Voetbal: De Nederlandse competities


 • @l-r-van-kessel_nl Vond hij het niet meer leuk in Polen?

 • Moderator NL

  De naam van dit topic is gewijzigd.

  Vanaf nu mag hier alles over de Nederlandse competities gepraat worden. Van de Eredivisie, Eerste divisie, KNVB beker etc.

  Discussies over de Premier League, Bundesliga etc. mogen hier
  Discussies over de Champions League en Europa League mogen hier

 • Moderator NL

  Met oog op aankomend seizoen:

  De leegloop (die dreigt) bij Ajax,
  De versterking waar het Feyenoord legioen op wacht...

  Welke spelers zullen deze clubs gaan halen?

  Ajax heeft op elke cruciale positie een nieuwe speler nodig, geld zat maar welke toppers (eind 20) willen naar de Eredivisie komen? Een Vlap, Pierie en Stengs kunnen het niveau (nog) niet aan bij Ajax..dus voor Ajax valt er weinig te shoppen in de Eredivisie..

  Welke spelers kan Feyenoord aantrekken met de beperkte middelen waar zij over beschikken en op welke posities moeten ze zich gaan versterken (Alle 11 is een te gemakkelijk antwoord..)

  PSV lijkt in mijn ogen zijn selectie redelijk in tact te kunnen houden en goede jeugdspelers in te kunnen passen. Alleen achterin mogen ze wel gaan scouten voor een betrouwbare keeper en een serieuze verdediger (type Alex)..

 • Dutch Users

  Die Unnerstall van PSV lijkt echt een prima keeper te zijn, die hoeven ze niet te halen als Zoet gaat

 • Moderator NL

  Het zal inderdaad lastig gaan worden voor zowel Ajax als Feyenoord om goede nieuwe spelers te halen. De betere spelers zullen waarschijnlijk niet echt zin hebben om niemendalletjes tegen NAC, Fortuna etc te moeten gaan spelen en daarbij ook nog eens een aantal wedstrijden op kunstgras te moeten afwerken. Met Blind kon je een 'kind van de club' terughalen en Tadic leek volgens mij een beetje op een dood spoor te zitten bij Southampton.

  Ajax moet gewoon Stengs halen. Mocht hij nog niet goed genoeg zijn dan leen je hem even een seizoen uit. Met deze speler zou je gigantisch veel winst moeten kunnen maken. Ook trouwens onbegrijpelijk dat ze Perr Schuurs niet nog weer even een seizoen hadden uitgeleend aan Fortuna. Nu speelt hij weer opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij gewoon een heel seizoen ervaring had kunnen opdoen in de Eredivisie.

  Feyenoord zal waarschijnlijk weer moeten gaan shoppen in de Eredivisie. Is Pierie niet gewoon een mooie aanwinst voor Feyenoord? Moet toch gewoon beter zijn dan Botteghin, Van Beek en Van der Heijden?
  Daarnaast zullen ze vooral een goede creatieve middenvelder en vleugelspitsen nodig hebben denk ik. Van Persie stopt en ik vraag me af of je Berghuis nog kan behouden. Larsson lijkt ook niet echt te gaan slagen en voor Ayoub is het vonnis al beslecht. Geen idee wat er allemaal op Varkenoord rond loopt.

 • Moderator NL

  @kagchelland_nl
  Unnerstal even over het hoofd gezien en verdiend wel een kans, al vraag ik het me af of dat geen type Babos word..

  @FC-Eddie_NL Pierie word misschien een 2e St Juste (al word deze ook verkeerd gebruikt bij Feyenoord), Larsson vind ik het persoonlijk nog wel leuk doen bij Feyenoord en denk dat als hij bij PSV had gezeten er al veel meer in had liggen. Op Berghuis zit geen enkele gerespecteerde club te wachten, zelfs de meeste Feyenoorders die ik dagelijks spreek kotsen hem uit, iets wat ik goed kan begrijpen met zijn nonchalante spel wat niet bij Feyenoord past.

  Ook nog wat managers die de jeugdelftallen van de grote BVO's volgen en weet wat daar allemaal rondloopt?

  Of heeft Sparta weer een speler rondlopen die via Utrecht/Heerenveen door kan stomen naar PSV?

 • Moderator NL

  PSV heeft het weer compleet in eigen hand, ik had van de Brom wel gegund dat hij zn wedstrijd van een traditionele top 3 zou winnen, maar dan wel op de laatste speeldag tegen PSV.

