Pomoc OSM 🤔
-
@Dovco_HandF said in Pomoc OSM:
Punkty do rankingu menadżera z ostatnich 180 dni są liczone w 100%.
Punkty zdobyte na następne 520 (od 180 aż do 700) dni są liczone mniej, na różnych poziomach procentowych - malejąco, im dłuższy okres, dopóki nie zostaną ostatecznie na poziomie 1% w 720 dniu.
Wszystkie punkty starsze niż 700 dni liczone są 1% dla całości.
Dlatego właśnie ranking menadżerów jest ruchomy i czasem wydaje nam się, że nie wiadomo gdzie gubimy punkty. Dziękuję za uwagę :older_man_tone1:.@Didierluk @zkrystian
Tyle co ja wiem o punktach:- grać z niskimi celami(słabe drużyny)
- Zdobywać punkty i za każdą rundę pucharu jest odpowiednia ilość punktów. Im niższy cel tym więcej punktów za kolejną rundę pucharu i zwycięstwo oraz remis.
- Ważniejsze grać mecze z aktywnymi graczami
- Więcej na plus czyli np. 3 miejsce cel 13 to więcej punktów chyba będzie niż cel 5, a miejsce 2.
- Za porażkę nie ma punktów
- grać mecze z graczami (najlepiej, żeby byli aktywni)
- Aktywniejsza liga i jak najwięcej graczy (nie komputer)
- Dobre zarządzanie klubem, składami i rynkiem transferowym (sprzedaż i kupno piłkarzy)
- Gra z graczami minimum 100 meczów na głównym koncie lub 50 meczów na każdym koncie, czyli minimum 200 meczów na wszystkich kontach
- Dobieranie celów do własnych umiejętności (zaliczenie celu)
- gra z dobrymi graczami uczy, ale trudniej osiągnąć cel i z nimi wygrać
Wszystko jest z mojej własnej obserwacji, więc mogę się w czymś mylić.
-
@Damiś27 Dobre podsumowanie :thumbsup_tone1:.
-
Da się coś zrobić by ten ranking też był aktualny, bo u nas na grupie nie zmienia się wcale od jakiegoś czasu
-
@Byku-Duma-Warmii Zgadzam się i dodatkowo dodam powinien być to ranking nie głównego konta, tylko najwyższego miejsce każdego gracza, czyli niech punkty decydują czy subkonta lub konta głównego.
-
@Damiś27 Zawsze w grupach był i będzie podawany ranking z konta głównego. Tylko to konto wpływa na zsumowany ranking grupy i to się nie zmieni przez najbliższe 100 lat, z tego co wiem :ok_hand_tone1:.
-
@Byku-Duma-Warmii To nie wasz problem, to jest globalny problem ze strona grup (wystracz spojrzeć na profil mojej grupy: to samo się dzieje). Ten stan rzeczy może jeszcze potrwać niestety kilka miesięcy nim wersja 3.0 się ustabilizuje. Pracują nad tym i wieloma innymi rzeczami w tej grze. :ok_hand_tone1:
-
@Dovco_HandF
Okej, dziękuję -
Od dłuższego czasu nie mogę zmienić avataru
-
@Marcin657827 Ja zmieniam bez problemu
-
@Marcin657827 Spróbuj zalogować się np . na Niemiecką wersję gry i tam zmień avatara.
-
@kuba-fala to nic nie da. Oni coś schrzanili chyba
-
@Marcin657827 A próbowałeś że wiesz że się nie da ?
-
@Marcin657827
Trwają prace nad "edycją profilu"
W tym tygodniu powinno być to zrobione@kuba-fala said in Pomoc OSM:
@Marcin657827 Spróbuj zalogować się np . na Niemiecką wersję gry i tam zmień avatara.
Na Niemieckiej wersji mam taki sam komunikat jak @Marcin657827
@Marcin657827 said in Pomoc OSM:
@Marcin657827
Na aplikacji pojawiła się opcja zmiany awataru, tam próbowałeś? -
@mihau1878 zaraz spróbuję:)
-
@Marcin657827 Gdy próbuję zmienić wyskakuje aplikacja została zatrzymana i wywala z gry