Voetbal: De Nederlandse competities


 • Dutch Users

  En voor Ajax is het gunstig dat Chelsea de Europa League gewonnen heeft. Als Ajax in de opnieuw groepsfase komt dan komen ze in pot 2 van de 4 en ontlopen ze bijvoorbeeld Real Madrid in de groepsfase. • Het ziet er wel gek uit dat Voetbalclubs Die moeten strijden in de Kwalificatie ronden nog in pot 2 terecht kunnen komen.
  +.
  Het ziet er wel gek uit dat ajax nog überhaupt kwalificatie(ben zelf tegen ajax, dus geen probleem voor mij) moeten spelen. Zowel De Europa League- als de Champions League winnaar hebben zich geplaatst voor de CL in hun eigen Competitie. Met deze scenario gaat op z'n minst de kampioen van het land die 11de staat in de UEFA Coefficientlijst direct de CL in. En Nederland staat 11de • @yassin-mansousri_nl

  Komt onder andere omdat de op twee na grootste club van Nederland het afgelopen decennium welgeteld 3 keer een ander team heeft uitgeschakeld. (Zoryha Luhansk, HNK Riejka en Standaard Luik in 2015).

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Europese_wedstrijden_van_Feyenoord

  De tijden dat AZ iets in Europa had te zoeken liggen ook alweer achter ons, PSV heeft nu 3 jaar op rij de winterstop niet gehaald in Europa en zelfs Ajax mogen we ondanks twee geweldige seizoenen niet helemaal vrijwaren van kritiek (Molde, Rosenborg).

  Onze competitie blijkt gewoon vrij zwak te zijn.


 • Dutch Users

  In principe zijn Ajax en PSV de enige Nederlandse clubs die wat te zoeken hebben in Europa. Maar omdat zelfs die twee afgelopen jaren een aantal keer hebben gefaald, zijn we weggezakt. Ajax heeft Nederland met een fantastisch jaar weer naar plek 11 geholpen, maar door het falen van de andere 4 Europese deelnemers is het seizoen niet eens enorm bijzonder.

  Ajax zal de komende jaren zelf zijn directe CL-ticket moeten veiligstellen, want van de andere 4 deelnemers verwacht ik werkelijk niks. PSV heeft een elftal dat wellicht iets kan presteren in de EL, maar Feyenoord, AZ, Utrecht liggen er naar mijn verwachting al voor de groepsfase uit.


 • Dutch Users

  Utrecht heeft in mijn ogen wel een sterk team. Prima aanwinst met Maher ook. Denk dat ze het dit keer wel kunnen redden


 • Dutch Users

  @bringdaruckus_nl ongeplaatste status vanaf de derde voorronde, dus dan moet het echt meezitten met de loting. Je kunt zomaar tegenover Roma, Braga, AEK of Wolverhampton staan. Vierde voorronde wordt helemaal moeilijk voor ongeplaatste clubs


 • Dutch Users

  alt text

  Dit is hoe ronde 4 er ongeveer uit gaat zien. Feyenoord heeft een geplaatste status, maar kan dan alsnog Wolves, Spartak of AEK Athene loten. En gezien de prestaties van Feyenoord in de afgelopen jaren zijn ook die tegenstanders daaronder geen gesneden koek. AZ en Utrecht komen aan de rechterkant en krijgen het dus nog veel moeilijker.

  Met dank aan Ajax hebben vanaf volgend seizoen iig weer 1 direct EL-ticket, dat scheelt weer 1 falende Nederlandse club in de voorrondes. • @suiz-luárez_nl Welke club Krijgt al een ticket?


 • Dutch Users

  De bekerwinnaar van volgend seizoen krijgt in het jaar daarop een direct EL-ticket. Als dat de nummer 1, 2 of 3 van de competitie is, dan krijgt de nummer 3 dat EL-ticket en krijgt de nummer 4 het ticket van de nr 3 (net als dit jaar gebeurt).


 • Moderator NL

  @suiz-luárez_nl

  Als ik dit zo zie krijgt PSV het nog lastig als ze de CL ronde niet doorkomen..PSV - Spartak Moskou/Wolves. Al vraag ik me af hoe Wolves aan zo'n hoog coef. komt.

  Feyenoord maakt wel kans tegen Molde, Midtjyland, NK Rijeka, Strasbourg,

  AZ geef ik kans tegen Malmo, Espanyol, Legia, AA Gent, Sparta Praag.

  Utrecht zal dan wel weer AS Roma loten en net niet doorgaan..


