OSM Taktikleri
-
@Guerlain1903 Pas ve Alan Savunması ile presi 70-75 diğerlerini de 55-65 arası rakibe göre oynabilirsiniz.
-
@mrtgll33 teşekkürler
-
Arkadaşlar yarın Chelsea ile maçım var kadrom çok daha iyi 433B kanatlar oynuyor ne oynamamı önerirsiniz
-
Arkadaşlar takımımı 3-5-2 ye uygun bir hale getirmek istiyorum.Bunun hakkında aklıma takılan bir kaç önemli soru var.Yardımcı olabilirseniz çok minnettar kalırım.Lütfen sadece iyi bilen arkadaşlar cevaplasın.
3-5-2 diziliminde 3'lü defansta sağ ve sol defans,merkez defansa göre daha önde görünmekte.Bu durumu göz önünde bulundurarak sağ ve sol defansta ofans gücü yüksek defans yani bek oynatılabilir mi veya ön libero yani ofans gücü ortalama 25 kadar bir defans mı oynatılması daha doğru olur? Yada ikiside yanlış,bildiğimiz merkez defans gibi yani ofans gücü olabildiğince düşük oyuncu mu oynatılmalıdır?
Bu taktiğe en uygun taktik kanat oyunu mudur? Değil ise hangi taktik daha uygundur?
Mevkilerin oyun içi görevleri nasıl olmalıdır_ (defans geride kal vb)
-
@mrtgll33 Maç evde ikimizde kamp bastık. Yine 4-5-1 ile çıkıyım diyorum. Dostluk maçı yaptım onunla yakın kadrolara yakın başka bir arkadaşımka 7-0 yendim. Bunu kazanmam lazım çünkü son 1 haftada 2. likten 5.liğe geriliyorum. Arkadaşlar da beleşten 300 milyonluk kadrolara çökünce
-
@babuşthekıro Olay 300 milyonluk kadroyla 3. olmak değil 60 milyonluk kadroyu 200 milyon yapıp hedefi 8 olan takımı 3. yapmak değil mi zaten
-
@babuşthekıro O size kalmış bir durum Maç iç sahada dediniz galiba kardolar yakınsa 451 güveniyorum diyorsan sana kalmış çık bencede
-
@babuşthekıro Kazanırsınız umarım
-
@mrtgll33 4-2 aldım hocam. Şimdi karşımda lig birincisi möşıngıladbah var onun hakkında konuşmak istiyorum. Taktiğini bilmiyorum casusladım fakat büyük ihtimal 4-3-3A oynuyor ve kadrosu benimkinin 2.5 - 3 katı falan olması lazım. 5-4-1A KK ile az şutla çok gol atabildiğimi farkettim. 4-2 aldığım maçta 7 şuttua 4 gol atmışım. Sonra emin olmak için yine benden 2 kat 3 kat değerli Dortmundla yaptım ve 2-1 yenildim. Yine de istatiklerden memnunum. Kanatları kullanla devam edeyim mi yoksa kontra veya kgv mi oynayım
-
@babuşthekıro öncelikle tebrik ederim taktikler işe yaramış
Kadro farkı 2,5 - 3 de çokmuş ama
-
@MrOguzDogan said in OSM Taktikleri:
Arkadaşlar takımımı 3-5-2 ye uygun bir hale getirmek istiyorum.Bunun hakkında aklıma takılan bir kaç önemli soru var.Yardımcı olabilirseniz çok minnettar kalırım.Lütfen sadece iyi bilen arkadaşlar cevaplasın.
3-5-2 diziliminde 3'lü defansta sağ ve sol defans,merkez defansa göre daha önde görünmekte.Bu durumu göz önünde bulundurarak sağ ve sol defansta ofans gücü yüksek defans yani bek oynatılabilir mi veya ön libero yani ofans gücü ortalama 25 kadar bir defans mı oynatılması daha doğru olur? Yada ikiside yanlış,bildiğimiz merkez defans gibi yani ofans gücü olabildiğince düşük oyuncu mu oynatılmalıdır?
Bu taktiğe en uygun taktik kanat oyunu mudur? Değil ise hangi taktik daha uygundur?
