IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
Cały czas obserwuje, do meczu jeszcze sporo czasu. Jeszcze myslę o 4231 ze strzałami. Na wyjazdy to zabójcza taktyka
-
1Właśnie o tych dwóch taktykach pomyślałem na początku, w sumie może jednak zagram 451. Ogólnie zauważyłem, że na niższe cele sprawdza się 352. Gram Chile. Zremisowałem z Hiszpanią i wygrałem z Brazylią, kadry mają o kilka razy mocniejsze.
-
@pimus1910 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@SirSosna
Zagraj 451 i masz pewne 3pkt@SirSosna Zgadzam się i jeśli udało Ci się kupić dobrego 5 pomocnika w tedy nawet jest bardziej pewne niż 4-4-2 jest dobre na tych zawodników co posiadasz. Bo widzę że te 4-4-2 masz do poprawy i chyba pewniejsze będzie zagranie 4-5-1 strzały. Tylko jeden z minusów 4-5-1 jest sporo remisów.
-
@SirSosna said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
1Właśnie o tych dwóch taktykach pomyślałem na początku, w sumie może jednak zagram 451. Ogólnie zauważyłem, że na niższe cele sprawdza się 352. Gram Chile. Zremisowałem z Hiszpanią i wygrałem z Brazylią, kadry mają o kilka razy mocniejsze.
Nie ma reguł czy niższy cel czy wyższy cel. Liczy się jakie posiadasz umiejętności taktyczne oraz ważny też jest skład. Jak byś popatrzył np. ja gram z najgorszymi celami i mam lepsze składy niż 1. (Wiadomo nieraz się zdarza że ktoś ma lepszy skład ode mnie)
-
No wiadomo, tylko, że w tamtej lidze transfery są zablokowane
-
Jaka taktyka jest dobra na 433
-
Zdecydowanie 451 cześto sieje popłoch w ustawieniu 433 :thumbsup_tone1:. Uważacie inaczej?
-
@SirSosna Twój przeciwnik raczej ma małe szanse, widać że nie ma doświadczenia jeszcze. Przy 343B i grze skrzydłami jedyna rozsądna opcja to krycie strefą. Indywidualne się nie sprawdza. Pamiętaj też o odpowiednim ustawieniu graczy ofensywnych i defensywnych na nominalnych pozycjach.
-
@Dovco_HandF
Tak zgadza się 4-5-1 jest bardzo mocno na ustawienie 4-3-3, ale również można więcej zaryzykować i zagrać neutralnie 4-2-3-1. -
@Byku-Duma-Warmii 4231 przeciw 451 to bardziej u siebie.
-
@huzar-shakir
Chodziło mi, że 4-2-3-1 to także dobra kontra na formację 4-3-3 :slight_smile:. -
@Byku-Duma-Warmii pewnie że tak,jednak zależy też jaką siłą kadry dysponujesz oraz z kim i gdzie grasz.
-
@huzar-shakir
Dokładnie tak, w OSM-ie trzeba wszystko uwzględnić :slight_smile:. -
@huzar-shakir w tej grze kazdy kazdego wszedzie moze ojechac i nie bedzie w tym nic dziwnego .
-
Mecz zakończył się bezbramkowym remisem. Nie jest źle, ale mogło być lepiej Teraz czas na meczyk z najtrudniejszym rywalem pod względem wyjściowej 11, czyli Man Utd. Gram u siebie, przeciwnik postawił na 442b skrzydłami z gryciem strefowym bez pułapki ofsajdowej. Ja postanowiłem zagrać formacją 433a, taką taktyką.