🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆Puchar Polski Grup, 2 edycja (2022)🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
-
Na chwilę obecną toczą się się jeszcze spotkania:
POL - SPA 9/10
LOP - PS 9/10
PW - PE 7/10
PW - PE 6/10
PAM - PLV 6/10Podsumowanie pojawi się po rozegraniu kompletu meczy
-
Wynik Końcowy
PPA 206 : 53 APS -
@ochroniarz_123 said in Puchar Polski Grup, 2 edycja (2022):
️️️Academy Polish Sparta️️️
️ @przemo26 (c)
️ @chylinskii
️ @mourinho 66_1
️ @Gripes_1 (PM)
️ @el pirasso
️ @kamil pindol
️ @sams0n_4
️ @pablito 84
️ @wiadermistrz
️ @Piotrek NowikZa Chylińskii w drugiej rundzie zagra @kacperk kiełek a za sams0n_4 zagra @maro_k
-
-
Gracz @motek79 rozegrał niedozwolony sparing przeciwko @Szeregowiec
-6 pkt
-
PE vs PW
Gracz PW AlessandorDelPiero zagrał sparing z graczem PE Tomcioo81
-
Kolejne 3 błędy w ustawieniu gracza Janex. Rozumiem że miał losowa sytuację ale to nie moja wina ze się nie ustawił i złamał regulamin. Regulamin jest od tego aby go przestrzegać. Błędy następujące:
- Pomocnik Campagnucci w obronie;
-Napastnik Melchiorri w pomocy; - bramkarz Holec w napadzie (jak się można domyśleć nie zagrał za dobrze);
Dodatkowo zagrał on w 10 zawodników tylko co bardzo nam ułatwiło zwycięstwo w tym meczu.
- Pomocnik Campagnucci w obronie;
-
@jasiuk88 nie chce nic mówić ale gdyby nie wasi rywale juz dawno byście mogli wąchać 150 do 0. Więc ja na twoim miejscu siedziałbym już cicho z tymi pozycjami.
Tak się poprostu nie robi -
@jasiuk88 Ja to w ogóle tego punktu regulaminu nie rozumiem. Ja nigdy nie patrzyłem jak rywal jest ustawiony. Kogo na jakiej pozycji wystawił jego sprawa. Bardziej irytuje mnie jeżeli rywal się nie ustawił i nie wybrał pełnej jedenastki. Według mnie takie coś powinno być karane. Dla mnie to jest ewidentne szukanie punktów karnych dla rywala na siłę. Ja wiem że taki zapis jest w regulaminie i wykorzystujesz to bo masz do tego prawo. Są jednak rzeczy ważniejsze niż regulamin.
-
@xsilverghost proszę mi o pokazanie punktu regulaminu ze podczas założenia ligi w zły sposób walkower jest przyznany przeciwnej grupie. Nie wydarzyło się to tylko mi ale i w jednej czy dwóch innych grupach. A siedzieć cicho nie będę bo mam prawo na forum się wypowiedzieć tak samo jak Ty tym badziej ze regulamin mówi jasno co można a czego nie można... lubię Cię Kacper ale nie uważam Cię za osobę która będzie mi dyktować co mogę a kiedy mam "siedzieć cicho"
-
@jasiuk88 to dlaczego liga musiała być powrotnie założona?
-
@xsilverghost wybacz nie zamierzam ciągnąć tej bezsensownej rozmowy i zaśmiecać forum. Zainteresowani wiedzą co się wydarzyło i to ustalenia między Troczkiem a Majkelowiczem. Koniec spamu. Chcesz porozmawiać o tym masz mojego FB to pisz
-
Zgadza się, w regulaminie jest napisane, że w przypadku złego utworzenia ligi, PM lub inną chętna osoba musi utworzyć ligę ponownie. Nie ma mowy o walkowerze. Niemniej jednak, w tym konkretnym przypadku, gdy liga została źle utworzona - @troczek13 zaproponowal mi walkowera, że nie będzie z tego powodu robić żadnego problemu. Ja nie czytając regulaminu stwierdziłem, że nie chcemy wygrać meczu w ten sposób i zasugerowałem grę dalej - jak się później okazało, zgodnie regulaminem. Nie zmienia to faktu, że gdybym wówczas przystał na ofertę PLV, to walkower zostałby uznany i nikt by nawet tego nie podważał, bo samo PLV wyszło z propozycją.
-
Cześć,
post w sumie głównie kierowany do organizatora, @Dovco_HandF.
Chciałbym poruszyć temat kar, głównie ze względu na obecnie rozgrywaną bitwę, aczkolwiek także przyszłościowo.
