuś nikt z LT nie zejdzie i zostanie mu 5-6 zawodników na LT już po zakończeniu trwania transferowego szaleństwa. Wtedy obowiązkiem każdego powinno być usunięcie z LT nadwymiarowych graczy tak aby pozostało max.4 . Jeżeli tego nie zrobi ,dopiero wtedy ukaranie odjęciem punktów.
-
@cezarro Ja nie mówię, że zakazanie korzystania z eventu i wystawiania 6 na lt jest dobre, bo w moim odczuciu nie jest. Mówię tylko, że regulamin turnieju jest jaki jest i skoro ktoś bierze w nim udział to musi się do niego stosować. Rozumiem, że zamysł tego zapisu był taki by ludzie nie kupowali tego pakietu p2w ze sklepu, który umożliwiał wystawienie 6 na lt bez aktywnego eventu. Organizatorzy też nie mają łatwej pracy, bo musieli by być jasnowidzami by wszystkie ewentualności przewidzieć i ująć w zgrabnym regulaminie.
-
@ochowiak said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
@cezarro Ja nie mówię, że zakazanie korzystania z eventu i wystawiania 6 na lt jest dobre, bo w moim odczuciu nie jest. Mówię tylko, że regulamin turnieju jest jaki jest i skoro ktoś bierze w nim udział to musi się do niego stosować. Rozumiem, że zamysł tego zapisu był taki by ludzie nie kupowali tego pakietu p2w ze sklepu, który umożliwiał wystawienie 6 na lt bez aktywnego eventu. Organizatorzy też nie mają łatwej pracy, bo musieli by być jasnowidzami by wszystkie ewentualności przewidzieć i ująć w zgrabnym regulaminie.
Generalnie chodzi o to żeby nie karać graczy za wystawienie 6 graczy na LT tylko w trakcie transferowego szaleństwa. Po zakończeniu eventu normalnie naliczać punkty karne jak ktoś będzie miał wystawionych więcej niż 4 zawodników. A jeżeli chodzi o pakiety to niech sobie każdy kupuje ile chce ,ja tam nikomu nie żałuję . Sam się zastanawiam nad zakupem takiego pakietu jak tylko będzie dostępny. Trzeba jednak znać regulamin turnieju w jakim się bierze udział i jak jest zapis o max. 4 zawodnikach na LT to trzeba to respektować.
-
Zważywszy na fakt, że twórcy gry cyklicznie umożliwiają zakup pakietu dodającego możliwość wystawiania 6 graczy i/lub usprawniającego możliwości skauta i/lub przyspieszającego trening, trzeba było podjąć konkretne środki. W trakcie trwania eventu nie jesteśmy w stanie rozróżnić, którzy gracze mogą korzystać z kupionego bonusu, a którzy grają bez niego. Stąd decyzja, by zabronić wystawiania 5 i 6 graczy po prostu wszystkim.
Musimy być przygotowani na każdą możliwą sytuację. Gdyby nie było to zabronione, pojawiałyby się pewnie głosy z drugiej strony. Twarde prawo, ale prawo... -
@seba191995 said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
Ale to jest jakieś śmieszne "owe" transfery nie doczekały tury/symulacji transferowej, menadżer niczym nie zyskał, a otrzyma pkt minusowe. Dla mnie ten przepis jest jakiś niiiijaki...
Przestańcie wymyślać, tylko poczytajcie piewsze posty tego topiku - tam macie odpowiedź dlaczego są kary za piąty i szósty transfer. To na wasze życzenie - graczy. Nic nie będziemy teraz zmieniać, natomiast od następnych IMP rozważymy dopuszczenie wszystkich eventów organizowanych przez OSM, albo poddamy to głosowaniu... Dlaczego nikt wtedy nie protestował, a wręcz przeciwnie, a jak teraz kilku graczom nie doczytało się Regulaminu i posypią się kary - to podnosi lament jak z Polski na Księżyc? Czy ja dla siebie publikuję te Regulaminy czy dla wszystkich uczestników turnieju To w gestii szefów i kapitanów grup jest doinformować graczy co wolno w turnieju, a co nie wolno. To nie jest domowe przedszkole, wystarczy chcieć - kłania się czytanie ze zrozumieniem, albo brak czytania. Wam się nigdy nie dogodzi! Dopuścić eventy - źle, nie dopuścić - też źle. To co wy chcecie? Marudzicie jak przekupki na straganie.
