Tweede Kamer verkiezingen 17 maart 2021
-
@sirclitjeslikker_nl Klopt zit natuurlijk veel meer emotie in. Toch hoop ik dat mensen niet teveel 'in the moment' stemmen
-
@timeenennaam_nl Heb jij nog nooit meegemaakt dat mensen hun mening bij hebben gesteld nadat ze nieuwe informatie tot zich hebben genomen? Dan kun jij wel een lesje in overtuigingskracht gebruiken Zodra je het een keer hebt meegemaakt merk je ook dat het zinvol kan zijn om met een ander in discussie te gaan.
in januari - maart vorig jaar wisten we nog veel minder over bijvoorbeeld het sterftepercentage (had veel hoger kunnen zijn) of de mate van verspreiding (Misschien hadden lockdowns het virus wel uit kunnen roeien). Als je de berichten uit China zag leek het inderdaad verstandig om voorzichtig te zijn.
Ik vind het helemaal niet gek dat zodra je ziet dat de sterfte lager is dan eerdere voorspellingen van bijv. 5% en je ziet dat lockdowns het virus niet wegkrijgen je ook anders naar lockdowns gaat kijken.
Je kunt jouw logica dan toch ook op jouw CDA toepassen? Waarom vond het CDA het geen enkel probleem om het Chinese coronavirus hiernaartoe te halen, maar ging het zich er halverwege maart, 2 maanden nadat de WHO alarm had geslagen, plots mee bemoeien? Dat is toch ook een draai van 180 graden geweest?
-
Overigens is het feit dat Baudet en Wilders eerder op het gevaar van corona hamerden dan het RIVM een voorbeeld waarin buiten de consensus denken effectief is geweest.
China bagitaliseerde de uitbraak. De WHO neemt klakkeloos de informatie van China over, het RIVM neemt klakkeloos de informatie van de WHO over, en de media en het kabinet luisteren naar het RIVM.
Wilders en Baudet gebruiken hun boerenverstand en snappen dat het beter is om eerst even voorzichtig te zijn als je niet precies weet wat er gaande is in een land dat je niet kan vertrouwen.
Moet helaas wel toegeven dat Baudet er nu zoveel mogelijk een sport van probeert te maken, om op elk onderwerp zoveel mogelijk buiten de concensus te denken. Dat had ik graag anders gezien.
-
@sirclitjeslikker_nl Ik begrijp Baudet vaak niet en ook de mensen die zijn partij stemden.
-
@sirclitjeslikker_nl Dat is geen draai van het CDA, maar een 'we hadden niet echt door dat het een serieus probleem was omdat een pandemie op deze schaal zich vrijwel nooit voordoet en alle nieuwe ziektes uit het recente verleden achteraf nooit zoveel schade aanrichtten als werd gevreesd, dus we dachten dat het wel zou meevallen'. Een gebrek aan inzicht, maar tegelijkertijd de positie van 95 procent van de Westerse wereld in januari/februari. Het is heel kwalijk dat Baudet niet serieus werd genomen toen hij vroeg aan de bel trok, maar jij geeft hem veel te veel krediet als het aankomt op de motieven voor zijn draai daarna. Tim heeft gelijk: het is een recalcitrante man die erop kickt om eigenzinnige standpunten in te nemen en zich vervolgens onbegrepen te voelen. Altijd in de oppositie tegen alles wat je zegt. Zo'n onuitstaanbaar type dat Oscarwinnende films en Top 40-muziek per definitie slecht vindt. Een fase waar menig puber doorheen gaat, maar het wordt gênant als je er op zijn leeftijd nog niet overheen bent.
