🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
@Cezarro
Dobrze przepraszam Tato -
Skład mecz Polska :flag_pl: - Słowenia :flag_si:
Artur Boruc
Bartosz Bereszyński, Thiago Cionek, Michał Pazdan, Artur Jędrzejczyk -
Grzegorz Krychowiak, Jacek Góralski, Krzysztof Mączyński-
Paweł Wszołek, Łukasz Teodorczyk, Bartosz Kapustka
Byłem blisko o każdym myślałem
Jak myślicie jaki zagrają i jaki wynik? -
@Damiś27
Mam nadzieję, że uda się wygrać ten mecz, choć wiem, że na pewno łatwo nie będzie. -
@Byku-Duma-Warmii
Dokładnie w obu drużynach nie ma największych gwiazd. (Dziś nie zagrają, oboje chcą sprawdzić rezerwowych.) Ale mam nadzieję, że wygramy. -
@Damiś27 said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
@Cezarro said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Mecz z Rumunią ? A co to ma za związek ? Nie pisałem o meczu z Rumunią ,tylko z Armenią ,w którym to Teodorczyk zagrał mimo że dzień wcześniej napruł się tak ,że rzygał jak kot. Wyraziłem tylko swoją obawę ,aby taka sytuacja się więcej nie powtórzyła. Rozumiesz teraz , czy potrzebujesz może jeszcze jakichś bardziej obszernych wyjaśnień ?
Oby tylko Teodorczyk nie zagrał na kacu tak jak wtedy z Armenią .
@Cezarro nie krytykuję Cie, ani nic takiego więc się nie wkurzaj więc spokojnie.
Jestem spokojny ,więc mnie nie uspokajaj , bo może to na mnie zadziałać całkiem odwrotnie. I wtedy znowu będą pewne "świętoszki " pisać że jestem niemiły na forum. Wolę nie dać im tej satysfakcji.
-
@Damiś27 Stawiam na skromne zwycięstwo naszych. W końcu gramy u siebie .
-
@Dovco_HandF
Po pierwszej połowie
Na plus Michał Pazdan, Bartosz Bereszyński, Grzegorz Krychowiak, Krzysztof Mączyński, Paweł Wszołek,
Jacek Góralski.
Na minus Bartosz Kapustka, Nawałka
Nie ma zgrania oraz lewej strony.... -
@Damiś27
To jakby całkiem inna drużyna grała od tej z Rumunią. Masakra jakaś . -
@Dovco_HandF
Dlatego mówiłem, że nawet jeśli wygramy to będzie bardzo trudne spotkanie dla naszej drużyny, bo mało zgrania jeszcze jest pomiędzy naszymi zawodnikami rezerwowymi. -
@Damiś27 a co tu chcieć od Nawałki? Czemu na minus?
@klosek said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
No i remisik ...
Czy tylko mi się wydaje, że Zieliński trochę gwiazdorzył??? Czy po prostu chciał wziąć sprawy w swoje ręce???Miałem identyczne wrażenie. Ale nie oceniajmy zbyt surowo,może faktycznie poczuł się mocny i chciał pociągnąć grę do przodu,tyle,że w ogóle mu nie wychodziło dzisiaj.
Mecz z Rumunią ? A co to ma za związek ? Nie pisałem o meczu z Rumunią ,tylko z Armenią ,w którym to Teodorczyk zagrał mimo że dzień wcześniej napruł się tak ,że rzygał jak kot. Wyraziłem tylko swoją obawę ,aby taka sytuacja się więcej nie powtórzyła. Rozumiesz teraz , czy potrzebujesz może jeszcze jakichś bardziej obszernych wyjaśnień ?
Cezar a skąd wiesz,że to akurat Teo? Może to ogólnie znane info, a ja coś przeoczyłem,ale z tego co słyszałem to mowa była o młodych zawodnikach(chociaż Teo nie taki stary bo ma 25lat ) ale szczerze mówiąc to bardziej myslałem o Wszołku,wszedł i 5 minut później ledwo zipał na boisku
-
@pimus1910 said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
@Damiś27 a co tu chcieć od Nawałki? Czemu na minus?
