IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@huzar-shakir chyba ze jakis gracz kupi bo w kompa watpie
-
Sprzeda się, cenę opuściłem. Niedawno grając w hiszpańskiej lidze sprzedałem Benzemę za jeszcze większą kasę botowi, więc prędzej czy później zejdzie. Najwyżej obniże cenę do 60M, to i tak przyniesie mi 30M zysku
-
Cześć!
Dziś gram 2 kolejkę ligi Polskiej - Cracovia Kraków (45 milionów, główne siły to obrona, bramka, dość ok pomoc) - Górnik Łęczna (Mój brat 46 mln, Miażdżący Świetny atak, zaledwie 1 pomocnik i 2 obrońców na dobrym, równym poziomie co moi) Gramy dziś mecz. Zbroimy się po zęby, gram na wyjeździe a mój Brat już wziął zgrupowanie, do tego jeszcze gra u siebie.. Prawdopodobnie 4-3-3 lub 4-2-3-1. Gram 4-5-1 wymasterowane ze starych edycji jeszcze. Brać zgrupowanie na wyjazd? A co ważniejsze, wynik będzie wysoki po jego stronie?
-
@Sebastian-Forrester said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Cześć!
Dziś gram 2 kolejkę ligi Polskiej - Cracovia Kraków (45 milionów, główne siły to obrona, bramka, dość ok pomoc) - Górnik Łęczna (Mój brat 46 mln, Miażdżący Świetny atak, zaledwie 1 pomocnik i 2 obrońców na dobrym, równym poziomie co moi) Gramy dziś mecz. Zbroimy się po zęby, gram na wyjeździe a mój Brat już wziął zgrupowanie, do tego jeszcze gra u siebie.. Prawdopodobnie 4-3-3 lub 4-2-3-1. Gram 4-5-1 wymasterowane ze starych edycji jeszcze. Brać zgrupowanie na wyjazd? A co ważniejsze, wynik będzie wysoki po jego stronie?
Jak jest to ważny mecz dla układu tabeli to możesz wziąć. Jak nie to ustawi się defensywnie 451 i możesz ugrać remis, a przy odrobinie szczęścia wygrać:) Możesz też zaryzykować i zagrać ostro w zależności też od sędziego;)
-
@Sebastian-Forrester Ja bym nie bral zagral 451 defensywnie z gra z tulu i utrzymaniem przy pilce .. oczywiscie gra ostra
-
@Sebastian-Forrester Ja bym nie brał zgrupowania. Tak jak radzi @maloba. W zależności od sędziego zagrać agresywnie lub ostro, jeśli nie chcesz ryzykować to normalnie(ale jest różnica nawet spora pomiędzy normalną a agresywną grą). Masz bardziej równy skład, jest nawet w tedy szansa na remis lub nawet wygraną, ale nie będzie łatwo każdy element jest ważny w taktyce i może zadecydować o wyniku meczu. Dodatkowo możesz wziąć tajny trening żeby nie wiedział jak poszczególni piłkarze są ustawieni i część taktyki oraz bez zgrupowania.
Zgrupowania zazwyczaj są wskazane w ważnych meczach oraz najlepiej u siebie, gdyż często wygrywa gracz grający u siebie oraz nie warto brać na początku ligi zgrupowań, bo nie wiadomo kiedy jeszcze będzie potrzebne zgrupowanie. -
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi!
Postanowiłem zagrać 4-5-1, defensywnie z utrzymaniem przy piłce..
Postaram się napisać co ugrałem, ale to już jutro, bo kolejka o 0:00
-
Niestety, 3:0 dla Brata..
Ale nie jestem zły, zważywszy na to, że był to mecz na wyjeździe, wziął na mnie zgrupowanie.. Jest jeszcze mecz u mnie
Jeśli by ktoś pytał - Grałem 4-5-1, a on 4-4-2A
-
@Sebastian-Forrester Niestety. Może innym razem się uda. Przeciwko zgrupowaniu kiedy przeciwnik ma mecz u siebie i są podobne składy to ciężko wygrać.
W tej grze trzeba mieć wszystko dopracowane do 1 procenta najmniejsze szczegóły mogą zdecydować o remisie, przegranej lub wygranej.
Nawet nieraz jak ma się wszystko dobrze to pech/szczęście decyduję nawet o remisie, przegranej lub wygranej. -
Swoją drogą, jest gdzieś podgląd na to, ile dany sędzia wlepił już kartek? Mamy termometr, okej, ale coś mi się przypomina, że kiedyś gdzieś przypadkiem coś kliknąłem i miałem podgląd na sędziego. Sprawdzałem teraz w wersji na laptopie i nie ma tego. Może coś mi się uroiło?
-
@Danielek96 said in TAKTYKA WIGRY!:
Witam, gram w OSM bardzo krótko, dotychczas rozegrałem dwa sezony, jak myślicie jaką najlepiej taktykę zastosować w zespole 1-ligowym (WIGRY SUWAŁKI) ?
-
@Danielek96 Nie ma jednej taktyki co do danego zespołu. Gra się różnie, w zależności od przeciwnika, kadry swojej i przeciwnika, motywacji, kondycji, ustawienia przeciwnika, wyjazd czy u siebie, czy przeciwnik ze zgrupowaniem czy bez oraz sędziego
-
@Krokodyl-Amazoński było i zniknęło . Tez nie wiem gdzie to się klika i juz w sumie o tym zapomniałem . Może ktoś wie ?
-
@Krokodyl-Amazoński said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
coś mi się przypomina, że kiedyś gdzieś przypadkiem coś kliknąłem i miałem podgląd na sędziego.
Tak było w wersji 2.0 - potwierdzam :thumbsup_tone1:. Mamy jednak od jakiegoś czasu wersję 3.0, bez tego udogodnienia. Klikało się na nazwisko sędziego i pokazywała się cała historia jego "kartkowej pracy" w danej lidze.
-
@Dovco_HandF Może w takim razie warto do tego wrócić? Moim zdaniem to duże ułatwienie bo np. żółty i pomarańczowy sędzia to zawsze niewiadoma, czasami sypnie czerwem przy agresywnej grze, a zdarza się że nawet żółtej nie pokaże.Wrzucę posta do działu pomysłów.