Seçilen Takıma Göre Madalya Dağıtımı ve Sistemi
-
Merhaba, benim merakım ve anlayamadığım menajer puanı sisteminin nasıl işlediği. Çok eskiden bu oyunu oynadığımda son sıra takımları seçilince gelen madalya miktarı katlanarak artıyordu. Şu anda ki sistemde ise 1. sıraya oynayan takım almakla 15.-16. sıraya oynayan takım almak arasında bir fark yok varsa da çok az gibi geldi bana. Tam olarak son sıra takımları almanın esprisi nedir? Birde bir diğer merak ettiğim şey OSM transfer politikası. 1. sıraya oynayan takım ile 16. sıraya oynayan takımın oyuncu satma olasılığı aynı mıdır yoksa 16. sıraya oynayan takım avantajlı mıdır? Aynı zamanda bir takım kadro değeri farkını açtığı zaman onun oyuncu satma olasılığı azalırken diğerlerinin artıyor mu? Bana kesinlikle tam olarak böyle oluyor gibi geldi. Sen yatırım yapıp, emek veriyor hatta para harcıyarak oyuncularını geliştiriyorsun karşılığında transfer yapma oranın çok azalırken rakipler pahalı oyuncuları max çekip kısa sürede al sat yapabiliyorlar. Buradaki amaç oyunun takım değerlerini dengede tutarak size daha fazla para harcatmak istemesi olabilir mi? Eğer detaylı açıklamalar yaparsanız aydınlanmış oluruz.
-
@şamilboz07 Merhabalar,
Menajerlere karşı kazanılan mücadeleler ile sizden deneyimli/deneyimsiz veya bilgisayara karşı kazanılan mücadeleler arasında gelen madalya puanı farklılık göstermektedir.
Oyuncu satışlarında hedef takımın etkisinden ziyade oyuncunun değeri ile direkt alakalıdır. Hedef 1, hedef 16'dan daha çok oyuncu satacaktır şeklinde bir şey söz konusu değildir.
Kadro değeri yükseldikçe oyuncu değerleri de artar buna istinaden çok yüksek değerli oyuncuların satılması hem daha yavaş hem daha az olmaktadır ki rekabet ve gerçekçilik döngüsü bozulmasın.
Yani 10M oyuncu satmak 4 transfer simülasyonunda gerçekleşebilir fakat 150M oyuncu satmak 40 transfer simulasyonu sürebilir. 150M oyuncu elde etmek için sizlerinde en başta 10M oyuncuları hızlı sattığı gerçeğini unutmayınız.
iyi oyunlar.
-