(L)egia Warszawa
-
@jasiuk88 należy im się na 100lecie klubu. Grają w dodatku ładnie, efektownie i efektywnie, co dla nich najważniejsze, w tym rocznicowym sezonie. A wiesz, że jak donosi "Głos Wielkopolski": 100-lecie Kolejorza. W Poznaniu powstaje Muzeum Lecha Poznań...?
-
@dovco_handf czytałem właśnie i bardzo brakowało takiego muzeum na stadionie w Poznaniu. Stadion w Poznaniu jest to bardzo fajne miejsce ale będąc na zwiedzaniu stadionu w Gdańsku czy Wroclawiu takie muzeum to było fajne uzupełnienie wycieczki
-
@jasiuk88 said in (L)egia Warszawa:
mistrz Polski będzie tylko jeden w tym roku i po paru latach posuchy mistrzostwo wróci do Poznania
@jasiuk88 wróci albo nie wróci, to się jeszcze okaże. Na razie jeszcze chyba za wcześnie na rozdawanie medali
-
@cezarro Owszem za wczesnie na rozdawanie medali ale tak samo jak Ty masz nadzieje na mistrzostwo dla Legii tak samo ja mocno wierze ze jednak bedzie to Lech Oczywiscie nie odbieram szans Pogonii (ktorej kibicuje ze wzgledu ze jest to druzyna z mojego miasta) czy Rakowowi ktory jest bardzo stablinym klubem i fajnie sie rozwija. Nie zmienia faktu ze w obecnej formie ligi Legia szans na mistrzstwo nie ma za duzych a patrzac na potencjal druzyn raczej podium tez nie jest za wielka szansa.
-
@jasiuk88 nie, nie mam nadziei że mistrzem zostanie Legia bo realnie patrząc jest to już praktycznie niemożliwe. Pozostaje tylko walka o jak najwyższe miejsce w tabeli i o zdobycie Pucharu Polski ,tak aby ten sezon nie był kompletnie przegrany. To kto będzie mistrzem Polski jest mi w sumie obojętne ,jednak jeżeli mógłbym wybierać to chciałbym żeby była to Pogoń Szczecin.
-
@łuksal jakiś czas temu pojawiła się informacja że Mioduski ma ustąpić z funkcji prezesa. Nie bardzo chce się w to wierzyć ,ale zobaczymy.
Jeżeli jesteś zainteresowany to więcej info znajdziesz w tym artykule -
https://legionisci.com/news/87024_Zmian_w_Legii_ciag_dalszy_Mioduski_zrezygnuje_z_prezesury.html -
@cezarro ja wątpię że Miodulski zrezygnuje z fotela prezesa w tym momencie. Wprowadził nowego dyrektora sportowego i rezygnując teraz przydałby sie do klęski i przegranej swojej. Sądzę że jest on zbyt dumnym człowiekiem aby akurat w tym momencie zrezygnować. Dla mnie wersja badziej realna ze na koniec sezonu znajduje trenera który będzie miał prawdziwy warsztat (ciężko mi nawet o tym kto to mógłby być), zdobywa mistrzostwo i odchodzi w 2023 roku w glorii chwały.
-
Garść niechlubnych statystyk po ostaniej porażce z Wartą Poznań:
W meczu z Wartą Poznań Legia przegrała po raz 14. w obecnym sezonie. To nowy rekord porażek klubu w jednym sezonie w polskiej lidze. Dotychczas najgorsze dla warszawian były sezony 1936 i 1975/1976, gdy zespół przegrywał po 13 razy. Legioniści przegrali w tym sezonie 14 z 20 spotkań ligowych! Oznacza to, że drużyna przegrała 70 proc. wszystkich meczów w PKO Ekstraklasie.