-
@john-adams_2 - 5 graczy na LT
-
@dovco_handf
Jak dla mnie to nie jest marudzenie tylko dyskusja na temat regulaminu by organizatorzy wyciągnęli wnioski, czytałem regulamin co nie znaczy, że nie możemy na jego temat dyskutować by coś zmienić w przyszłości. Niepotrzebne te unoszenie się bo nikt nie oczekuje tych zmian tu i teraz. -
@dovco_handf said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
@seba191995 said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
Ale to jest jakieś śmieszne "owe" transfery nie doczekały tury/symulacji transferowej, menadżer niczym nie zyskał, a otrzyma pkt minusowe. Dla mnie ten przepis jest jakiś niiiijaki...
Przestańcie wymyślać, tylko poczytajcie piewsze posty tego topiku - tam macie odpowiedź dlaczego są kary za piąty i szósty transfer. To na wasze życzenie - graczy. Nic nie będziemy teraz zmieniać, natomiast od następnych IMP rozważymy dopuszczenie wszystkich eventów organizowanych przez OSM, albo poddamy to głosowaniu... Dlaczego nikt wtedy nie protestował, a wręcz przeciwnie, a jak teraz kilku graczom nie doczytało się Regulaminu i posypią się kary - to podnosi lament jak z Polski na Księżyc? Czy ja dla siebie publikuję te Regulaminy czy dla wszystkich uczestników turnieju To w gestii szefów i kapitanów grup jest doinformować graczy co wolno w turnieju, a co nie wolno. To nie jest domowe przedszkole, wystarczy chcieć - kłania się czytanie ze zrozumieniem, albo brak czytania. Wam się nigdy nie dogodzi! Dopuścić eventy - źle, nie dopuścić - też źle. To co wy chcecie? Marudzicie jak przekupki na straganie.
Chcemy tutaj tylko podyskutować bo takie też jest przeznaczenie tego topiku ,prawda ? Proszę zatem nie porównywać chcących jedynie podyskutować graczy od ''przekupek na straganie''. Trochę szacunku panie @dovco_handf i nie zapominaj że to między innymi za nasze pieniądze które my wydajemy na bosscoinsy Ty dostajesz premie od swoich mocodawców z Gamebasics.
-
@dovco_handf nikt nie wymyśla! Rozmowa jeszcze raz rozmowa/dyskusja czynić nas będzie mądrzejszymi. Ja np teraz dzięki wypowiedzią mam troszkę inne spojrzenie na zapis tego regulaminu i nawet się z tym zgodzę by turniej nie wygrał ktoś pieniędzmi z życia, zapis z blokada jakby dobry, ale jest do dyskusji w ciągu dalszym, gdyż w szale transferowym powinno być dozwolone wystawieniu 6 graczy, gdyż każdy ma do tego dostęp, nie musi nikt dokonywać transakcji za własne pieniądze. Aczkolwiek kary tak jak wspomniałem wcześniej powinno być naliczane po turze transferowej.
To jest mój pogląd na daną sytuację, choć mnie nie dotyczy tak jak pisałem wcześniej gram według regulaminu, również powinno mi zależeć by każdy tych punktów nazbierał jak najwięcej, bo jako jedyny w mojej lidze startowałem z bilansem -3 pkt, ale nie w tym rzecz. Awansować to trzeba w czystej rywalizacji. -
Dostałem kolejne zgłoszenie..
-
@dovco_handf tu akurat masz rację bo pamiętam w którymś poprzednim turnieju był lament graczy że jak są bonusy to foworyzuje graczy którzy się loguja parę razy dziennie (zwłaszcza event transferowy). Jako że wyłonić mamy mistrza Polski to budowanie składu i transfery to ważna kwestia więc ja jestem za tym aby obecna formułe utrzymać lub dopuścić wszystkie transfery. Od tego jesy regulamin aby go przeczytać i stosować
-
Grupa A
KOL 7