LM I LE - Europejskie puchary 2016/2017
-
@Dovco_HandF Oby karnych nie mial Real bo w takich momentach trace kilka miesiecy zycia z nerwow
-
@maloba
Uwielbiam te nerwy, które towarzyszą zawodnikom podczas rzutów karnych, świetnie się to ogląda -
Ogłoszenie wyników Złotej Piłki 2016 - na zywo okolo 20 poznamy miejsce pierwsze
Zacznijmy od tego, że do nagrody nominowanych jest 30 zawodników. W kolejności alfabetycznej są to: Agüero, Aubameyang, Bale, Buffon, Cristiano, De Bruyne, Dybala, Godín, Griezmann, Higuaín, Ibrahimović, Iniesta, Koke, Kroos, Lewandowski, Lloris, Mahrez, Messi, Modrić, Müller, Neuer, Neymar, Payet, Pepe, Pogba, Patricio, Ramos, Suárez, Vardy i Vidal. Real Madryt ma 6 reprezentantów (Bale, Cristiano, Kroos, Modrić, Pepe i Ramos) i jest liderem zestawienia pod tym względem. -
@maloba 99,999% że CR7 wygra :lifter:
-
@Dovco_HandF Wycieklo wczesniej ze wygral Kryśka:D nawet zadnej gali nie ma rozdania nagrody .
-
@maloba Teraz FIFA i France Futball postanwiły od tego roku dawać osobno swoje nagrody dla najlepszego piłkarza roku. I to chyba z tego względu, że ciągle dzieliło nagrodę pomiędzy siebie dwóch piłkarzy: Portugalczyk i Argentyńczyk - wiecie o kim mowa .
-
@Dovco_HandF i jeszcze ze2 sezony nic sie nie zmieni
-
@Dovco_HandF
16 miejsce dla Lewego i wyprzedza go Pogba. .. bez komentarza -
@kalka301 Lewy daleko tym razem... Niezrozumiałe to dla mnie, ale mnie nie ma tam w komisji konkursowej:thumbsdown_tone1:.
-
@Dovco_HandF 173 dziennikarzy z calego swiata glosowalo na trzech graczy 1.5pkt 2.3pkt 3.1pkt
-
@Dovco_HandF W tym roku zasady są inne i Złotej Piłki nie wybierali piłkarze, trenerzy oraz dziennikarze. Wyboru dokonywali jedynie dziennikarze, którzy mogli wskazać trzech zawodników i przyznać im kolejno jeden, trzy lub pięć punktów. Uprawnionych do głosowaniu było 173 żurnalistów z całego świata. Polskę reprezentował redaktor TVP, Maciej Iwański.
Polak strzelił w tym roku 46 goli, ale według dziennikarzy L'Equipe rozegrał słabe EURO, a jego reprezentacja odpadła w ćwierćfinale, dlatego jego miejsce jest zdecydowanie niższe niż przed rokiem. Jak to mówią, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
-
@maloba Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - ładnie to spuentowałeś .
-
@Dovco_HandF to nie ja to cytat ze strony Realu Madryt jest relacja tekstowa tak to opisuja organizatorzy .
-
@maloba Pewnie to ustawka
-
@Dovco_HandF Poje.. ne jakies jak dla mnie