IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@zkrystian said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Napastnicy "Tylko atak" Pomoc "Trzymanie swoich pozycji" Obrona " Głęboko cofnięta".
Jak tak wyjdziesz, to znaczy, że grasz na remis i jeśli to cię satysfakcjonuje, to OK.
Ale jeśli chcesz powalczyć o wygraną to wszyscy na swoich pozycjach lub jak masz napastnika z defem +30 to Napastnicy "Wspieranie drugiej linii" wg mnie oczywiście. ja tak gram jak chcę powalczyć o wygraną. Suwaki między 20 a 35% te pierwsze dwa, a ostatni ustawiam na szybkie podania, im lepszy zespół tym wyżej -
@Dovco_HandF hmm tak jak napisałem powyżej to chyba wszyscy sa na swoich pozycjach czy ja to źle rozumiem? Mam Ronaldo on ma 32 defa czyli jak ustawie zeby atak wspieral pomocnikow czyli "Wspieranie drugiej linii" mam większe szanse na zwyciestwo niż jak ustawie "Tylko atak" napastnika?
-
@zkrystian To zależy jakiego masz napastnika. Wg mnie jak bez defa to bez wspierania pomocy, ale jak ma defensywę +30 to koniecznie wspieranie pomocy, bo to po prostu defensywny napastnik . Ale co menadżer to inna koncepcja - nie ma jakiegoś generalnego poradnika, który powie jak coś jest na 100%.
-
Witam mam pytanko do Was tu zgromadzonych gram dzis pierwszy mecz polfinalowy w pucharze mistrzow na wyjezdzie i zalezy mi na tym zeby wysoko wygrac. Wartosc mojego zespolu to 467mln przeciwnika 653mln. Typ zagra na 100% ustawieniem 433A skrzydlami krycie strefa pulapka ofsajdowa nie poniewaz caly turniej gra takim ustawieniem. Planowalem zagrac 422A lub B skrzydlami ewentualnie 343B. Jakie macie pomysly na skontrowanie jego ustawienia? Z gory dzieki za pomoc
-
@MatekBezGatek Różnica skladów 200 mln, mecz na wyjezdzie. Raczej bym się nie odwazyl grac ofensywnie tylko wybrałbym coś w stylu 4-5-1 i defensywnie. Dodatkowo zgrupowanie. O wysoką wygraną raczej ciężko, ale to moja opinia.
-
@zkrystian 523A taktyka: gra z kontry, tylko atak zabezpieczenie obrony gleboko cofnieta obrona, krycie strefa, pulapka nie, pressing 58, styl def 30, tempo 79, taka taktyka bedzie dobra?
-
@MatekBezGatek said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@zkrystian 523A taktyka: gra z kontry, tylko atak zabezpieczenie obrony gleboko cofnieta obrona, krycie strefa, pulapka nie, pressing 58, styl def 30, tempo 79, taka taktyka bedzie dobra?
Hmm nie testowałem jej nigdy jestem zwolennikiem 451 oraz 4231 więc nie pomoge Ci przy niej zbyt duzo. Ale na pewno coś znajdziesz na poprzednich stronach na jej temat.
-
@MatekBezGatek Ja bym dał drugi suwak na 20. zamiast 523 możesz spróbować 532
-
@krystian16061994 juz po fakcie troche 2-2 wynik ale z obozem z tym ustawieniem jakie wyslalem pytanie jakie teraz ustawienie na gre u siebie? cos bardziej ofensywnego czy moze tez def?
-
@MatekBezGatek jeśli masz gorszy zespół tylko defensywa
-
Mam pytanie, jaka jest w miarę dobra formacja, a za razem taktyka, przeciwko botowi?
-
@Nawałka_57 433b skrzydła
-
@Nawałka_57 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Mam pytanie, jaka jest w miarę dobra formacja, a za razem taktyka, przeciwko botowi?
Spróbuj tego:
@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Na wasze życzenie (czemu na piszecie na forum, tylko spamujecie mi pocztę ) - alternatywna taktyka dla 433a:
433b Podania
Zagram tak dziś z ciekawości z botem w bitwie rankingowej, przy czerwonym sędzi jednak zmienię wejście w przeciwnika na normalne. -
Lubicie grać pięcioma napastnikami? Jest takie ustawienie, którym możecie się pobawić:
3232 Strzały z każdej flanki
-
@Dovco_HandF Nie jestem jakimś geniuszem taktycznym, ale to 3-2-3-2 wygląda tandetnie
-
@Dovco_HandF Ja ostatnio kilka razy zagrałem 325,różnie to wyglądało.
-
@Ochowiak said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
to 3-2-3-2 wygląda tandetnie
Znasz jakieś inne, lepsze, mocniejsze.... nietandetne niż to z Osm Przewodnika na Androidzie?
-
@krystian16061994 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Dla mnie to zbyt egzotyczne
-
@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@krystian16061994 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Dla mnie to zbyt egzotyczne
No więc właśnie Są formacje, których nie ma sensu ruszać i moim zdaniem 3232 do nich się zalicza
-
@Ochowiak Masz rację, nie jest to taktyka do gry o mistrzostwo Polski, ale na boty rozrywkowo, nadaje się