IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
A teraz chcę wam pokazać 451, kiedy drużyny prezentują zbliżony poziom czyli powiedzmy, że różnica pomiędzy nimi nie wynosi więcej niż 100 mln na początku ligi. 451 to klasyka wersji OSM 3.0 bije wszystko i wszędzie, jest damka w szachach, dobra na wszystko, ale i 451 można zaszachować, choć nie jest o to łatwo. Wytłuszczam: to nie moja propozycja tylko Poradnika OSM z mojego Androida. Nie wiem czy to jest dobre, czy złe - przekonajmy się.
451 Strzały
I pokazowy mecz z tym ustawieniem u siebie, rywal dobrej klasy z AMP: @Pakooo00 zagrał ofensywnie na wyjeździe i skończyło się jego porażką. Ładne statystyki w tym przypadku wykręciło to ustawienie z Przewodnika.
-
Dziś zaprezentuję wam dobre, mocne, ofensywne ustawienie. To:
442b podania
I mam dla was 2 warianty wyrżnięte z Przewodnika OSM w moim telefonie. Oto one.
Sparing z moimi kolegami z grupy w turnieju CCWE (grupa 7A). Nie widziałem, co i jak mieli ustawione:
i
oraz to drugie ustawienie przy warunku, że nasze drużyny są wyrównane. Nie wiem czy moja drużyna jest faktycznie silniejsza, ale przyjąłem, że grając u siebie mam przewagę boiska nad wypasionym z celem nr 1 Liverpoolem huzara, co nam równoważy siły:
Oczywiście są to tylko poglądowe mecze. Aby wyrobić sobie zdanie na temat danej taktyki/ustawienia należało rozegrać nią ze 100 meczów w domu na wyjeździe, dopiero wówczas można wyrobić sobie jakąś zbliżoną prawdzie opinię: czy to jest dobre, czy nie .
Ja preferuję przy ustawieniu 442b grę skrzydłami, ale Poradnik OSM radzi grę podaniami. Sami oceńcie, co jest lepsze.
-
@Dovco_HandF czy mogę prosić o przesłanie taktyki 541A lub 541B z przewodnika na Androidzie w odpowiedzi do tej wiadomości? Ewentualnie proszę o porady dotyczące grania tą taktyką, bo bardzo dawno nią nie grałem. Jutro walczę z Shakhtarem o krajowy puchar i moi przeciwnicy mają dużo droższy podstawowy skład (Shakhtar- 267,5 mln; ja- 134,5 mln w przeliczeniu na podstawową, najlepszą 11), więc muszę postawić na silną defensywę.
PS. Sprawdziłem na słabszych przeciwnikach taktykę 433A skrzydła z przewodnika OSM na Androidzie i potwierdzam, że daje radę. Wygrałem 5 ostatnich meczów tą taktyką:
-
@Denzelon Oczywiście, sam często na wyjazdach używam 541 a lub b, to bardzo dobre ustawienia. A co nam serwuje w tym temacie Osm Przewodnik na Androidzie jak nasza drużyna przynajmniej teoretycznie jest słabsza od rywala? Zobaczmy najpierw:
541a kontra
-
A poniżej to drugie ustawienie i taktyka na życzenie @Denzelon, ze strzałami z każdej pozycji:
541b Strzały
-
541b Strzały
Mecz pokazowy w lidze AMP #2 z potencjalnie silniejszym rywalem:
-
Rywal szykuje na was zgrupowanie i dylemat co teraz? Zużyć swoje czy ryzykować bez? A może jest "coś" co zneutralizuje rywala bez wydawania monet? Otóż Osm Przewodnik na Androidzie proponuje nam takie cudeńko, podobno działające na zgrupowania rywali:
4231 Strzały
-
Rywal szykuje na was zgrupowanie i dylemat co teraz? Zużyć swoje czy ryzykować bez? A może jest "coś" co zneutralizuje rywala bez wydawania monet? Otóż Osm Przewodnik na Androidzie proponuje nam takie cudeńko, podobno działające na zgrupowania rywali:
4231 Strzały
Nadarzyła się mi dzisiaj okazja sprawdzenia w praktyce tej taktyki ponieważ rywal odpalił na mnie obóz. Statystyki z tego spotkania przedstawiają się następująco :
Wartość kadry przeciwnika 325 mln , mojej 424 mln , zatem przewaga wartości kadry była po mojej stronie. W sumie jak na mecz na wyjeździe przeciwko obozowi to rezultat całkiem dobry, więc zapewne użyję jeszcze tej taksy przy kolejnej okazji.