W obecnej bitwie mamy sytuację, gdzie jeden z naszych graczy nie miał dostępu do konta przez 3 dni, w między czasie oczywiście nie obstawione pozycje w podstawowej jedenastce uzupełniły się same. Zrozumiałe, że jest to błąd, aczkolwiek jak wygląda z kwestią ich zgłaszania? Tutaj ewidentnie zostaliśmy wyczekani i błędy zostały zgłoszone grupowo z kilku dni za jednym razem. Nie chciałbym nikogo oskarżać, ale wygląda to tak jakby początkowo wszystko zostało przegapione, a kiedy przeciwnik zauważył to zaczął przeglądać gdzie jeszcze u naszego gracza został źle ustawiony zawodnik. Wcześniej oczywiście zero informacji, że jakikolwiek błąd miał miejsce.
Czy tak właśnie ma wyglądać rywalizacja, że przeciwnik widząc, że przegrywa, zaczyna przeglądać mecze, żeby tylko uratować dupę? Czy może za dobre przeglądanie kadr przeciwnika wprowadzimy dodatkowy bonus?
Tak jak pisałem na początku, rozumiem i akceptuję karę, ale tą którą ktoś zgłosi od razu, bo zobaczył że coś jest nie tak. Tą którą mieści się w limicie 24h od rozegrania meczu, nie taką gdzie wychodzi cwaniactwo i zabawa w wygrywanie czegokolwiek przy stoliku. Chyba że w życiu kierujecie się podobnymi zasadami.Wnoszę o rozpatrzenie anulowania każdych kar zgłoszonych po okresie 24h od rozegrania meczu, żeby ograniczyć cwaniactwo i kombinatorstwo.
-
@hasdrabul drogi kolego... jestem w pracy na statku po 13 godzin na dobę i nie codziennie mam czas aby sprawdzić jak kto się ustawił... po paru dniach gdy znalazłem wkoncu chwilę zaciekawiło mnie że Janex pomimo że w grze wyglądało że się logowal przegrywał dość wyraźnie.... Nie wiem czemu uważasz że to cwaniactwo z mojej strony. Nie ratuje dupy bo przegrywam i Twoje oskarżenie nie sa sluszne
-
@jasiuk88 ja w ogóle nie sprawdzam gdzie kogo wystawiliście ponieważ jest to sprawa drugorzędna, najistotniejsza jest taktyka i wystarczy na tym się skupić.
Co do gracza Janex - ciekawe jest to, że jak ja go sprawdziłem po żenującej porażce to nie logował się dwa dni, więc skąd Twoja teoria o logowaniu i nie ustawianiu składu?
W kwestii czysto turniejowej - nie wydaje Ci się, że i tak sporym problemem dla nas było to, iż przez 4 kolejki graliśmy 4 vs 5?
A mimo tego mamy w tej bitwie remis i chyba tu jest cały problem.
Tak jak napisałem do organizatora - potrafię przyjąć jego punkty minusowe za błędy, które zgłosiłeś, po rozegranym meczu (choć nie zgadzam się z samym punktem regulaminu, bo ponieważ uderza w kogoś podwójnie), nie uznaję jednak poszukiwania błędów żeby tylko z kimś wygrać. Jest to delikatnie rzecz ujmując żenujące. Najwidoczniej jednak w swoim wieku i życiu kieruję się innymi zasadami. -
Generalnie ta sytuacja to nie moja sprawa, ale podpinam się do prośby by @Dovco_HandF spróbował coś zmienić w tej kwestii. Kilkukrotnie zgłaszałem kogoś i ludzie się na mnie wilkiem patrzyli jak na konfidenta. Nie może być tak, że zgłaszający @jasiuk88 musi się gęsto tłumaczyć bo… przestrzega regulamin. Cała zabawa traci smak. Od siebie zaproponuje rozwiązanie tego problemu, aby zrobić zapis iż intencyjne ustawienie gracza na złej pozycji jest karane z tego punktu. A samo nielogowanie się i wypełnianie randomowymi graczami pozycji zostawić jego sumieniu, jakie straty robi nie logując się dla grupy.
-
@polishhero także uważam że to tylko kwestia poprawienia regulaminu. Aczkolwiek nie widzę żadnych korzyści dla rywala który ustawił zawodników na złej pozycji aby powinno być to karane.
-
Ja nie rozumiem po jakiego kija w ogóle jest taki zapis, że nie można wystawić graczy na innej pozycji. Niejednokrotnie grając luźna ligę nie mając np obrońcy bo mają kontuzje lub pauzuja za kartki wystawiam w ich miejsce SPD. W realnej piłce również są takie sytuacje.... W kolejnych turniejach ten zapis powinne zostać zmieniony bo jest po prostu bezsensowny.