• Goedemiddag,

  Ik denk dat veel ervaren managers het irritant vinden dat je het spel zelf niet goed kan beïnvloeden. Je hebt bij tactiek wel een paar opties, zoals je middenvelder diepgaand laten spelen maar hoe weet je dan hoe goed ze verdedigen?
  In mijn ogen is het nu nog heel veel geluk hebben. Ik denk dat dat het spel weer een stuk uitdagender maakt.

  Kortom, mijn vraag is: Is het mogelijk of gaat osm er nog wat aan doen zodat je onder het kopje tactiek meer opties krijgt zodat je je als manager nog beter kan onderscheiden.


 • Ik begrijp zelf je punt enorm goed en denk dat het een goede toevoeging kan zijn voor OSM. Echter maakt dat het hele spel wel een stuk complexer. Volgens mij is één van de punten van OSM is dat het eenvoudig speelbaar moet zijn. Beetje tegenstrijdig in dat geval.


 • Ik denk nu dat het juist te eenvoudig is!

 • Moderator NL

  Op zich best interessant voor de wat meer tactisch georiënteerde mensen, maar je moet niet vergeten dat er ook een hele grote groep gebruikers zijn die in een paar minuten tijd hun team in elkaar zetten en verder weinig aandacht geven/hebben voor de tactiek. Als je dan ook nog eens per speler precies kan instellen hoe ze moeten staan of wat je wilt dat ze in een bepaalde situatie gaan doen maak je het wel erg ingewikkeld.
  Ook zou je dan ook nog eens extra informatie voor elke speler moeten toevoegen. Denk aan lengte van de speler, linksbenig/rechtsbenig en wat hun precieze positie is (linksback, rechtermiddenvelder etc.) En deze info moet dan tevens in de engine verwerkt worden.

  OSM is natuurlijk geen Football Manager. Ik denk dat de grote vraag is hoeveel extra opties je kan toevoegen aan de tactiek zonder dat het te ingewikkeld wordt.


 • Ik snap inderdaad goed dat het geen Football Manager kan worden, ik vind dat er nu te weinig mogelijkheden zijn waardoor het op een gegeven moment minder leuk en minder uitdagend wordt om osm te spelen.

  Daarom hoop ik dat er nog een aantal opties bijkomen zodat je je als manager toch net wat beter kan onderscheiden!

 • Moderator NL

  @De-Boterbloemen_NL

  Wat voor extra opties zou je dan zien toegevoegd worden?

 • Dutch Users

  ik heb ook zelfde vragen speel jaren Football Manager maar dit is heel anders volgens mij is dit zo eenvoudig dat ik voor me zelf heel moeilijk maak vooral die taktiek per linie is klote als je 4-3-3 speelt bijvoorbeeld staat daar voor aanvallers voorin blijven en tijdens tegenstander balbezit? ik wil middenvelders lekker kort voor defans maar ook dat ze de aanvallers helpen wat moet je in godsnaam voor dit doen

 • Dutch Users

  je leest ook overal als je aanvallend speelt of met hoge pressie speelt dat je dan niet terug kan schuiven met balkjes bijvoorbeeld aanvallers mee zakken nou dat is niet dus het geval je scoort meer en je hebt meer schoten met 4-3-3B als ik mij aanvallers laat zakken dan voorin blijven je kan het testen als je niet gelooft kan tog ook niet die combinatie dan aanvallen maar balkjes naar achter schuiven daarom joh word helemaal gek hier


 • @FC-Eddie_NL
  Inderdaad wat Diego aangeeft.

  Het liefst zou ik zien dat ik elke speler zelf kan regelen, hoe diegene loopt en of die aanvallend staat en wanneer die inzakt, maar ik weet niet of dat haalbaar is.

  Een klein voorbeeldje: Als ik nu 442-B speel, dan heb ik één verdedigende middenvelder, als ik mijn verdediging dan op diepgaan zet, weet ik niet of ze allemaal diepgaan of dat er nog één achterin blijft om de boel dicht te houden.

  Wat ik fijn zou vinden is dat de optie per linie wat beter geregeld zou zijn.
  Dus dat je per linie kan instellen wat de bedoeling is, dus het diepgaan, inzakken en positie vasthouden e.d.