@klosek said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
No i remisik ...
Czy tylko mi się wydaje, że Zieliński trochę gwiazdorzył??? Czy po prostu chciał wziąć sprawy w swoje ręce???Miałem identyczne wrażenie. Ale nie oceniajmy zbyt surowo,może faktycznie poczuł się mocny i chciał pociągnąć grę do przodu,tyle,że w ogóle mu nie wychodziło dzisiaj.
Cezar a skąd wiesz,że to akurat Teo? Może to ogólnie znane info, a ja coś przeoczyłem,ale z tego co słyszałem to mowa była o młodych zawodnikach(chociaż Teo nie taki stary bo ma 25lat ) ale szczerze mówiąc to bardziej myslałem o Wszołku,wszedł i 5 minut później ledwo zipał na boisku
Takie krążyły pogłoski że to Teodorczyk był jednym z bohaterów znanej afery ,jednak takich "bohaterów" było ponoć kilku. Oczywiście wszystko było skrzętnie ukrywane ,wszystko opiera się na domysłach ,więc pewności na 100% nie ma .
-
@pimus1910 a co tu chcieć od Nawałki? Czemu na minus?
Chodziło mi o 1 połowę, która wyglądała powiedzmy szczerze wyglądało to bardzo źle.
Brak lewego skrzydła (chyba chciał pokazać Bartoszowi Kapusce, jak odstaje z formą od innych)
Brak zgrania ławki...
Na szczęście w 2 pokazał dobre wyczucie czasowe i zmian.
@klosekNo i remisik ...
Czy tylko mi się wydaje, że Zieliński trochę gwiazdorzył??? Czy po prostu chciał wziąć sprawy w swoje ręce???
Zgadzam się, zbyt pewny siebie. Chciał się pokazać i udowodnić, że może dać coś reprezentacji. Niestety nieraz za bardzo i tracił głupio piłkę albo kogoś na minę wsadzał (np. Pazdana) -
Ci co tak narzekają niech wezmą pod uwagę, że graliśmy w ultra rezerwowym składzie, tylko 3 zawodników z meczu z Rumunią grało - Krycha, Pazdan i Jędza. I jak tu wymagać zgrania, skoro pierwszy raz graliśmy w takim zestawieniu. Poza tym w 1 połowie obrona wyglądała dobrze, może poza tą bramką. W ataku sporo niedokładności, Kapustka musi iść na wypożyczenie bo marnuje się w Leicester. A poza tym to tylko mecz towarzyski
-
@ToomAnyWays Tez mam takie odczucia jak ty. Nawałka pokazał jaki jest zapasowy garnitur polskiej reprezentacji i rzeczywiście ryzykował blamaż, bo nie jest to ten sam deseń, a przede wszystkim materiał. Ale jasno i wyraźnie w tej chwili widać, jak brak kilku podstawowych ogniw wpływa na grę polskiej reprezentacji. Remis w tej sytuacji jest sprawiedliwym wynikiem i świetnym zakończeniem meczu bez porażki. Teraz trzeba tylko czekać na kolejne mecze i historyczne wkroczenie Polski do pierwszej "10" w rankingu FIFA. Oby to nastąpiło w przyszłym roku.
-
Z mojej strony to na pewno nie jest narzekanie,trzeba być jednak realistą-nie mamy 20-25 zawodników europejskiej lub światowej klasy,ale powiedzmy,że ok 10-13. Jeśli gra trzech z podstawowego składu to logiczne było jak ten mecz będzie wyglądał a Słoweńcowi po prostu wyszedł strzał jaki by mu wyszedł raz na 10 albo na 20 Natomiast u nas piękna wypracowana akcja zespołowa
-
@pimus1910
Myślę, że mimo wszystko remis jest sprawiedliwym wynikiem i nie krzywdzi żadnej z drużyn. Obie nie pokazały jakiegoś porywającego futbolu, prawda? -
@Dovco_HandF zgadzam się obie drużyny w rezerwowych składach to i mecz jaki był, poza tym Polacy zawsze grali "dopasowując się" do przeciwnika: lepsze mecze przeciw lepszym drużynom i odwrotnie