🇩🇪 [Futbol] Bundesliga, niemiecka piłka, piłkarze...
-
@Byku-Duma-Warmii Roberta wczoraj wyłączyli z gry bardzo skutecznie obrońcy rywala. W sobotnim starciu z Mainz żaden z pozostałych zawodników Bayernu nie był tak rzadko przy piłce, jak Lewandowski. Po raz pierwszy odkąd 28-letni kapitan reprezentacji Polski gra w barwach Bayernu Monachium, w meczu, w którym ten spędził na boisku 90 minut, odnotował zaledwie 19 kontaktów z piłką
-
@Dovco_HandF
Może taki plan miał właśnie trener Mainz na ten mecz z Bayernem, by Robert był jak najmniej przy piłce i nie pomagał drużynie w rozegraniu akcji. -
@Byku-Duma-Warmii Założenia taktyczne zostały wykonane w 100%. Lewy nie istniał wczoraj na boisku perfekcyjnie kryty przez defensorów Mainz.
-
Dzisiejsze pozostałe mecze aktualnej kolejki:
Kolejny słaby mecz w wykonaniu Bayeru i porażka z będącym w bardzo dobrej formie w tym sezonie Freiburgiem. Coraz bardziej zmienia się ta Bundesliga. W kolejnym meczu Schalke zremisowało na własnym boisku z wiceliderem z Lipska. Sam nie wiem, która z tych drużyn bardziej cieszy się z tego remisu.
-
@maloba
I było ciekawie: Bayern Monachium : Borussia Dortmund 2:3 (2:1) :goal: -
@Dovco_HandF Lewy dzis nie byl sobÄ… .. Brak Neura i zmarnowane okazje .
-
@maloba Każda z drużyn mogła wygrać, okazji na strzelenie bramek mieli wiele jedni i drudzy :clap_tone1:.
-
Niestety tak jak @maloba napisał. Lewy raczej dziś bardzo słaby występ, widać, że jeszcze odczuwa kontuzję. Mam nadzieję, że za nie długo się to zmieni, bo przecież to nasz robot :robot:
-
@Byku-Duma-Warmii Mam nadzieje ze odejdzie z niemiec . tam nic nie wygra poza wlasnym podworkiem .
-
@maloba
Niestety, akurat jak Robert dołączył do ekipy Bayernu nie mogą się jakoś przełamać w LM i dojść dalej niż półfinał :(. Może i dobrym wyjściem była by zmiana otoczenia. -
@maloba Real Madryt cały czas liczy, że go przekona do siebie wcześniej czy później....
-
@Dovco_HandF Benzema jest na wylocie miejsce naszykowane
-
-
-
Ostatnie lata to pełna dominacja Bayernu w Bundeslidze. Szkoda, że nie za bardzo ostatnio im wychodzi gra w europejskich pucharach, no ale nie można mieć wszystkiego. A co do samej ligi to pozycja Bayernu jest raczej nie zagrożona przez najbliższe kilka lat.
-
@Byku-Duma-Warmii Co 5 lat jest wymiana pokoleniowa w Bayernie. Latem 2017 roku minie te 5 lat. Czytałem, że Bayern ma wydać co najmniej 100 milionów EURO na wzmocnienia przed nowym sezonem .