Mistrzowie Polski mają fatalną liczbę punktów zdobywanych średnio w jednym meczu, wynosi ona zaledwie 0,9 punktu na mecz. Oznacza to, że Legia jest obecnie najgorszym mistrzem w Europie. Najlepiej punktuje Crvena Zvezda Belgrad, która zdobywa średnio 2,59 punktu na mecz, Legia zaś jest dopiero 40. w klasyfikacji najlepszych mistrzów w Europie. Wyprzedzają ją takie zespoły jak kosowska Prisztina (1,26 punktu na mecz) czy albańska Teuta Durres (1,05 punktu na mecz). Statystykę przedstawił na Twitterze Kamil Rogólski.
-
@dovco_handf said in (L)egia Warszawa:
Garść niechlubnych statystyk po ostaniej porażce z Wartą Poznań:
W meczu z Wartą Poznań Legia przegrała po raz 14. w obecnym sezonie. To nowy rekord porażek klubu w jednym sezonie w polskiej lidze. Dotychczas najgorsze dla warszawian były sezony 1936 i 1975/1976, gdy zespół przegrywał po 13 razy. Legioniści przegrali w tym sezonie 14 z 20 spotkań ligowych! Oznacza to, że drużyna przegrała 70 proc. wszystkich meczów w PKO Ekstraklasie.
Można zatem śmiało powiedzieć że jest to dla Legii "Rekordowy Sezon"
-
@cezarro A jak myślcie o transferze Goralskiego? Jest możliwy do realizacji? To go brakuje w Legii? Według mnie brakuje jednak rozgrywającego, ofesywnego pomocnika i to największy problem. Josue jest jaki jest, Kapustka zanim dojdzie do siebie trochę minie i to może być za późno już w tym sezonie ma walkę o utrzymanie...
-
@jasiuk88 said in (L)egia Warszawa:
@cezarro A jak myślcie o transferze Goralskiego? Jest możliwy do realizacji? To go brakuje w Legii? Według mnie brakuje jednak rozgrywającego, ofesywnego pomocnika i to największy problem.
W Legii brakuje przede wszystkim normalnego prezesa .
Jeżeli chodzi o piłkarzy to można by ze wszystkimi rozwiązać kontrakty ,bez żalu .
Temat transferu Góralskiego nie jest mi znany ,natomiast ciągle zapowiadany jest transfer Patryka Szysza z Lubina. -
@cezarro prezes to wiadomo że duży problem ale on utrzymania na boisku nie wywalczy co do Szysza to po pierwsze Legii nie stać na wykupienie go z Zagłębia (A pomimo że za pół roku kończy kontrakt to Zagłębie nie puści go za frytki juz odrzucili oferty poniżej 500 tyś € a Legia tyle nie zapłaci wir lepiej się zagłębiu opłaca Porębie i Sysza zatrzymać aby powalczyć o utrzymanie a i zawodnikom się opłaca pół roku pograć dla Zagłębia aby później przyjsc za darmo o dostać ładna sumę za podpis. Więc nie wierzę że takie transfery się uda zrealizować teraz. A o Góralskim donosił dziś Stanowski.
-
@jasiuk88 Po co im kolejne wydawanie kasy? Legia musi powalczyć w PP tym, co ma - ostatnia szansa na grę w europejskich pucharach. Co do Ekstraklasy, nie wydaje mi się, żeby z tym składem spadła o poziom niżej. W czubie ligi nie będzie, ale utrzyma się - jeszcze sporo kolejek do końca.
-
@dovco_handf said in (L)egia Warszawa:
@jasiuk88 Po co im kolejne wydawanie kasy? Legia musi powalczyć w PP tym, co ma - ostatnia szansa na grę w europejskich pucharach. Co do Ekstraklasy, nie wydaje mi się, żeby z tym składem spadła o poziom niżej. W czubie ligi nie będzie, ale utrzyma się - jeszcze sporo kolejek do końca.
Też jestem zdania że nie ma co oczekiwać na jakieś transfery do klubu ,chyba że w drugą stronę, tzn że ktoś może jeszcze odejdzie, tak jak ostatnio Luquinhas .