  Al hoop ik dat hij die wedstrijd nog steeds gaat winnen..

  En over Feyenoord tegen Willem II gaan we het maar al helemaal niet hebben...wanneer laten ze die haps lekker de ballen uit de sloot halen op de training en verder gewoon nergens anders voor gebruiken?

 • Member of Honour

  Retteketet AZ!
  Amsterdam gefeliciteerd met weer de mooie 2de plaats in de competitie 🥈
  Eindhoven gefeliciteerd met de titel, enne dont worry, met de boys geappt en mocht het nog niet klaar zijn op de laatste speelronde dan zit dat wel goed hoor 😉

 • Member of Honour

  0_1553691726043_3e3dacfa-f2a0-47eb-b578-afc400da7469-image.png
  Hoppa, die blijft 👌

 • Moderator NL

  Als dat waar is, heeft Ajax weer eens lopen slapen. Na de eerste twee potjes na de winterstop had Overmars een telefoontje moeten plegen naar AZ en vragen hoeveel ze voor Stengs wouden hebben. Wat ze ook vragen, altijd de portemonnee trekken. Die prijs zou je dan over een paar jaar kunnen verdubbelen. Blijkbaar heeft Suljemani ervoor gezorgd dat Ajax nu huiverig is om Eredivisie-spelers aan te trekken.


 • Aan de ene kant heeft Ajax liggen slapen, maar aan de andere kant, welke spelers uit de Eredivisie die Ajax of PSV heeft aangetrokken hebben het echt gemaakt en zijn daarna nog een stap hogerop gegaan? Volgens mijn zijn er dat de laatste jaren niet zo heel veel meer.

  Stengs en Ödegaard lijken van een ander niveau, maar het kan natuurlijk ook weer een miskoop zijn.

 • Moderator NL

  Zondag de kraker, bij winst is PSV verzekerd van het kampioenschap in mijn ogen.
  Bij winst Ajax word het pas op de laatste speeldag duidelijk...
  Dit word een mooi weekend.

 • Dutch Users

  @l-r-van-kessel_nl Bij gelijkspel is PSV ook kampioen, die zullen lekker achterover hangen en eigenlijk moet je 2 doelpunten voor staan een kwartier voor tijd. PSV scoort er sowieso één


 • Bij gelijkspel is het inderdaad ook al beslist. Echter moet Ajax vroeg in de wedstrijd al 2x scoren op gelijk een klap uit te delen aan PSV, gebeurt dit niet zie ik het somber in..

 • Moderator NL

  Spannende pot, slecht voetbal (vooral PSV viel me tegen, die hadden met een paar 'simpele' passes heel de verdediging bij Ajax kunnen openreten. Het zag eruit als gatenkaas , echter deed PSV er niks mee.

  3-1 terecht, dankzij de VAR een terechte rode kaart en terechte pingel.

  Het voordeel van die rode kaart is dat Veltman dan wat meer ritme op kan doen in aanloop naar Juve waar Mazraoui gelukkig ook geschorst is.
  Dat is met afstand de zwakste schakel, nadeel is dat Veltman ook een koekenbakker is en die Kristensen er ook niet veel van bakt..

  • De competitie is nu weer spannend en hopelijk tot de laatste speeldag. Laat PSV nog maar één keer gelijkspelen tussendoor zodat ze met gelijk aantal punten in een sprint richting de finish gaan..

 • Hele spannende pot gisteren, al vond ik wel dat Kuipers ook een rode kaart had mogen geven aan Hendrikx, wat een vieze overtreding was dat op Tadic, maargoed als je niet kunt winnen ga je rare dingen doen.


 • Totaal geen vieze overtreding in mijn ogen. Stapt gewoon door en Tadic doet net alsof zijn been eraf getrapt wordt. Hoort ook bij het spelletje. Ajax de verdiende winnaar.


 • Morgen om 19;45 uur, een mooie wedstrijd voor degradatie; Excelsior vs NAC

 • Dutch Users

  Beiden mogen er wel uitvliegen, samen met Fc Emmen. Twente, Sparta ervoor terug sws. Almere City lijkt me ook wel leuk. Eigenaar heeft wel geld

 • Dutch Users

  NAC is wel een mooie club met aanhang, zouden van mij mogen blijven, maar dat zit er niet in. Ongelofelijk als je ziet wat ze bij Excelsior en Fortuna neerzetten met veel minder mogelijkheden dan NAC.