• Hi,

  Ik weet niet of dit al gemeld is maar sinds een tijd valt me het op dat er iets is veranderd op de transferlijst, in negatieve zin. Hieronder mijn bevindingen.

  • Het is moeilijker om je team te kunnen bouwen. Als ik een competitie pak waar spelers ongeveer 65 gemiddeld hebben en mijn team al een gemiddelde van 80 heeft, ben je al bijna klaar. De transferlijst schijnt zich namelijk minder aan te passen aan de top teams. Ik zie dus veelal spelers tot een gemiddelde van maximaal 75 waardoor mijn team dus niet sterker wordt, en als er dan een goede speler op staat is het vaak een oude speler. Scouten vind ik geen oplossing want dat vind ik teveel BC kosten om meermaals in een seizoen te gebruiken.

  • In onze crewbattle lijkt de transferlijst ook niet aan te passen en komen er te weinig spelers op. Soms staan er enkel maar spelers van managers zelf met wat low rated CPU spelers terwijl ik dan vele miljoenen over heb, maar er dus niks mee kan.

  • Tot slot het volgende, wat ik een hele rare update of bug vind. Als ik een goede speler verkoop, kan het zo zijn dat een uur later diezelfde speler weer op de transferlijst staat, van dezelfde club waar ik heb net aan verkocht. Soms is de speler dan ineens veel beter rated, en bovendien kan je hem niet meteen kopen omdat je 1 speelronde moet wachten omdat de speler dan van een manager is gekomen.

  Zijn dit bewuste updates of klopt er iets niet? Met name over mijn laatste punt. Spelers keren nu vaak opvallend vaak en snel terug op de lijst, niet heel realistisch. Mochten hier screens van nodig zijn hoor ik het ook graag.

  Grtz

 • Moderator NL

  @YouTube_NL

  Hoi,

  De ratings van de spelers die op de transferlijst worden geplaatst, worden grotendeels bepaald aan de gemiddelde sterkte van de competitie. In een competitie waar de meeste spelers een gemiddelde van 65 hebben, zullen clubs dus niet heel veel top spelers aanbieden.

  En dat de engine dezelfde speler weer opnieuw op de transferlijst plaatst (met vaak betere ratings) is een bewuste update geweest. Doordat OSM de 'echte' spelers hanteert, is er natuurlijk een limiet op het aantal beschikbare spelers. In een sterke competitie waar veel gehandeld wordt, zullen managers halverwege de competitie klaar zijn met het kopen van spelers. Daarom dus deze update. Zo kunnen handelaars de gehele competitie aan hun team blijven sleutelen.

 • Dutch Users

  Dit probleem is al jaren bekend. Als er vrij veel verschil zit tussen de sterkte van de teams dan is er voor de beste teams weinig aanbod. Eerst was dit zelfs helemaal geen aanbod, tegenwoordig worden er vaak spelers rond de 100 zoals Oblak, van Dijk, Rakitic, Messi en Ronaldo standaard op de transferlijst gezet. Maar als mijn team rond de 80 is dan zijn er vaak geen spelers rond de 85-90 beschikbaar. En spelers van 100 zijn dan nog te duur, omdat je verkochte spelers van 75-80 niet genoeg opleveren.

  Mijn mening is dat er te veel middelmatige spelers op de transferlijst komen, die zelfs voor een gemiddeld team inclusief CPU teams geen versterking vormen. Met de spelers van rond de 100 is een beetje verbetering getroffen, maar het komt nog steeds regelmatig voor dat er in de categorie daaronder geen aanbod is waardoor ik mijn team niet kan versterken.

 • Community Manager

  @YouTube_NL
  De spelers die op de transferlijst verschijnen, zijn afhankelijk van de sterkte van je competitie. Wanneer de teams in je competitie zich evolueren, zullen de spelers op de TL ook hoger worden. Dit is gedaan vanwege het feit dat wanneer in je India begint je niet een hoop onbetaalbare supersterren op de TL hebt staan die veel te goed zijn in verhouding tot de huidige teams. En alleen in het begin van de competitie komt het echt voor dat er voor bouwende teams weinig aanbod is, maar voor de managers die in deze periode het verschil willen maken, is de scout uitgevonden. Tevens zal de transferlijst aan het einde van de competitie juist voldoende aanbod hebben, terwijl de scout dan geen spelers meer kan aanbieden die hoog genoeg zijn voor je team.

  Wat betreft je laatste punt over de foutmelding: dit is een beveiliging in het transfersysteem tegen cheaten. Er zit namelijk een limitering in het transfersysteem, waarbij dezelfde speler niet dubbel verhandeld kan worden. Anders zou een speler binnen dezelfde ronde eindeloos kunnen worden doorgeschoven om geld te genereren. We zijn ons bewust van het feit dat deze foutmeldingen tegenwoordig ook op willekeurige momenten voor kunnen komen wanneer een speler terugkeert in de competitie, maar helaas ligt het voor nu niet voor de hand om dit proces op een andere manier in te richten. Over het algemeen levert dit alleen de nodige vragen op tijdens de transfer frenzy, waardoor dit voor Gamebasics een lagere prioriteit heeft.

  Uiteraard kun je de speler in de volgende speelronde gewoon weer op de transferlijst zetten en wanneer je de foutmelding echt liever wil vermijden dan kun je voor de aankoop van de speler de transfergeschiedenis nakijken om te achterhalen of de speler deze ronde al is verhandeld.


 • Bedankt voor de duidelijkheid heren 👍 , wat mij betreft kan het topic nu dicht.
  Ik merk inderdaad dat naarmate meerdere teams sterker worden, ook de TL-lijst zich er wat meer op aanpast.

 • Moderator NL

  Prima. Dan sluit ik bij deze dit topic.