 • Dutch Users

  @De-Boterbloemen_NL

  het probleem is eigenlijk de Taktiek per linie, en die balkjes bijvoorbeeld tempo hahah 1x aanraken is 80 tussen 100 wat doet die bij 80 1x aanrak en bij 100 no look pass zonder aan name ofzo word helemaal gek

 • Moderator NL

  Zijn er nog meer mensen die meer opties willen hebben voor het bepalen van de tactiek en zo ja, wat moeten die opties dan zijn?


 • Hierbij nog een voorbeeld, zou het fijn vinden als ik in kan stellen dat ik achterin blijf hangen en af en toe er snel uitkan of voorin blijven hangen, zulk soort opties!


 • @De-Boterbloemen_NL Achterin hangen en af en toe eruit komen kan je nu al wel instellen lijkt mij. Maar ik snap je punt!

  Misschien in de aanwijzingen per linie nog een aantal extra opties? Dat de spits bijvoorbeeld alleen voorin blijft en de buitenspelers mee helpen verdedigen of iets in die richting. (Bij een 4-3-3).

  Edit: Zie dat Boterbloemen dit al had aangegeven.

 • Moderator NL

  Heb deze suggesties doorgegeven aan Gamebasics.

 • Moderator NL

  Op dit moment zijn er geen plannen om extra opties toe te voegen aan de tactiek helaas. Wie weet in de toekomst.

  Wat vinden jullie van de tips die bij Match Experience gegeven worden? Zijn die bruikbaar? @De-Boterbloemen_NL @Diego-Simoene_NL @Thoadz_NL


 • @FC-Eddie_NL said in Meer invloed:

  Heb deze suggesties doorgegeven aan Gamebasics.

  Opzich is het niet heel veel werk voor de luie manager. Het is één keer goed instellen voor de luie manager en voor de actieve spelers kunnen ze de lol op door elke dag of vaker wat te switchen!

  Wlke tips bedoel je?

 • Moderator NL

  @De-Boterbloemen_NL

  In het Match Experience scherm geeft Kenneth aan het einde van de wedstrijd nog wat tips over je ploeg. Bijvoorbeeld over je speelstijl, formatie of captain. Zijn die tips bruikbaar voor jou om te gebruiken in de daaropvolgende matches?


 • @FC-Eddie_NL
  De tips die worden gegeven zijn over het algemeen best handig, maar hoe weet je nou precies wanneer er geen commentaar te geven is op je specialisten, speelstijl en dergelijke? Ik lees zelf (gelukkig denk ik) vaak dat hij fan is van deze tactiek en speelstijl en dat hij daarna begint te zeuren dat mijn tackle wat harder mag (ook al doe ik dat niet want ik heb geen zin in onnodige blessures en kaarten).

  Met andere woorden: Hoe weet je of jouw tactiek nou de juiste is?


 • De tips van Kenneth zijn soms ook waardeloos. Schiet er 3 vrije trappen in, zegt hij dat de specialist niet goed gekozen is.
  Ook toen ik vorig seizoen de oudste speler van mijn team met de hoogste rating ook nog, Schweinsteiger 32 jaar/ 85 algemeen, koos. Gaf Kenneth aan dat mijn aanvoerder te weinig ervaring en kwaliteit had..

  Dus ik weet niet of er wel wat te halen valt uit deze informatie die meneer Kenneth ons geeft.

 • Moderator NL

  @The-Master-Of-Dank-Memes_NL

  Als Kenneth aangeeft dat de tackles harder mogen speel je op voorzichtig/normaal met een hele milde scheids. Met een hele milde scheids kiezen de meeste managers voor agressief of, in sommige gevallen, zelfs extreem. De kans is namelijk een stuk kleiner dat je een rode kaart pakt met een hele milde scheids, al blijft die kans uiteraard altijd bestaan. Daarom geeft Kenneth aan dat de tackles harder kunnen.

  De juiste tactiek zal je voornamelijk uit de uitslag en verschillende zaken van je opponent (formatie, aantal schoten, info die de spion geeft) moeten zoeken. Wat Kenneth aangeeft blijven natuurlijk slechts wat tips voor je eigen team. Het geeft niet aan wat de juiste tactiek is. Dit zal iedereen zelf moeten proberen uit te vogelen.