馃彺鬆仹鬆仮鬆仴鬆伄鬆仹鬆伩 [Futbol] Premier League, angielska pi艂ka, pi艂karze...
-
@Byku-Duma-Warmii nieprzewidywalna moze i jest ale najlepsza nie jest
-
@maloba
Kto co lubi -
@Byku-Duma-Warmii sam fakt jak Hiszpania zdominowala LM LE wiecej argumentow nie trzeba
-
@maloba hiszpa艅ska fakt zdominowa艂a LM ale ja dochodz臋 do faktu 偶e przez to 偶e nie maj膮 co robi膰 na w艂asnym podw贸rku i odpoczywaj膮 w lidze przed LM. Tak naprawd臋 licz膮 si臋 tylko 4-5 klub贸w. Taka Barca jedzie do do kogo艣 z drugiej dziesi膮tki i tylko liczysz bramki od 4:0 bo wcze艣niej nie ma sensu ( pomijaj膮c Malaga z kt贸r膮 od lat im nie idzie) a w angielskiej lider jedzie do Stone, Sunderland itd i graj膮 jak r贸wny z r贸wnym bez sciem i stawiania autobusu w bramce. I za to kocham Premiershim ! 呕aden mecz nie jest nudny co potwierdza mecz Liverpool'u. Kto by pomy艣la艂, kiedy taki mecz by艂 w La Liga
-
Co do United , Fellaini to ja nie wiem co robi jeszcze w tym klubie nie pami臋tam 偶adnego dobre jego meczu. Martial po dobrym meczu w Pucharze te偶 slabo a偶 si臋 prosi艂a wstawi膰 w 45 min Mate, Rooneya w formie czy cho膰 Lingard a kt贸ry wed艂ug mnie ma talent i potencja艂 sta膰 si臋 gwiazd膮 tego klubu. W obronie b艂臋dy ale to si臋 ju偶 od pomocy zaczyna, szkoda 偶e mecze nie trwaj膮 85 min a nie 90 bo mieliby 9 pkt wi臋cej w 3 ostatnich kolejkach
-
@Przemek-Kaszti kompletnie sie nie zgadzam ze w Hiszpaniskiej lidze mozna odpoczywac , fakt zdazaja sie pogromy i sa w kazdej lidze czy to wloska niemiecka czy tez angielska . Na Real Barce czy Atletico zbroi sie kazda druzyna i z nikim nie jest latwo wygrac pokazuje to nawet ten sezon gdzie strefa spadkowa przegrywa z Liderami po walce 0-1 czy 1-2 . w anglii tez sa 4-5 druzyny a reszta jest do urywania punktow . cala liga angielska jest w prywatnych rekach co w Hiszpanii jest nie do pomyslenia pompowane sa miliardy a ia tak Hiszpania rzadzi !
-
@Przemek-Kaszti Utd od momentu odejscia Fergusona ma chora polityke transferowa wykladaja miliony na graczy by potem oddac za polowe ceny tylko zeby sie pozbyc . Z drugiej strony patrzac to moze ten klub niszczy pilkarzy ilu juz tam stracilo forme by po odejsciu na nowo ja odzyskac .
-
@maloba W Anglii kluby dostaj膮 du偶膮 kas臋 za same prawa telewizyjne.
@Przemek-Kaszti said in [Futbol]Premier League, angielska pi艂ka, pi艂karze...:
Co do United , Fellaini to ja nie wiem co robi jeszcze w tym klubie nie pami臋tam 偶adnego dobre jego meczu. Martial po dobrym meczu w Pucharze te偶 slabo a偶 si臋 prosi艂a wstawi膰 w 45 min Mate, Rooneya w formie czy cho膰 Lingard a kt贸ry wed艂ug mnie ma talent i potencja艂 sta膰 si臋 gwiazd膮 tego klubu. W obronie b艂臋dy ale to si臋 ju偶 od pomocy zaczyna, szkoda 偶e mecze nie trwaj膮 85 min a nie 90 bo mieliby 9 pkt wi臋cej w 3 ostatnich kolejkach
Tak, Fella zim膮 out, nie wiem dlaczego Jose go wpu艣ci艂 w tym meczu. Lingarda nie ma co tak wywy偶sza膰. Fakt, jest wychowankiem United, ale on ma tylko przeb艂yski dobrej gry, na d艂u偶sz膮 met臋 nie odzie m u tak dobrze.
-
@ToomAnyWays w Hiszpanii tez dostaja kase z praw tylko wiekszosc zgarnia Real Barca i Atleti
-
@maloba
Kogo masz na my艣li?? -
Bo Jose na samym pocz膮tku m贸wi艂 偶e w jego taktyke b臋dzie potrzebny Fela i nie ma si臋 ba膰 o odej艣cie, pocz膮tek sezonu gra艂 du偶o w wyj艣ciowym....on jest z tych co si臋 tylko w jednym klubie odnajduj膮 w Evertonie si臋 sprawdza艂
-
A co do kasy za transmisj臋, jest taka du偶a przepa艣膰 bo to w艂a艣nie liga angielska jest najch臋tniej ogl膮dana w Europie bo jest nawet nie najbardziej wyr贸wnana a najatrakcyjniejsza....ludzie si臋 nudz膮 licz膮c kolejn膮 bramk臋 Realu czy barcy i ogl膮daj膮 widowisko na jedn膮 bramk臋. Mnie osobi艣cie podoba si臋 gra Atletico chod藕 du偶o os贸b twierdzi 偶e graj膮 defensywy football
-
@ToomAnyWays
Jose wstawi艂 go, bo zauwa偶y艂, 偶e oni do艣膰 cz臋sto graj膮 d艂ug膮 pi艂k臋 i zapewne chcia艂 podwy偶szy膰 wzrost dru偶yny, ale niestety si臋 nie uda艂o, nie zawsze wychodzi tak jak chcemy
@Przemek-Kaszti
Nie ma co si臋 dziwi膰 czemu liga angielska jest najcz臋艣ciej ogl膮dana jak tam 90 minucie wszyscy biegaj膮 jak by dopiero mecz si臋 zacz膮艂 i tam to dopiero jest walka o ka偶dy centymetr boiska, a tak膮 gr臋 to ja uwielbiam -
@Przemek-Kaszti z czym ?
-
@Przemek-Kaszti nie dlatego , chodzi o to ze w anglii kasa rozdawana jest miedzy 20 dryzyn rozsadnie . w Hiszpanii trzy druzyny biora 75 % puli . Ma to sie zmienic byly juz debaty Federacja rozwaza zmiany podzialu pieniedzy z transmisji . Radze poogladaj troszke la ligi zmienisz zdanie
-
@maloba said in [Futbol]Premier League, angielska pi艂ka, pi艂karze...:
@Przemek-Kaszti z czym ?
Nie wiem do czego to pytanie ?
-
@Przemek-Kaszti napisales - Kogo masz na mysli ? i ja nie wiem do czego to pytanie bylo wiec zapytalem - z czym ?
-
Kto straci艂 form臋 w United 偶eby j膮 odzyska膰 w innym klubie ;)?