🇩🇪 [Futbol] Bundesliga, niemiecka piłka, piłkarze...
-
@Byku-Duma-Warmii Mam nadzieje ze odejdzie z niemiec . tam nic nie wygra poza wlasnym podworkiem .
-
@maloba
Niestety, akurat jak Robert dołączył do ekipy Bayernu nie mogą się jakoś przełamać w LM i dojść dalej niż półfinał :(. Może i dobrym wyjściem była by zmiana otoczenia. -
@maloba Real Madryt cały czas liczy, że go przekona do siebie wcześniej czy później....
-
@Dovco_HandF Benzema jest na wylocie miejsce naszykowane
-
-
-
Ostatnie lata to pełna dominacja Bayernu w Bundeslidze. Szkoda, że nie za bardzo ostatnio im wychodzi gra w europejskich pucharach, no ale nie można mieć wszystkiego. A co do samej ligi to pozycja Bayernu jest raczej nie zagrożona przez najbliższe kilka lat.
-
@Byku-Duma-Warmii Co 5 lat jest wymiana pokoleniowa w Bayernie. Latem 2017 roku minie te 5 lat. Czytałem, że Bayern ma wydać co najmniej 100 milionów EURO na wzmocnienia przed nowym sezonem .
-
@Dovco_HandF 100 mln to 1 zawodnik pewnie będzie kosztował
-
@Dovco_HandF
Bardzo mądra polityka transferowa w Bayernie muszę powiedzieć :slight_smile: -
@mihau1878 Chyba postawią na młodych-gniewnych, ale też tańszych :thumbsup_tone1:.
-
Wyniki weekendowej kolejki Bundesligi:
Po tej kolejce mistrzem Niemiec po raz z rzędu zostaje Bayern Monachium
Pozwoliłem sobie wrzucić, tylko zawodników w klasyfikacji strzelców, bo wydaję mi się, że rozegra się to pomiędzy nimi.
-
Aktualna już kolejka Bundesligi, która rozpoczęła się już wczoraj spotkaniem w Koloni, gdzie Werder przegrał po bardzo ciekawym meczu z gospodarzami -. Bardzo ciekawie zapowiada się starcie w Dortmundzie, gdzie odbędzie się walka o miejsce, które da bezpośrednio awans do LM.
-
@Byku-Duma-Warmii Nasuwa się też pytanie: czy Lewy dziś złamie granicę 30 bramek w sezonie w meczu z Darmstadt? Wiele na to wskazuje, wieści z szatni mówią, że cała drużyna będzie starała się mu w tym pomóc :clap_tone2:.
-
@Dovco_HandF
Zgadza się, ostatnia wypowiedz Mullera potwierdza to, że będą się starać pomóc Lewemu w zdobyciu tytułu króla strzelców. -
Po dzisiejszych meczach w Bundeslidze klasyfikacja strzelców wygląda następująco:
@Dovco_HandF said in Bundesliga (2016/2017):Top Scorers Bundesliga 2016-2017:
-
Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) - 28 goli
-
Robert Lewandowski (Bayern Monachium) - 28
-
Anthony Modeste (FC Koeln) - 25
-
Timo Werner (RB Lipsk) - 17
-
Mario Gomez (VfL Wolfsburg) - 15
Pozostały 2 kolejki do końca. Kto zdobędzie koronę króla strzelców?
-
-
@Dovco_HandF
Obie drużyny mają jeszcze ciężkie mecze do rozegrania i w sumie to kto wie kto zostanie tym królem strzelców, wcale bym się nie zdziwił gdyby nawet nim Anthony Modeste został. -
@Byku-Duma-Warmii Najsprawiedliwiej by było jakby cała trójka: Lewandowski, Aubameyang i Modeste zamknęli sezon z 30 bramkami na koncie. To chyba poza tym byłby ewenement i to nie tylko w niemieckiej lidze .