Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020
-
-
Grupa D
Sytuacja jest arcyciekawa, między 2 a 8 miejscem jest różnica 3pkt !!!
-
@piotras231 said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
@Maciek-Wałęga nie graj na wyjazdach 433 przeciwko żywym graczom, przeciwko komputerom tak, ale nie przeciw myślącym istotom. Tylko w wyniku niesłychanego zbiegu okoliczności i pechu gospodarza możesz taki mecz wygrać. Od gry na wyjazdach są defenswyne ustawienia i taktyki.
-
@Dovco_HandF co to za podpowiedzi? proszę w takim razie o wskazówki jak wygrać najbliższy mecz ze @sniki26
-
@Dovco_HandF co to za podpowiedzi? proszę w takim razie o wskazówki jak wygrać najbliższy mecz ze @sniki26
Te wskazówki to też odpowiedź na wypadek zarzutów o poddania, co jest częste. Często wyniki meczów są wynikiem kombinacyjnej gry menadżerów na wyjazdach, np jak w przypadku @Maciek-Wałęga, który zagrał (gra) ofensywnie na wyjazdach, co jest dużym nieporozumieniem.
@sniki26 to ikona tej gry, jeden z najbardziej doświadczonych, czynnych menadżerów, oczywiście do pokonania jak każdy, ale klucz do pokonania go leży oczywiście w analizie jego dotychczacowych spotkań z rywalami. Tam są ukryte odpowiedzi jak on zagra i jak zagrać przeciwko niemu, no i oczywiście trzeba mieć jeszcze dużą dozę szczęścia . -
oczywiście mój wpis był tylko i wyłącznie żartem, ale odpowiedź @Dovco_HandF wyczerpująca i na najwyższym poziomie
-
@piotras231 Powiem Ci coś w tajemnicy, ale nikomu innemu nie mów. Musisz strzelić minimum jedną bramkę więcej tak wiem nikt się tego nie spodziewał
-
@Dovco_HandF said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
@Maciek-Wałęga nie graj na wyjazdach 433 przeciwko żywym graczom, przeciwko komputerom tak, ale nie przeciw myślącym istotom. Tylko w wyniku niesłychanego zbiegu okoliczności i pechu gospodarza możesz taki mecz wygrać. Od gry na wyjazdach są defenswyne ustawienia i taktyki.
Tutaj musze stanąć w obronie Maćka, nie do końca się zgodzę z tym że na wyjazdach nie gra czy nie powinno się grać 433. Wg mnie zależy to często od wielu czynników. Niekoniecznie pech gospodarza czy zbieg okoliczności sprawia że wygrywasz. Dużo graczy tak gra z powodzeniem na innych menadżerów. Być może jest to elemet gry psychologocznej. Przeciwnik zaklada że nie możesz zagrać ofensywnie na wyjeździe a tu go zaskakujesz. Za Maćkiem przemawia ponadto to, że właśnie ta taktyka dała mu awans do półfinału, w którym grając głównie właśnie 433 wcale nienajgorzej sobie radzi. Jest 8 ale traci do 2 miejsca jedynie 2 pkt. Ktoś zapyta skąd to wiem, ano stąd że nie ukrywam śledzę jego poczynania a to z tej racji że graliśmy dużo wspólnie jeszcze za mojej pierwszej bytności w OSM wtedy jeszcze na innym koncie. O ile dobrze pamiętam to on jakieś 5/6 lat temu mnie zachęcił do gry w OSM potem skończył gre, próbował wrócić ale zrezygnował dość szybko ale no jeśli mam być szczery to sam go zachęciłem do gry w IMP, wiedząc ze lubi rywalizację, on sam też jak mi powiedział chciał się sprawdzić w grze przeciwko czołówce polskiego OSM. Także niekoniecznie nie powinno się grać 433 na wyjazdach. Jak ktoś ma to dobrze dopracowane i tak sobie poradzi.
-
@Janex123 Dokladnie nie jest powiedziane że na wyjeżdzie nie można grać ofensywnie moim stylem jest gra ofensywna doprowadziło mnie to do półfinałów co napawa mnie dumą. Zresztą cy sie przegra 1;0 czy 4;1 i to i to jest porażką za mniejszą porażkę nie ma punktów co prawda może to zrepreować bilans bramkowy ale punktów nie daje.Ja gram zawsze ofensywnie o zwycięstwo nie stawiam autobusu to nie w moim stylu @Dovco_HandF
-
GRUPA D
-
@Maciek-Wałęga said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
Ja gram zawsze ofensywnie o zwycięstwo nie stawiam autobusu to nie w moim stylu
Rozumiem @Maciek-Wałęga, ale OSM to nie jest obecnie gra jednego ustawienia na dom i wyjazd, na słabych i mocnych rywali. Silnik nie lubi jak ustawisz się TYLKO 433a, lub TYLKO 451 itd., silnik gry lubi kombinacje różnymi taktykami i ustawieniami, dlatego tyle ich jest. Ale to twoja sprawa, twoje zabawki, graj jak chcesz .
-
Po kolejce 20 w Grupie C pozostała już tylko jedna niewiadoma. O ostatnie miejsce premiowane awansem do Wielkiego Finału Indywidualnych Mistrzostw Polski walczą cztery persony: @Magic-89 (PAM), @Janex123 (PAM), @gabkazmc (PE) oraz @Lolson32 (HPL). Gratuluję awansu do finału: @pb1984 (PL), @Aled-Smith (777), @kot-222 (PL) oraz @RTS1910_FCS (HPL) Odpadli po zaciętych i w wielu przypadkach pechowych dla nich wynikach w meczach: @maqpax (AG), @Innocent-Bystander (PL), @Kamson73 (PAM) oraz ja - @Dovco_HandF (AMP).
-
@Dovco_HandF 3/4 półfinału grałem 433B i na wyjeździe i u siebie. Teraz gdy już udało mi się awansować, mogę powiedzieć, że da się tak grać i wygrywać Wczoraj jeszcze bałem się pisać takie rzeczy
-
W grupie B po 21 kolejce do finału awansował @ShakiBoy
O ostatnie miejsce w finale w korespondencyjnym pojedynku zmierzą się @Mormo666 oraz @beyah1985.
@Mormo666 wystarczy remis z liderem, natomiast @beyah1985 musi wygrać i liczyć na potknięcie rywala. Walka do końca
-
@ShakiBoy said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2020:
3/4 półfinału grałem 433B i na wyjeździe i u siebie. T
Gratulacje, trafiłeś dobrze w kiepskie taktyki rywali i miałeś dużą dozę szczęścia, lub masz fantastyczne wyjazdowe 433b (ostatnio często w bitwach rankingowych spotykam u rywali dom i wyjazd 433b). Ja jednak z uporem maniaka będę się upierał, że na wyjazdach powinno się grać defensywnie i tak uczę ludzi .
-
Jest doniesienie o popełnieniu przestępstwa. Vialli wystawiony na pozycji pomocnika. Niestety, @Rhett1 -1 pkt w Grupie A.