 • Dutch Users

  @l-r-van-kessel_nl said in Voetbal: De Nederlandse competities:

  Al vraag ik me af hoe Wolves aan zo'n hoog coef. komt.

  Je krijgt altijd minimaal de coëfficiënt van je land, dat is hier dus het geval: het is de coëfficiënt van Engeland. • @fenestram_nl Al de 2de keer dat ik je ontmasker. Cheater. • Ajax gaat murderen dit seizoen. Psv is niks


 • Dutch Users

  Murderen. M-U-R-D-E-R-E-N. Murderen.


 • Moderator NL

  Lammers is wel heel erg de van Nistelrooij route aan het bewandelen met zijn kruisbandblessure.

  Zonde voor die jongen en het Nederlands voetbal, in hem zie ik wel een toekomstig Oranje spits.

  PSV moet nu dus opzoek naar een nieuwe nummer 9 aangezien Malen veel beter rendeert vanaf de zijkanten of op 10.
  Bergwijn/Lozano eventueel nog weg..dan blijft Malen in zn eentje over..

  Dan nog de vraag wie nu Uberhaupt naar PSV wilt aangezien ze slechts EL gaan spelen (mits kwalificeren uiteraard).
  Al hoop ik dat PSV het Europees nog leuk gaat doen verwacht ik nationaal gezien één van de slechtste jaren sinds de eeuwwisseling..iets wat ik die van Bommel ook wel op zijn conto gun.

  Ajax fluitend 1, gevecht om plek 2/3/4 tussen AZ,Feyenoord en Utrecht? Met daarachter pas PSV en Vitesse?

  Verwachting van de degradanten dit seizoen zijn voor mij : RKC (Al doet Grim het vast goed..),(Hopelijk) Emmen & Twente.

  Voorspelling zoals ik het bij aanvang van het seizoen voorspel :

  1. Ajax
  2. Feyenoord
  3. FC Utrecht (Bekerwinnaar)
  4. AZ
  5. PSV
  6. Vitesse
  7. FC Groningen
  8. Heracles Almelo
  9. Fortuna Sittard
  10. Willem II
  11. ADO Den Haag
  12. SC Heerenveen
  13. VVV-Venlo
  14. FC Twente
  15. PEC Zwolle
  16. Sparta Rotterdam
  17. FC Emmen
  18. RKC Waalwijk

  Laat ik voorop stellen dat ik liever heb dat PSV 2e word, aangezien ik geen enkel ander team naast Ajax kans geef om de CL voorrondes te overleven.

  Natuurlijk gaan de transfers vast nog voor verschuivingen zorgen in de lijst hierboven.. • @l-r-van-kessel_nl Ik vind het al een wereldprestatie als mijn Feyenoord hoger dan de 5e plek komt, laat staaaan 2e. Maar laat ik dat maar hopen, al heb ik er geen vertrouwen op.


 • Moderator NL

  @yassin-mansousri_nl

  PSV word het ook niet..AZ ook niet(Zeker niet wanneer Til en Stengs alsnog vertrekken..Ron Beton achterin kan ook beter stoppen.) Utrecht heeft sterk ingekocht en moet gaan lopen..net als Vitesse..Laten we stellen dat plek 2 t/m 6 sowieso een spannende strijd gaat worden (Dan is het echt net de Bundesliga/Serie A/Ligue 1).

  Wie weet welke spelers dit seizoen weer verrassen en aan het einde van de competitie weer een OSM ranking hebben met +10/15 punten vergeleken met begin v/h seizoen.

  Er word ook vaak een verrassende topscoorder afgeleverd (Ik HAD Lammers staan..maar die word het niet meer..), Dalmau, Tadic, Jorgensson of toch Kramer, Dessers, Matavz?


 • Dutch Users

  PSV zet ie 5de en Feyenoord 2de 😂 😂 PSV wordt gewoon keurig 2de met 10 tot 15 punten achterstand op Ajax. Daarachter volgt een enorm gat en gaan de subtoppers strijden om plek 3. Dat zijn Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse inderdaad, daar zit allemaal niet bijster veel verschil in kwalitatief. Zie AZ wel verrassen met de derde plek.

  1. Ajax
  2. PSV
  3. AZ
  4. Feyenoord
  5. FC Utrecht
  6. Vitesse
   7 t/m 18 al die andere boutclubs


 • @suiz-luárez_nl ook een wereldprestatie voor Feyenoord😭 😭


 • Dutch Users

  Ja die hebben een begroting bijna zo groot als PSV maar spelersmateriaal van het niveau-subtop met dank aan Van Geel


Log in to reply