Hij komt op de eerste plaats; de inhoud komt daarna. Op zo iemand zal ik nooit stemmen, want de inhoud komt bij mij altijd op één. Bovendien vind ik zijn inhoud ook overwegend kut, met enkele uitzonderingen (uit de EU, bindende referenda, anti-draaideurpolitiek). En dan is het nog maar de vraag of iemand die met alle winden meewaait überhaupt oprecht ergens in gelooft. Baudet deed zich altijd voor als de antipoliticus, maar gedraagt zich als een prototype opportunistische politicus dat verstoken is van iedere principiële overtuiging. Als je denkt dat hij er geen punt van gemaakt zou hebben dat Rutte 'bijna alleen maar antisemieten kent' en niet wil dat zijn dochter met een neger thuiskomt, ben je niet goed snik. Maar als er screenshots uitlekken van zijn WhatsApp-gesprekken, doet hij zich opeens voor als een boomer die niets van technologie begrijpt en geen 'screenshotpolitiek' wil voeren. Natuurlijk niet, want het komt hem op dit moment niet uit. Wat zou hij gezegd hebben als Rutte mensen opriep om volmachten te vergaren, of zijn PS 2019-zege in twijfel had getrokken? Ik snap nooit dat mensen voor zo'n charlatan kunnen vallen. Ik vind het prima als je op hem stemt omdat je pro-referenda of anti-EU bent, maar zijn harde kern zet die extra stap om hem als persoon ook te verafgoden. Dat duidt op een ernstig gebrek aan mensenkennis en aan eigen principes.
-
@dominicm_nl said in Tweede Kamer verkiezingen 17 maart 2021:
Wat zou hij gezegd hebben als Rutte mensen opriep om volmachten te vergaren
Hahaha of nog mooier. Als Kuzu dat zou doen. Ik vind trouwens naast zijn racistische shit juist uit de EU de grootste reden waarom ik nooit op hem zou stemmen.
Daarom Corona kabinet en daarna nooit meer regeren
-
@dominicm_nl Dat eerste ben ik dus met je eens. Die '''draai'' verwijt ik het CDA niet zozeer, ik geef alleen aan dat ik het verwijt van Tim dat Baudet gedraaid is merkwaardig vind, en dat je dat merkwaardige verwijt dan ook op het CDA toe zou kunnen passen.
Zowel het kabinet als Baudet namen op basis van nieuwe informatie een ander standpunt in dan ze eerst deden, lijkt mij inderdaad vrij normaal.
En tsja, sinds circa een jaar zegt hij inderdaad een hoop shit die niet meer te verdedigen valt. Ik had het graag anders gezien.
Aan de andere kant vergeet ik ook nooit hoe hij die horde orcs aan de poorten van Mordor versloeg
-
@sirclitjeslikker_nl
Wat weinig mensen weten is dat Gandalf uiteindelijk het eerste schip naar Valinor nam omdat Aragorn weer antisemitische dingen in de palantir had geschreeuwd. -
Ik heb deze verkiezingen eigenlijk vooral weer de hoop dat de Nederlanders - net als in het verleden - gaan laten zien dat ze wars zijn van radicale partijen met zinloze vijandsbeelden, zoals de SP ('hét grootkapitaal/dé rijken'), PVV ('dé Islam'), BIJ1 ('boze witte hetero mannen'), PvdD/GL ('hét kapitalistische systeem, dé consumptiemaatschappij, klimaatsceptici, boeren'), SGP (andersgelovigen) en FvD (immigranten, kartelpolitici, 'linksmensen', de gevestigde elite, Bill Gates, Joden, de verraders van JA21, links geïndoctrineerde leraren, Henk Otten, gematigde liberalen, sociaaldemocraten, Europarlementariërs, klimaatdrammers, enzovoorts.)
In plaats daarvan hoop ik op partijen die dit soort vijandsbeelden mijden en nog steeds staan voor de mix van mild liberalisme (VVD), christendom light (CDA, CU) en progressief humanisme (D66), die in mijn opinie sinds 1815 (al zou men kunnen beargumenteren dat deze mix ook al in de Republiek aanwezig was) Nederland tot een relatief stabiel en welvarend land heeft gemaakt. Desnoods met een sausje van het compromisbereid sociaaldemocratisch gelijkheidsdenken van de PvdA.
-
Die vijandigheid gaat er niet meer uit denk ik. Ik krijg steeds vaker het gevoel dat we enkel maar meer polarisatie gaan krijgen.
