🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
@maloba W Anglii kluby dostają dużą kasę za same prawa telewizyjne.
@Przemek-Kaszti said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
Co do United , Fellaini to ja nie wiem co robi jeszcze w tym klubie nie pamiętam żadnego dobre jego meczu. Martial po dobrym meczu w Pucharze też slabo aż się prosiła wstawić w 45 min Mate, Rooneya w formie czy choć Lingard a który według mnie ma talent i potencjał stać się gwiazdą tego klubu. W obronie błędy ale to się już od pomocy zaczyna, szkoda że mecze nie trwają 85 min a nie 90 bo mieliby 9 pkt więcej w 3 ostatnich kolejkach
Tak, Fella zimą out, nie wiem dlaczego Jose go wpuścił w tym meczu. Lingarda nie ma co tak wywyższać. Fakt, jest wychowankiem United, ale on ma tylko przebłyski dobrej gry, na dłuższą metę nie odzie m u tak dobrze.
-
@ToomAnyWays w Hiszpanii tez dostaja kase z praw tylko wiekszosc zgarnia Real Barca i Atleti
-
@maloba
Kogo masz na myśli?? -
Bo Jose na samym początku mówił że w jego taktyke będzie potrzebny Fela i nie ma się bać o odejście, początek sezonu grał dużo w wyjściowym....on jest z tych co się tylko w jednym klubie odnajdują w Evertonie się sprawdzał
-
A co do kasy za transmisję, jest taka duża przepaść bo to właśnie liga angielska jest najchętniej oglądana w Europie bo jest nawet nie najbardziej wyrównana a najatrakcyjniejsza....ludzie się nudzą licząc kolejną bramkę Realu czy barcy i oglądają widowisko na jedną bramkę. Mnie osobiście podoba się gra Atletico chodź dużo osób twierdzi że grają defensywy football
-
@ToomAnyWays
Jose wstawił go, bo zauważył, że oni dość często grają długą piłkę i zapewne chciał podwyższyć wzrost drużyny, ale niestety się nie udało, nie zawsze wychodzi tak jak chcemy
@Przemek-Kaszti
Nie ma co się dziwić czemu liga angielska jest najczęściej oglądana jak tam 90 minucie wszyscy biegają jak by dopiero mecz się zaczął i tam to dopiero jest walka o każdy centymetr boiska, a taką grę to ja uwielbiam -
@Przemek-Kaszti z czym ?
-
@Przemek-Kaszti nie dlatego , chodzi o to ze w anglii kasa rozdawana jest miedzy 20 dryzyn rozsadnie . w Hiszpanii trzy druzyny biora 75 % puli . Ma to sie zmienic byly juz debaty Federacja rozwaza zmiany podzialu pieniedzy z transmisji . Radze poogladaj troszke la ligi zmienisz zdanie
-
@maloba said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
@Przemek-Kaszti z czym ?
Nie wiem do czego to pytanie ?
-
@Przemek-Kaszti napisales - Kogo masz na mysli ? i ja nie wiem do czego to pytanie bylo wiec zapytalem - z czym ?
-
Kto stracił formę w United żeby ją odzyskać w innym klubie ;)?
-
@Przemek-Kaszti Di Maria , Evra , Chicherito , Nani , Welbeck .
-
@ToomAnyWays Wiekszosc z nich nie wrocila do optimum ale odżyli w nowych klubach .