Gracze od skauta..
-
Przypomnijcie mi proszę - bo wróciłem do gry całkiem niedawno, po 10 latach przerwy - czy zawodnicy o tzw. znanych nazwiskach zagrają lepiej niż jacyś wynalezieni przez skauta miłośnicy kopania piłki pomiędzy pasącymi się owcami gdzieś daleko w górach a mający te same wartości? Czy to absolutnie jest bez znaczenia i taki De Bruyne powiedzmy 100/100/100 to to samo co jakiś Inuk z Grenlandii o tych samych liczbach i też gwiazda światowa....
-
@McDaros Cześć, o kurcze, cud że jeszcze pamiętałeś że masz konto na OSM haha, witamy po przerwie . Ja nie zwracam uwagi na nazwiska, liczą się tylko statystyki
-
natomiast przez ostatnie lata wprowadzono mnóstwo bonusów, np za to że piłkarz gra na swojej nominalnej pozycji gra o kilka procent lepiej, pod tym kontem ewentualnie warto wybrać gracza który bardziej Ci pasuje do koncepcji zespołu który budujesz
-
Oooo to dobrze wiedzieć że takie bonusy są.
Ok, czyli nie będę się wzbraniał przed takimi transferami.@Mati-Colchoner said in Gracze od skauta..:
@McDaros Cześć, o kurcze, cud że jeszcze pamiętałeś że masz konto na OSM haha, witamy po przerwie
No, przypomniałem sobie że kiedyś dość sporo pykałem w "takiego fajnego menadżera", w sumie 5 lat 2007-2012... Po grafice doszedłem że to ten A też byłem bardzo zdziwiony że moje konto dalej istnieje a jeszcze bardziej tym że mam te wszystkie moje osiągnięcia z tamtych lat. Aż się łezka w oku zakręciła na widok tych pucharów.... hehe.
-
A jeszcze przy okazji, mocy zawodników (teamów). Przy doborze taktyk mamy zazwyczaj (w poradnikach) "taktyka przeciw lepszemu, gorszemu, równemu". Jak stwierdzić kto jest lepszy:
- wartość zespołu, tak po prostu
- wartość zespołu /na łebka
- te punkty ze strony głównej
- czy po skilach wystawianej "11" swojej i "na czuja" przewidując "11" przeciwnika.
Dzieki
-
@McDaros said in Gracze od skauta..:
A jeszcze przy okazji, mocy zawodników (teamów). Przy doborze taktyk mamy zazwyczaj (w poradnikach) "taktyka przeciw lepszemu, gorszemu, równemu". Jak stwierdzić kto jest lepszy:
- wartość zespołu, tak po prostu
- wartość zespołu /na łebka
- te punkty ze strony głównej
- czy po skilach wystawianej "11" swojej i "na czuja" przewidując "11" przeciwnika.
Dzieki
Chyba opcja 4 najbardziej pasuje. Dzięki Analitykowi możesz sprawdzić siłę jedenastki rywala oraz taktykę i formację jaką ma aktualnie ustawioną. Na tej podstawie możesz ustawić swoją taktykę. Swoją siłę jedenastki zobaczysz podczas wybierania Wyjściowej "11".
-
Zamykamy temat .
-