Mevkilerin oyun içi görevleri nasıl olmalıdır_ (defans geride kal vb)
3-5-2/4-5-1 gibi dizilişler kullanmak istiyorsan, yani; orta saha ağırlıklı 5 orta saha kullanan bir diziliş tercih ediyorsan daima "Kaleyi görünce vur" taktiğiyle oynamak daha doğru olacaktır...Ama orta saha oyuncularını oluştururken güçlü bir 5`li kombinasyon oluşturan gerekecektir...Yani; orta saha oyuncularının kaliteli olmasına dikkat etmelisin...Çünkü oyundaki asıl görev sonuca ulaşmaya yönelik sorumluluk orta saha oyuncularında olacaktır...
Defansif dizilim konusunda ise daima ofansif-çok yönlü defans oyuncuları tercih etmek doğru olacaktır...Özellikle hücum gücü yüksek oyuncular transfer etmelisin...Bek yada stoper farketmez...Ama stoperlerde, stoper tercih etmekte sana kalmış bir durum...Beklerde kesinlikle hücum gücü yüksek oyuncular her zaman en uygunu olur...Yani 3-5-2 de de 3 defansı hücum gücü yüksek oyuncular oynatman daha iyi olur...Sadece ortadaki stoperde iyi bir stoper oyuncusu kullanabilirsin...O sana kalmış bir şey...
Ve tabiki 3'lü bir defans ile oynuyorsan defanslar geride kalmalı...Orta sahalar ise hücuma destek olmalıdır...Forvetleri ise orta sahaya yardım et yada sadece hücum tercihleride sana kalmış...Ama sadece hücum kullan derim ben...Umarım yardımcı olabilmişimdir. ..Kolay gelsin...Başarılar...
-
@GS_METECAN 3-5-2 oynatırken 5 li orta sahaların kanatları komple kullanması öngörülebilir, yani defanstaki 3 oyuncunun 2 sini bek olarak görüp ofansif oyuncu koymak yanlış bir hamle gibi geldi bana, 3-5-2 ana sisteminde kanat orta sahaların hem ofansif hem defansif yaptırımı daha önemlidir, hücum gücü yüksek defans ile oldukça açık verir takım, böyle düşünüyorum. @MrOguzDogan
-
Arkadaslar 4-4-2 B Kanat oyununa karsı nasıl bir taktik denemeliyim ?
Bundan önce onla 2 maç yaptım ilkinde 3-5-2 PAS girdim 4-1 yenildim , 2. sinde ise 4-5-1 kgv girdim onda 2-2 bitti..
Bu kupa maçımız Final hemide o Santos ben İnternacional yardımınızı bekliyorum arkadaslar simdiden Tesekkürler... -
@MrOguzDogan ofsayt taktiğini açabilirsin
-
Arkadaşlar ben hedefi 13-15 olan bir takım alıp ilk ona girmeye çalışacağım. Önemli maçlarda sağlam savunma ve kontra atak oynayacağım. Normal maçlarda galibiyet için oynayıp ofansif bir şekilde çıkmak istiyorum. Ama oyunun kontrolü bende olsun, ofansif çıkıp 3-2 bitmesini istemiyorum. 2-0 bitsin ama gol yemiyim. 3-5-2nin çok avantajı var mı ofansif olarak? Şuan bir ligdeyim,kadrom bana en yakın kişinin iki katı. 3-5-2 denedim hazırlık maçında aşırı bir gol atmadım, her zamanki gibiydi; 3 maçın birisinde de gol yedim(rakip kolaydı). 4-3-3, 4-4-2 birazda 3-5-2 bilindik taktikler. Bende sıradışı bir taktikle oynamak istiyorum. Yazın Galler ve İtalya 3-5-2 oynayıp nasıl herkesin dikkatini çektiyse benim amacımda bu. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum.
-
@Curtis-Parker Hocam 3-5-2'yi bilmem ama 4-4-2, 4-2-3-1 veya 4-3-3A-B gibi taktiklerde paslaşarak kullanan rakibinize karşı 5-4-1 kk dengeli kullanmanızı öneririm. Benden 200 milyon değerli kadrosu olan arkadaşı 7-0 yendim.