• Dutch Users

  Is er eigenlijk een scoutingslimiet? Ik speel momenteel in de Australische competitie. Nu zijn de voorbereidingsdagen voorbij en heeft één manager al een kern (via scouting) om U tegen te zeggen.

  0_1521541544226_2018-03-20 11_22_26-Selectie - OSM.jpg

  0_1521541551785_Inked2018-03-20 11_23_02-Selectie - OSM_LI.jpg

  Een verschil in spelerskern van 120 miljoen nog voor er één wedstrijd gespeeld is, is toch te absurd om los te lopen? Van competitiviteit, sportiviteit en collegialiteit geen sprake meer. Dit is haast het kampioenschap kopen.


 • Leg mij even uit wat hier niet competitief aan is en waarom iemand collegiaal moet zijn? Hij steek veel tijd is de scouting (of bosscoins), part of the game.

 • Moderator NL

  @luis-rio-garcia_nl

  Er is geen limiet hiervoor. Het is allemaal afhankelijk van hoeveel geld je in je clubkas hebt en/of hoeveel Bosscoins je hebt en hoeveel je ervan wilt spenderen aan het kopen van spelers via de scout of transferlijst.

  Als je wilt vermijden dat managers spelers kunnen kopen door er extra veel Bosscoins tegenaan te gooien voor het kopen van 1 speler (clubkas compensatie), dan zal je een eigen competitie moeten opzetten en de Clubkas compensatie optie uit moeten zetten. Dan kunnen managers alleen spelers kopen als ze genoeg clubkasgeld ter beschikking hebben.


 • Geldklopperij is het. En dan noemen ze dat dan realistisch...


 • "pay-to-win"
  The sad truth of the free-to-play business model.

 • Dutch Users

  @joost-sœter_nl

  1. Je start als gebruiker met de gedachte dat je in een competitie gaat waar je een bepaalde doelstelling dient te behalen. Hierin bepaal je hoe hoog je de lat voor jezelf als manager legt. Plaats 1, 3, 4, 7, ... naarmate de gekozen club. Daar de competitie start met ongeveer gelijke middelen of op zijn minst overbrugbaar zijn qua verschillen in niveau. Als er dan een manager is die al in de voorbereiding een volledig elftal aankoopt die +80 of +90 zijn - door middel van boss coins en de scouting - en bovendien die spelers nog onder de 25 zijn (makkelijk trainbaar + reken er maar op dat ook de traininguitbreidingen al met boss coins zijn geüpgraded), is dat duidelijk een deel van de competitiviteit en aantrekkelijkheid wegnemen uit de desbetreffende competitie.

  2. De managers die dan clubs hebben met de doelstelling om 1ste te worden, worden in dat geval benadeeld. Wat de waarden van de spelers waarmee je start liggen tussen de 55 - 65. Ten opzichte van een manager die dan zijn club gekocht heeft met allemaal +80 of + 90 spelers, wordt het dan al enorm moeilijk om die doelstelling ooit te behalen. Al zeker als deze manager een iets of wat goede tactiek heeft.

  3. De Australische competitie duurt 18 speeldagen (21 met de beker) en de gemiddelde waarde van een speler in de competitie ligt rond 1 miljoen. Dus heel snel heel veel geld ophalen in de clubkas is haast onmogelijk. Dus tegen dat de andere managers een ietwat competitief elftal hebben, is de competitie voorbij. Wat niet de bedoeling moet zijn.

  4. Het is niet omdat iemand boss coins aanschaft dat die een vrijgeleide moet krijgen om op deze manier een team bijeen te kopen binnen een termijn van 2 dagen. Net zoals iemand die voor honderden euro's boodschappen heeft aangeschaft, niet ineens de vrijgeleide krijgt in de winkel om iedereen voor te steken aan de kassa die voor een klein bedrag iets heeft aangekocht. Als diegenen die boss coins aankopen dit privilege krijgen om vrijuit alles in één korte rush aan te schaffen (noem het maar zo goed als legaal cheaten), dan is dit zelfs een vorm van discriminatie ten opzichte van de managers die weinig of geen boss coins aanschaffen.

  5. Je zegt "part of the game". Dat kan wel zo zijn, maar niet op deze grootschalige manier. Als er stelselmatig door de competitie heen progressie wordt gemaakt tot dit soort teams, dan kan ik daar prima en makkelijk mee leven. Vandaar zou een in-game controle op dit soort mistoestanden veel beter zijn.

 • Moderator NL

  @luis-rio-garcia_nl

  Het is zeker niet realistisch nee, maar dit komt gewoon doordat de game free-to-play is. Gamebasics zal dus op andere manieren winst moeten zien te maken. De clubkas compensatie en het afkopen van timers zijn dit soort manieren. Lees mijn vorige post over wat je kunt doen als je niet wilt dat je tegenstanders de mogelijkheid hebben om er heel veel Bosscoins tegen aan te smijten.

  Hier gaat in ieder geval niets aan veranderen.