-
@Cezarro said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
W sumie jak na mecz na wyjeździe przeciwko obozowi to rezultat całkiem dobry, więc zapewne użyję jeszcze tej taksy przy kolejnej okazji.
Można nawet pokusić się o tezę, że był to pechowy remis przy tak mocnych statystykach w wywiadowym meczu w dodatku przeciwko zgrupowaniu
-
Dostaję od was na poczcie wiele zapytań o Długie piłki, i wiecie co, mam coś dla was:
424b Długie Piłki
Wypróbujcie, szczególnie jak gracie na wyjazdach przeciwko liderom lig lub celom nr 1 z silniejszymi od was wyjściowymi 11-tkami.
-
Zmorą dla wielu menadżerów jest mocne 451. Jak je pobić? Osm Przewodnik na Androidzie ma i na to radę!
523A Długie piłki
-
Na wasze życzenie (czemu na piszecie na forum, tylko spamujecie mi pocztę ) - alternatywna taktyka dla 433a:
433b Podania
Zagram tak dziś z ciekawości z botem w bitwie rankingowej, przy czerwonym sędzi jednak zmienię wejście w przeciwnika na normalne. -
Zapytacie, a co jeśli drużyny są wyrównane?
433b Podania
-
Dzień dobry Panowie. Co polecilibyście zagrać u siebie przeciwko 443 A. To samo zagrać co przeciwnik czyli 443A skrzydłami czy może zagrać 451 defensywnie strzały z kazdej pozycji . Siły są bardzo wyrownane w wyjściowej 11 może gorszego mam jednego grajka. Jedyna moja przewaga to stadion rozbudowany na drugim poziomie czyli +4%
-
@Didierluk said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
U siebie z podobnym składem zdecydowanie graj ofensywnie 433, jesli masz sprawdzone. Te 4% to tylko murawa, własne boisko daje dużo więcej
Zgadza się w 100% , ciśnij u siebie 433 , a jak jakiś ważny mecz to odpalaj obóz
-
@Cezarro A co jesli gram u siebie ale nie wiem jakim ustawieniem gra przeciwnik? tez grac 433? Sklady mamy zblizone stadion mam na 1 wiec tylko 2%
-
@MatekBezGatek said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@Cezarro A co jesli gram u siebie ale nie wiem jakim ustawieniem gra przeciwnik? tez grac 433? Sklady mamy zblizone stadion mam na 1 wiec tylko 2%
Przecież możesz użyć szpiega , wtedy się dowiesz , a gdy przeciwnik odpalił tajny trening czyli zablokował możliwość podglądu swojego ustawienia na mecz, zobacz jakimi ustawieniami grał najczęściej w poprzednich meczach.
-
Ciekawy temat na forum angielskojęzycznym się pojawił: OSM Tactics Guide - Request/Info
-
Przeciwnik gra 4-5-1 . Ja gram u siebie składy mamy podobne żeby nie powiedzieć takie same.
Zagram również 4-5-1 z tym ,że jak byście polecili ustawić pomoc?
Napastnicy "Tylko atak" Pomoc "Trzymanie swoich pozycji" Obrona " Głęboko cofnięta".
Tak myślałem żeby wyjść