-
@dikketuur_nl 'T is maar net hoe tolerant je zelf met andere ideeën om kunt gaan.
Sommige van mijn beste vrienden stemmen GroenLinks, kan gewoon prima op een normale manier met ze van gedachten wisselen. (Al vind ik mezelf stiekem net iets slimmer)
Zodra je mensen een publieke functie geeft of een microfoon onder de neus douwt verdwijnt dat vermogen helaas vaak opeens.
-
@timeenennaam_nl CDA en VVD zijn letterlijk verantwoordelijk voor de Nederlandse deelname aan de oorlog in Irak, omdat Saddam Hussein om overklaarbare reden plots onze vijand was. Vervolgens informatie verdoezelen over een bombardement met zeventig burgerdoden. Mja, moslimburgers in verre landen, who cares. Rutte kon het zich niet eens herinneren. Goddank voor die liberale en christelijke waarden.
-
@timeenennaam_nl said in Tweede Kamer verkiezingen 17 maart 2021:
Ik heb deze verkiezingen eigenlijk vooral weer de hoop dat de Nederlanders - net als in het verleden - gaan laten zien dat ze wars zijn van radicale partijen met zinloze vijandsbeelden
Ik dacht bij deze eerste zin direct aan de VVD / CDA en hun coronabeleid. Grappig om daarna een hele andere, (maar toch vrij aardige) post te lezen dan ik verwachtte
De partijen die jij mild noemt hebben ook zo hun vijandbeelden hoor (bijv. populisme, onwelvallige ''des''informatie, Rusland, Assad)
-
@sirclitjeslikker_nl said in Tweede Kamer verkiezingen 17 maart 2021:
@dikketuur_nl 'T is maar net hoe tolerant je zelf met andere ideeën om kunt gaan.
Sommige van mijn beste vrienden stemmen GroenLinks, kan gewoon prima op een normale manier met ze van gedachten wisselen. (Al vind ik mezelf stiekem net iets slimmer)
Zodra je mensen een publieke functie geeft of een microfoon onder de neus douwt verdwijnt dat vermogen helaas vaak opeens.
Goed punt. Is inderdaad zo, heb zelf ook vrienden waarmee ik over de grote lijnen niet veel verder uit mekaar kan liggen, en dat gaat perfect.
-
Ben ik de enige die vindt dat stemmen eigenlijk niets uithaalt? Kan je wel een mooie overwinning behalen maar uiteindelijk verandert er toch nooit wat.
-
@dominicm_nl
Ik denk dat dit soort zaken meer te maken heeft met een slechte informatievoorziening, persoonlijke fouten/laksheid dan dat ze terug te leiden zijn naar liberale of christelijke basisbeginselen.Jij zou ook gaan sputteren als ik de politionele acties, deelname aan de Korea-oorlog of het debacle van Srebrenica allemaal ophang aan de socialistische waarden van de SDAP/PvdA die toen verantwoordelijkheid hadden, wouldn't you? Maar dat zou ik nooit doen.... Of nja, misschien per ongeluk in de vorige zin.
-
@dikketuur_nl
Er worden jaarlijks zo'n 200 wetsvoorstellen aangenomen, dus ik denk dat je behoorlijk in een bubbel leeft als je meent dat er om je heen niets verandert. -
Het is maar hoe je het bekijkt. Als ik spreek over veranderingen heb ik het wel over wat meer dan wat punten en komma's in een of ander wetsvoorstel, zo zitten er dertien in een dozijn.
-
Om me heen verandert er inderdaad niets, of er dan 1 of 1001 wetsvoorstellen gestemd worden interesseert me weinig.
-
Van dag tot dag verandert er weinig en we hebben een sterke cultuur van incrementalisme, maar door de jaren heen veranderen dingen wel degelijk. Flexibilisering van de arbeidsmarkt is een politieke keuze. Daardoor kun jij wel/niet makkelijk aan een vast contract komen. Wel/geen stufi is een politieke keuze. Minimumloon verhogen is een politieke keuze. AOW-leeftijd is een politieke keuze. Hoogte van de bijstand ook.