IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@huzar-shakir Bo to jest gra?
-
@Dovco_HandF zależy,ale chyba,choć szkoda,że niektórzy muszą za tę grę słono płacić.
-
@huzar-shakir Niektórzy o nie grają w bitwach, nie muszą...
-
@Dovco_HandF ...ha,u mnie w grupie jak wskoczymy do 3 poziomu bitwa zaplanowana.na styczeń:D
-
@huzar-shakir Super, ale to nie jest temat o płatnościach i bitwach tylko o taktykach i ustawieniach w OSM, prawda? :older_man_tone1:
-
@Dovco_HandF Jerzy ,sam nawiązałes do tematu bitew:D,ale spoko:)
-
@huzar-shakir Jasne, ale to była odpowiedź na twoje pytanie. Niepotrzebna, bo schodzimy z tematyki topiku. A wolałbym, żebyśmy zostali w tym temacie tylko i wyłącznie sprawach związanych bezpośrednio z niuansami gry :thinking:
-
@Dovco_HandF jasne ,staff
-
@huzar-shakir Co jest lepsze 433A czy 433B twoim zdaniem i dlaczego?:thermometer_face:
-
@Dovco_HandF Co jak co,ale ty wiesz,że ja nie grywam 433"A":D.
-
@huzar-shakir Dlaczego wolisz 433B właśnie, a nie 433a?
-
@Dovco_HandF Może bym wolał 433A od 433B gdybym nim grał:D.A tak to jak mam się wypowiedzieć na ten temat skoro nie mogę tego nawet porównać?Jedyne co można przyuważyć to małą różnicę w ustawieniu pomocników.Albo i dużą,zależy z której strony na to patrzeć:D
-
Po wyrównanym (w statystykach) meczu przegrałem 2-1, bramkarz dostał note 5, czy to znaczy że wpuścił "szmatę"?
Generalnie mój podstawowy bramkarz ma srednią 6.6, mimo że teoretycznie jest najlepszy w drużynie. Co moze być przyczyną? ustawienie taktyki? obrońców? krycie? -
@Didierluk To jest trochę tak jak w meczu realnym. Słaby mecz zdarza się każdemu zawodnikowi. Oczywiście są taktyki gdzie gracze brylują, a inni przez taktykę słabo się prezentują. Jeśli chodzi o wygranie lub przegranie jest wiele zależnych( umiejętności piłkarza(cała drużyna), taktyka, motywacja, kondycja i wyjazd czy u siebie czy zgrupowania i zależne oczywiście od przeciwnika.
-
Witam,
Mam pewien problem co do mojej taktyki... oddaje, dużo strzałów , mam posiadanie piłki 60% do 40% na moją korzyść a mimo to odnoszę niespektakularne zwycięstwa(1:0; 2:0) albo nudne remisy (1:1; 2:2). Wróciłem do gry OSM po dłuższym czasie i zauważyłem, że na tym nowym silniku duże znaczenie ma dobór odpowiednich zawodników do taktyki. Nie bez przyczyny w ustawieniach skauta można sobie dopierać każdy styl zawodnika (atak,obrona, zrównoważony) Zgadzacie się?
Reasumując, macie jakieś pomysły na mój problem? Gram Genuo i w miare szybko(po 4 kolejkach udało mi się, złożyć fajny team) pierwsza jedenastka ma skilla w granicy 80-90,są to młodzi zawodnicy , których w większości z Was lubi z tego co wyczytałem ^^ hehJakimi taktykami Wy gracie?
Pozdro dla fanów SerieA
-
@jachooon Zwycięstwo to zwycięstwo, ważne żeby dużo nie przegrywać. Tak jak huzar wspomniał 451 dużo osób gra, ja czasami grywam 541. 433 można słabszych menago pocisnąć, 442 także, choć na mocniejszych też działają. Zależy jakimi taktykami grają przeciwnicy.
-
Pamiętam, gdy zaczynałem grę, to formacja 4-5-1 i strzały z dystansu kosiła wszystko, później te 4-3-3 i 3-4-3 gre skrzydłami robiło furrore.
Obecnie gram Atalantą, i po 5 kolejkach zbudowałem drużynę, która może konkurować z najlepszymi, dzięki nowej strukturze przeprowadzania transferów. Komputer skupuje wszystko, z przebitką, nawet powyżej 100 %. Poszli na łatwiznę, choć z drugiej strony gra trochę się ożywiła dzięki licznym transferom.
Rozumiem, ze obecnie też gracie 4-5-1 i strzały z dystansu?
Co dla Was znaczy z lepszym przeciwnikiem? Chodzi głównie o statystyki zawodników wyjściowej jedenastki? -
@jachooon Rzeczywiście, w ostatnich Mistrzostwach Polski, które rozgrywaliśmy w lidze Pokemonów udowodniliśmy sobie wszyscy, że 451 ze strzałami króluje, choć są menadżerowie, którzy z powodzeniem graja odmiany skrzydłami 433 czy 343. A i 4231 jest bardzo mocno jak i różne warianty 541 czy 442 :thumbsup_tone1:.
-
Gram u siebie wartość zespołu 417 mln / przeciwnik 675 mln.
Przeciwnik gra 4-4-2 A , podaniami , agresywnie, krycie strefowe bez spalonych.
Zagram defensywnie 4-5-1 prawdopodobnie strzały z każdej pozycji bez agresywnych wejść ponieważ sędzia pomarańczowy mocno. W linii napastnicy tylko atak , pomocnicy na swoich pozycjach , głęboko cofnięta obrona. Czy macie jakieś wskazówki dla mnie ? Coś zmienić coś dodać ?