IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@Michał-Kubik jesli grasz z osoba ktora ma doswiadczenie graj 451 ale jesli to swierzak to 433 i ultraofensywa nie pozalujesz
-
@Michał-Kubik
No do 451 najlepsze strzaly -
@maloba
Gra w pucharze, więc boisko neutralne. -
OK więc 4-5-1 co z grą w linii ? Jak najlepiej dla tej fromacji?
-
@Michał-Kubik 451 to ustawienie raczej defensywne , więc jak myślisz ? pomoc powinna iść ostro do ataku ? czy lepiej jak wspomoże obrońców ? lub też bronić środka pola ?
Jak by każdy podawał tutaj gotowce z ustawieniem to gra nie miała by sensu , to nie Ty byś wygrał tylko kolega który za Ciebie ustawił formację
Powodzenia przyjacielu .. -
Heh spoko tylko że ja gram w to miesiąc i chciałbym conieco podłapać ustawień do tej gry... puchar to nie liga, porażka, odpadasz dlatego szczególnie pytam o ten mecz a z tego co wiem to forum gier powinno służyć pomocą... przecież tym ustawieniem nie wygram wszystkich meczów hehe ^^
-
@Michał-Kubik Oczywiście każdy chce wygrać , ale popatrz na to z innej strony , jeśli zaczniesz od razu wszystko wygrywać to gra się szybko znudzi , a jak przegrasz puchar to zrezygnujesz z dalszej gry? nie sądzę .
Masz już dosyć dużo podpowiedzi , to aby zagrać 451 defensywnie , żadne skrzydła czy podania tylko strzały jak kolega @Hustin-Doffman podał , tu już masz 50% kompletnego ustawienia na to aby odnieść sukces ..
-
@Michał-Kubik
Co do usatienia taktyki -- to najlepiej tak jest ustawić poszczególne formacje na boisku:- napastnicy - tylko atak
- pomocnicy - wspierać atak
- obrońcy - zabezpieczać tyły
Teraz ustawienie suwaków należy do Ciebie, jeśli dobrze ustawisz, będziesz mógł cieszyć się ze zwycięstwa. Pamiętaj, że to właśnie suwaki odgrywają największą rolę w taktyce.
-
@Byku-Duma-Warmii a widzisz ja preferuję każdy na swoich pozycjach
-
@daroo933
No to super. Kolega będzie miał wybór jak ustawić pomocników, więc to jego decyzja zaważy na wygranej bądź przegranej. -
@Byku-Duma-Warmii cha..można i pomocą w tył zagrać
-
@huzar-shakir
Pewnie, że można, teraz już od @Michał-Kubik zależy jak ustawi swój zespół. My mu rady daliśmy. -
@Byku-Duma-Warmii ja lubię 451 z pomocą w tył.I nie ukrywam czuję się z tym dobrze.Wiadomo,że należy jeszcze dostroic pewne szczegóły
-
Witam jestem nowy to mój pierwszy wpis
Gram dzisiaj mecz u siebie West Brom vs Swansea
Swansea prowadzi mój kolega użyłem szpiega i gra on 433a ,gra skrzydlami , idywidualne,spalone - nie , agresywnie
Dodam że gram u siebie a jego zespól jest droższy o 1/3 od mojego
Jak się ustawić żeby wygrać
Mam mocniejszy atak,troche słabszą pomoc i dużo gorszą obrone -
@zbychu22 czyli trochę słabo zacząłeś... Najpierw wzmacniaj bramkarza, oraz pomoc i obronę. Na początku ligi nie zagrasz 433 by używać dobrych napastników. Ja również bym polecił 451, choć skoro masz tylko atak dobry to możesz spróbować 442 ewentualnie. Jest też opcja wrzucić tych Twoich napastników w miejsce wysuniętych dwóch pomocników w formacji 451.
-
@zbychu22
Najlepszym wyborem będzie zagranie --, tak jak kolega wyżej powiedział by zamiast pomocników tych najbardziej wysuniętych wstawić napastników :fingers_crossed:. -
@Byku-Duma-Warmii
napastników -
@havsky
Tak masz rację, już poprawione, nawet nie zauważyłem, że źle napisałem, dzięki za poprawienie :fingers_crossed:. -
@havsky Grałem już kiedyś w OSM w starszą wersje ale nie przejmowałem sie taktyką nigdy nie wiedziałem czy ma to jakiekolwiek znaczenie, teraz zacząłem grać znowu siedzie od 10 do 20 w pracy mam duzo czasu i mam w tej chwili pod sobą 7 klubów ale wszędzie dopiero liga się zaczyna a na tym jednym koncie dołączyłem do ligi około 20 kolejki dlatego jestem zacofany