Timers kloppen niet part 2


 • Vind het een beetje jammer dat een topic wordt dichtgegooid met een kul argument. Ik heb het over het volgende topic:

  https://forum.onlinesoccermanager.nl/topic/30399/timers-kloppen-niet

  Afbeelding uit dat topic:

  alt text

  Als antwoord wordt daar verwezen naar een ander topic waarin het volgende staat:

  Deze problemen worden volgens Gamebasics niet veroorzaakt door een bug, maar door trage communicatie van je PC/telefoon naar de server van GB. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de klok op je PC/telefoon net niet helemaal correct loopt met de systeemtijd van de server.

  De pushnotficatie dat een timer gebaseerde actie voltooid is, maar toch nog een paar seconden nodig heeft, zal vermoedelijk ook door een van de bovenstaande situaties komen.

  Hieronder een voorbeeld van GB:

  "info of training start arrives on server at 08:00 (server time) while it's only 7:58 on your PC. It returns the info that training should end at 16:00. Contdowntimer is then set on your PC to finish at 16:00, and on your PC counter is set as 08:02 (so he can finish at 16:00h)"

  Zoals te zien is op de afbeelding treft dit probleem niet alle timers, maar slechts 1.

  Het volgende argument kan direct de prullenbak in, want als dit het geval zou zijn dan hadden alle 4 de timers het moeten vertonen:

  Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de klok op je PC/telefoon net niet helemaal correct loopt met de systeemtijd van de server.

  Het voorbeeld van GB is daarbij dus ook nutteloos te noemen.

  Dan blijft er over:

  door trage communicatie van je PC/telefoon naar de server van GB

  In plaats van het sluiten van het topic, zou kunnen worden nagevraagd of dit op zowel de app als de web versie voorkomt. Zou wel heel toevallig zijn als 2 devices 'traag communiceren' (lijkt GB wel, die communiceren sowieso niet). Eventueel een paar keer de pagina refreshen om te kijken of het zo blijft of niet.

  Er zijn talloze gebruikers met dit soort dingen, dus dit is een probleem wat (al langer) speelt. Ik denk eerder dat de systeemtijd van de server afwijkt van de atoomklok. Helaas kunnen wij als gebruikers dat niet controleren.

  Daarbij begrijp ik niet waarom er gebruik wordt gemaakt van de systeemtijd van een gebruiker. Kan makkelijk allemaal serverside toch? Zou direct het probleem met de weekendacties kunnen verhelpen dat mensen benadeeld worden die eerder (in het geval van dit weekend) de scout op pad hebben gestuurd.

  Info of training start arrives on server

  Als die betreffende waarde in het geval van een training + 28800 seconden bevat, is de training klaar. Ongeacht wat de systeemtijd van een gebruiker aangeeft. Wanneer er een weekend actie is, gooi je in die check het aantal seconden naar beneden waardoor bij iedereen de timers direct kunnen worden aangepast.

  Topic zal vast wel weer gesloten worden, maar GB, leg de problemen eens bij jullie zelf. Krijgen nu te horen dat het aan ons ligt, maar een oplossing om het dan aan onze kant op te lossen is er ook niet.

 • Moderator NL

  @vertrigo_nl

  Met alle respect Timo, maar als het echt een bug zou zijn, zou er dan niet constant een of meerdere timers verkeerd moeten staan? Dat is volgens mij niet het geval. Het gebeurt af en toe dat er een timer iets langer duurt, en dan hebben we het ook maar over een aantal seconden.

  Daarnaast ben ik niet degene die verzint dat het geen bug is of dat bovengenoemde oorzaken de boosdoener zijn. Hier komt Gamebasics zelf mee. Ik ga er vanuit dat zij, wat bugs betreft, geen dingen uit hun duim gaan zuigen. Als GB dus aangeeft dat iets geen bug is, ga ik ervan uit dat het ook daadwerkelijk geen bug is. De devs hebben er immers het beste kijk op of iets wel of geen bug is.

  Ziet het er raar uit? Ja best wel. Zouden de devs dit 'probleem' misschien niet kunnen fixen? Misschien wel, maar bij alle bugs waarbij de devs moeite hadden om iets te fixen, werd dit gewoon netjes intern gemeld door GB. Daar is hier geen sprake van. Bij je vorige topic, die ik had doorgegeven aan GB, was het antwoord: 'geen bug'

  Geen idee wat ik verder dan nog zou moeten doen als GB aangeeft dat iets geen bug is.


 • @fc-eddie_nl Mijn bericht was absoluut niet persoonlijk op jouw gericht, dat je dat wel ff weet he! 😉

  Wellicht is het ook niet direct een bug zoals gamebasics het heeft geprogrammeerd. Ze maken immers gebruik van het tijdstip van de client side. Dit terwijl ze de starttijd van de server side nemen als een training start. Dat is dus het punt waar het fout gaat. Deze tijden zijn lang niet altijd gelijk. Bij mij is dat soms in mijn voordeel, maar ook met enige regelmaat in mijn nadeel. Dit gebeurd niet alleen bij het trainen, ook bij het bespioneren van een tegenstander, het versturen van je scout en het versturen van berichten. Bij vrijwel alles waar tijd bij komt kijken op osm?!

  Een oplossing hiervoor zou dus zijn om altijd de servertijd te hanteren. Dan maakt het niet uit hoe laat het bij Pietje (of wie dan ook) op zijn systeem is. Indien GB het niet als bug ziet, dan kunnen we dit een suggestie noemen. Aangezien het een suggestie is voor een 'probleem', is het toch eigenlijk een oplossing voor een bug? Ik zie zelf alleen maar voordelen voor het hanteren van servertijden in plaats van systeemtijden van gebruikers (zie mijn vorige post over weekendacties).