• Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular

Drużyna

Czat
    4
    9
    136
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • J
      jakubswi45 Polish Users last edited by jakubswi45

Moja drużyna ma ogólnie 99 rating mój przeciwnika 102 czy mam możliwość że z nim wygram za 11 godzin gram rewanż 4-1 na , n korzyść mojego rywala jego zawodnik ma kontuzje a gra 3 napastnikami a ma 2 Screenshot_2022-11-05-11-34-04-654_com.gamebasics.osm.jpg
      To jego drużyna

Mati Colchoner jasiuk88 Dovco_HandF 3 Replies Last reply Reply Quote 0
      • Mati Colchoner
        Mati Colchoner Polish Moderator @jakubswi45 last edited by

@jakubswi45 z każdym można wygrać, skoro rywal ma mocniejszy zespół, musisz go przechytrzyć

„Porozumienie nie rodzi się z dialogu, lecz odwrotnie: to dialog rodzi się z porozumienia.“
        2020-11-23 23_13_36-.png

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • jasiuk88
          jasiuk88 Polish Users @jakubswi45 last edited by

@jakubswi45 oczywiście że mazz szansę jak wybierzesz dobra taktykę

'Najpierw cię ignorują, potem się z ciebie śmieją później z tobą walczą, a na końcu wygrywasz"

Ghandi

J 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • J
            jakubswi45 Polish Users @jasiuk88 last edited by jakubswi45

@jasiuk88
            Screenshot_2022-11-05-13-18-08-800_com.gamebasics.osm.jpg Screenshot_2022-11-05-13-18-14-448_com.gamebasics.osm.jpg

Screenshot_2022-11-05-13-18-23-632_com.gamebasics.osm.jpg Screenshot_2022-11-05-13-18-26-961_com.gamebasics.osm.jpg

Screenshot_2022-11-05-13-18-29-353_com.gamebasics.osm.jpg
            To mój skład

jasiuk88 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • jasiuk88

@jakubswi45 no ok i czego oczekujesz się dowiedzieć?

'Najpierw cię ignorują, potem się z ciebie śmieją później z tobą walczą, a na końcu wygrywasz"

Ghandi

J 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • J
                jakubswi45 Polish Users @jasiuk88 last edited by

@jasiuk88 po prostu pokazuje drużynę według mnie za słaba

jasiuk88 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • jasiuk88

@jakubswi45 to tylko 3 pkt overalla różnicy więc nie jest to jakaś znacząca różnica. Przy takiej różnicy wystarczy że grasz u siebie, dodatkowo masz bonus za narodowośc oraz za pozycję i już Twoja drużyna jest w teorii mocniejsza (zakładając że przeciwnik tego nie ma). Poza tym w tej grze nie chodzi tylko o to aby mieć większą wartość ale i sama taktyka jest bardzo ważna. Przy dużo słabszej swojej drużynie grasz np 541SOS lub 532CA lub nawet 631CA (przy bardzo dużej różnicy). Poza tym przy różnicy takiej jak masz to dobrze dobrana taktyka (nawet ofensywna) z odpowiednio dopasowaymi suwakami może dac Tobie wygrana. Sam nie raz czy to w zwykłych ligach czy chociażby mistrzostwach Polski grałem z przeciwnikiem który ma lepszą kadrę i udawało mi się wygrać (A jednak zwłaszcza w MP poziom przeciwnika był dużo wyższy).
                  Więc przy dobrze dobranej taktyce masz spore szanse na zwycięstwo

Ghandi

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • Dovco_HandF
                    Dovco_HandF Community Manager @jakubswi45 last edited by Dovco_HandF

@jakubswi45 Mamy wątek z taktykami, do koloru, do wyboru z cennymi poradami od wielu graczy, z których możesz skorzystać. Jak np. to:

@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:

@bartek087 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
                    Witam Wszystkich, jestem nowy w rodzinie OSM i mam pytanie czysto hipotetyczne jak grać drużyna silniejszą na wyjeździe? Po przeczytaniu tutejszego forum i innych ciekawych stron, wnioskuję że sprawdzi się 451. Pytanie jak ustawić suwaki? Jak miałbym słabsza drużynę to ustawił bym defensywnie np w okolicach 35 i strzały z każdej pozycji. Jak mam silniejszą to też grać defensywnie bo mecz wyjazdowy czy zaryzykować ofensywnie?

Witaj! Może spróbuj tego na początek i nam napiszesz jak się sprawdza. Wielu graczy to 451 z Poradnika próbowało 😏

@dovco_handf said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
                    @Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
                    A teraz chcę wam pokazać 451, kiedy drużyny prezentują zbliżony poziom czyli powiedzmy, że różnica pomiędzy nimi nie wynosi więcej niż 100 mln na początku ligi. 451 to klasyka wersji OSM 3.0 bije wszystko i wszędzie, jest damka w szachach, dobra na wszystko, ale i 451 można zaszachować, choć nie jest o to łatwo. Wytłuszczam: to nie moja propozycja tylko Poradnika OSM z mojego Androida. Nie wiem czy to jest dobre, czy złe - przekonajmy się😏.

451 Strzały

451  Przewodnik jak drużyny są wyrównane.png

I pamiętaj o bonusach:
                    1/Ustawienie wszystkich zawodników na ich nominalnych pozycjach. Jak dobrze ustawisz to ci się podświetle na zielono:
                    3aa9a2c6-08fe-4d38-8046-ba1ad29f9309-image.png
                    2/Bonus narodowościowy:
                    @dovco_handf said in Ważny bonus w grze! 6 i więcej zawodników z tego samego kraju...:

0_1532673242499_fb2f8ff8-8c3b-4a39-a711-ba839e3b551e-image.png

Krótko, dla tych co nie znają angielskiego:
                    Od teraz jak masz w składzie wyjściowym 6 i więcej zawodników tej samej narodowości otrzymasz dodatkową premię, co znaczy, że twój zespół zagra lepiej niż jakby nie miał tego bonusu. O ile lepiej będzie taki zespół grał, to już chciałbym, żebyśmy współnie doszli do tego wniosku w tym wątku 👌

dovcohandf.osm@gmail.com
                    "Imagination is more important than knowledge...“ Albert Einsteintext alternatywny
                    We wszelkich sprawach gry - kontakt z adminami tylko w języku angielskim lub częściowo w języku polskim na >>Polskie Forum>>Pomoc
                    text alternatywny

• Locked by  Dovco_HandF Dovco_HandF 
                    • Dovco_HandF
                      Dovco_HandF Community Manager last edited by

Zamykamy nieaktywny temat od jakiegoś czasu 👍

dovcohandf.osm@gmail.com
                      "Imagination is more important than knowledge...“ Albert Einsteintext alternatywny
                      We wszelkich sprawach gry - kontakt z adminami tylko w języku angielskim lub częściowo w języku polskim na >>Polskie Forum>>Pomoc
                      text alternatywny

• 1 / 1
                      • First post
                        Last post